Retiren del mercat llets infantils de les marques Damira, Sanutri, i Puleva Bebé

Els productes estan associats a un brot de salmonel·losi en nens menors de sis mesos a França

Redacció
12 de desembre del 2017
Actualitzat a les 9:40h

Sanutri té alguns dels seus productes afectats


L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha tingut coneixement a través de la Xarxa d’Alerta Alimentària estatal (SCIRI) de la retirada per part de les autoritats sanitàries franceses de llets infantils fabricades per l’empresa Lactalis Internacional, associades a un brot de salmonel·losis en nens menors de 6 mesos.
 
Lactalis Nutrició Iberia, empresa comercialitzadora de Lactalis a Espanya, amb seu a Catalunya, ha activat la retirada del mercat de diversos lots dels seus productes per a lactants com a mesura de precaució, atès que s’han fabricat en la mateixa línia de producció que els lots de les marques franceses afectades. La mesura afecta 14 productes i 28 lots. 
 
Els lots afectats a Espanya, incloent Catalunya, pertanyen a les marques Damira, Sanutri, i Puleva Bebé (veure llistat de productes i lots).
 
L’empresa informa que el consum de la resta de productes i lots de les tres marques és segur, incloent tots els productes de llet líquida de la marca Puleva Peques que es fabrica a instal·lacions de l’estat espanyol.
 
Tot i que no s’ha comunicat cap cas associat a Espanya, com a mesura de precaució es recomana a aquells consumidors que poguessin tenir a la seva llar productes dels lots facilitats en el llistat, que s’abstinguin de consumir-los i que els retornin als punts de venda.
 
Per a més informació, l'empresa ha habilitat un número d’informació a disposició dels consumidors per a resoldre qualsevol dubte: 900102336 (horari d’atenció de 8.30 a 18h)
 
L’ASPCAT ha iniciat les actuacions de gestió de l’alerta tant bon punt ha conegut les primeres informacions i avui s’activaran les actuacions inspectores per comprovar la retirada selectiva de productes. A més, en cas de rebre nova informació actualitzarà aquest comunicat.