Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor es beneficien de les millores a una línia aèria d'electricitat

Endesa ha invertit 20.000 euros en una línia de Cardedeu que dona servei a 4.800 usuaris

Un dels pals elèctric de la línia que dona servei a Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor
Un dels pals elèctric de la línia que dona servei a Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor | endesa
Redacció
11 de desembre del 2017
Actualitzat a les 15:43h
Endesa ha acabat els treballs de reforma tecnològica d'un tram d'una línia aèria de mitjana tensió del Vallès Oriental amb l'objectiu d'incrementar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric de més de 4.800 clients repartits entre els municipis de Cardedeu, Cànoves i Samalús, Sant Pere de Vilamajor i Sant Antoni de Vilamajor.

Els treballs, que han suposat una inversió superior als 20.000 euros, aportats íntegrament per la companyia, han consistit a renovar més de 16 quilòmetres d'una línia de 25 kV que discorre pel terme municipal de Cardedeu per tal de reforçar-la i dotar-la dels últims avenços tecnològics. Així, s'ha substituït 17 suports de fusta per uns de nous, també de fusta (per integrar-la millor en l'entorn natural on està ubicada), 1 de fusta per un de formigó, i un seccionador aeri. Igualment, en tot aquest tram aeri (la línia és mixta, i té també 16,6 quilòmetres de traça subterrània) s’ha renovat els tradicionals aïlladors de vidre per uns nous de polimèric.
 
Aquest nou aïllament està fabricat a partir d'un compost a base de fibra de vidre i silicona i aporta significatius avantatges respecte als anteriors. En concret tenen un pes més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps; o el vandalisme, com els trets dels caçadors.

Aquesta actuació, que forma part dels plans d'inversió en infraestructures elèctriques a la comarca del Vallès Oriental, és un pas més per dotar la xarxa ubicada en zones rurals dels darrers avenços tecnològics i garantir un millor servei als clients.