Gualba s’adhereix a l’AMTU

L’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà ja compta ara amb un total de 94 entitats associades: 92 municipis i 2 consells comarcals

Transaport urbà al Baix Montseny
Transaport urbà al Baix Montseny | Jordi Purtí
Redacció
04 de desembre del 2017
Actualitzat a les 17:34h
El poble de Gualba s'ha adherit a l'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). Amb aquesta nova adhesió, l'AMTU compta ara ja amb un total de 94 entitats associades: 92 municipis i 2 consells comarcals (Alt Penedès i Baix Llobregat), amb una població representada de 2 milions d'habitants i un volum de viatgers urbans transportats de prop de 41 milions anualment. Granollers, Sant Celoni, Montmeló o Cardedeu són altres municipis del Vallès Oriental que ja hi estan adherits.

L'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) presidida per l'alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena, és una associació d'àmbit nacional català, que treballa per la millora de la mobilitat i les infraestructures de transport públic d’arreu de Catalunya. Qualsevol ens local de Catalunya pot formar-ne part.

Els objectius de l'AMTU són assolir un finançament estable per als municipis associats, per tal que puguin fer front al manteniment i la millora dels seus transports públics; la dotació de més i millors infraestructures; i el mutu ajut, formació, informació i coordinació en els seus associats, per tal que el transport públic i la mobilitat sostenible guanyin protagonisme, usuaris i prestigi social.

L'AMTU és membre del consorci de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de l'àrea de Barcelona i actualment gestiona, per encàrrec d'aquesta entitat, el títol de transport T-16 de les corones 2,3,4,5 i 6, és a dir, fora de l'àmbit de la primera corona de Barcelona. La T-16 és un títol de transport que permet als nens i nenes entre els 4 i 16 anys utilitzar gratuïtament el transport públic dins la seva zona tarifària.

A més, l’AMTU també tramita la sol·licitud de la T-verda, un títol de recent creació, que permet als usuaris viatjar gratuïtament en transport públic durant 3 anys, a canvi de desballestar un vehicle sense etiqueta ambiental i comprometre’s a no adquirir-ne cap altre.