transport públic

Gualba s’adhereix a l’AMTU

L’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà ja compta ara amb un total de 94 entitats associades: 92 municipis i 2 consells comarcals

| 04/12/2017 a les 17:15h
Arxivat a: Societat, transport públic, Transport urbà, AMTU, Gualba
Transaport urbà al Baix Montseny | Jordi Purtí
El poble de Gualba s'ha adherit a l'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). Amb aquesta nova adhesió, l'AMTU compta ara ja amb un total de 94 entitats associades: 92 municipis i 2 consells comarcals (Alt Penedès i Baix Llobregat), amb una població representada de 2 milions d'habitants i un volum de viatgers urbans transportats de prop de 41 milions anualment. Granollers, Sant Celoni, Montmeló o Cardedeu són altres municipis del Vallès Oriental que ja hi estan adherits.

L'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) presidida per l'alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena, és una associació d'àmbit nacional català, que treballa per la millora de la mobilitat i les infraestructures de transport públic d’arreu de Catalunya. Qualsevol ens local de Catalunya pot formar-ne part.

Els objectius de l'AMTU són assolir un finançament estable per als municipis associats, per tal que puguin fer front al manteniment i la millora dels seus transports públics; la dotació de més i millors infraestructures; i el mutu ajut, formació, informació i coordinació en els seus associats, per tal que el transport públic i la mobilitat sostenible guanyin protagonisme, usuaris i prestigi social.

L'AMTU és membre del consorci de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de l'àrea de Barcelona i actualment gestiona, per encàrrec d'aquesta entitat, el títol de transport T-16 de les corones 2,3,4,5 i 6, és a dir, fora de l'àmbit de la primera corona de Barcelona. La T-16 és un títol de transport que permet als nens i nenes entre els 4 i 16 anys utilitzar gratuïtament el transport públic dins la seva zona tarifària.

A més, l’AMTU també tramita la sol·licitud de la T-verda, un títol de recent creació, que permet als usuaris viatjar gratuïtament en transport públic durant 3 anys, a canvi de desballestar un vehicle sense etiqueta ambiental i comprometre’s a no adquirir-ne cap altre.
 

També us pot interessar

 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Centre de Suport Social de Santa Maria de Palautordera | Creu Roja
01/01/1970
El gestionarà Creu Roja Sant Celoni i Baix Montseny amb el suport de l’Ajuntament de Palau i està dirigit a persones majors de 65 anys empadronades al municipi