pobles petits

Campins acull l'assemblea anual de l'Associació de Micropobles de Catalunya

Aplega tres-cents pobles més petits de cinc-cents habitants

per Redacció, 2 de desembre de 2017 a les 18:12 |
La despoblació i l'habitatge, entre altres qüestions, els temes debatuts en l'assemblea dels micropobles | AJC
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de desembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Avui ha tingut lloc, al Casal Municipal Antoni Tàpies de Campins, l'assemblea Anual de l'Associació de Micropobles de Catalunya. Un total de 17 pobles de tota Catalunya s'han aplegat per parlar de les dificultats en les que es troben per gestionar els respectius municipis tenint en compte que, els aproximadament 300 micropobles (pobles de menys de 500 habitants) de Catalunya gestionen el 33% del territori català, només són l'1% de la població total de Catalunya i "hem de cocmplir les mateixes normes i lleis que un poble gran amb molts més recursos tant materials com econòmics com humans", manifesta Joan Lacruz, alcalde de Campins.

Temes com la despoblació, l'habitatge, el comerç, l'escola, els serveis, el jovent, la gent gran i, sobretot, la gestió del medi ambient i l'autogestió energètica (energies renovables) han ocupat aquesta assemblea. La representació de Campins ha estat formada per quatre dels set regidors que formen el consistori i han obsequiat, als assistents, amb les dues últimes edicions de la revista del poble: "La Mostela", gestionada per l'Associació Cultural "La Mostela". L'assemblea s'ha acabat amb un dinar en un restaurant del municipi.


Els pobles representats han estat: Garrigàs, Ordis, Copons, Argençola, Vallfogona de Ripollés, Aguilar de Segarra, Mieres, Susqueda, L'Estany, Pinós, Montseny, Torrebesses, Fogars de Montclús, Riner, Talavera, Tarrés i Campins.
 

Un moment de l'Assemblea Anual de Micropobles de Catalunya celebrada a Campins Foto: AJC 

 

Participació