El Baix Montseny commemora el Dia Internacional contra la violència de gènere

S'han organitzat lectura de poemes, música, cursos de defensa personal femenina, caminades, exposicions, encesa d'espelmes i caminades

Una de les activitats organitzades per Dones de Breda l'any passat
Una de les activitats organitzades per Dones de Breda l'any passat | Dones de Breda
Redacció
25 de novembre del 2017
Actualitzat a les 9:22h
La Plataforma d'Iniciatives per l'Equitat entre gèneres (PIEG) i l'Ajuntament de Sant Celoni organitzen aquest dissabte un acte per commemorar el Dia Internacional contra la violència de gènere a Sant Celoni. Concretament a la plaça de la Vila a partir de les 18.30h, hi haurà l'actuació musical: Ellas me cubren a versos. Veinte países, veinte mujeres. Música i poesia a càrrec de Lobato Gonsales, cantautora amb poemes cantats de diferents poetesses d'Amèrica Llatina. Tot seguit, lectures a càrrec dels poetes Pau Gener i Andrea Peña i per acabar, coca i xocolatada. En cas de pluja l'activitat es traslladarà al Cafè de l'Ateneu.

D'altra banda, per commemorar el Dia internacional per l'eliminació de la violència envers les dones, la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i l’Oficina de les Dones i LGTBI han elaborat conjuntament l'Especial 25N. En aquest especial de la Biblioteca Virtual s'ofereixen un seguit de recursos com per exemple assaigs, novel·les, pel·lícules, audiovisuals, contes, còmics i informació d’interès entorn les violències masclistes (organismes especialitzats, estadístiques, entitats etc.).

A Santa Maria de Palautordera, per la seva banda, en motiu del 25 de novembre i des de Les Fresques s'ha preparat una trobada íntima i senzilla on es llegiran poemes sobre les diferents violències masclistes, a les dotze del migdia a la plaça de la Vila.

A la tarda,
el Grup de Suport a Protectores ha organitzat una Jornada al Centre Cívic que començarà a les 17:30 amb una conferència amb la Dra. Núria Querol que és professora de la Unitat d'Anàlisi de la Conducta Criminal a la Facultat de Dret de la UB i Coordinadora de Intl'VioPet. Parlarà de la "Victimització a través dels animals de companyia".

També s'ha organitzat un taller de "Deconstrucció de Rols amb Salsa i Bachata" a càrrec de la psicòloga Jennifer Mercader. Al Centre Cívic.

Encesa d'espelmes a Breda


Dones de Breda organitza aquest dissabte un acte contra la violència de gènere. A les 18 hores hi ha programada una concentració a la plaça de la Vila. Tot seguit es procedirà a la lectura d'un manifest i un homenatge a les víctimes de la violència de gènere. L'acte tindrà un vessant solidari, ja que es recolliran donatius per a un projecte de l'Institut Català de la Dona. Hi haurà música en directe amenitzant l'acte, a càrrec de membres de l'associació BRAM –Breda Acció Musical-.

Paral·lelament, durant tot el dia es podrà anar a portar espelmes a la plaça de la Dona en record d'aquestes víctimes.

Activitats conjuntes a Llinars del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor i Sant Pere de Vilamajor

Amb motiu del Dia Internacional Contra La Violència Vers Les Dones, els ajuntaments de Llinars del Vallès, Sant Pere de Vilamajor i Sant Antoni de Vilamajor i  Punt Dona, organitzen una Caminada Popular per aquest dissabte 25 de novembre, sota el lema Estima't.

9.30h Sortida de la Plaça dels Països Catalans de Llinars del Vallès
10.30h Arribada a Sant Antoni de Vilamajor i seguidament sortida cap a Sant Pere de Vilamajor
11.00h Arribada a Sant Pere i lectura del manifest a càrrec de l'Associació de Dones de Llinars del Vallès
Cloenda amb xocolatada i coca per a tothom i actuació del grup MESMUSIC a La Fàbrica de Sant Pere de Vilamajor.

A municipis com Gualba, Vilalba Sasserra i Vallgorguina els webs municipals han penjat el manifest unitari que s'ha consensuat per aquest 25-N. A Hostalric s'ha programat un curs de defensa personal femenina i a Arbúcies, a més de la lectura del manifest també hi ha una exposició pel Dia Internacional Contra la Violència Masclista.