Després de la cançó «Viva Puigdemont»... arriba el iogurt japonès «Puchidanon»

El nom del famós Petit Suisse adaptat al japonès i el nom del president català són idèntics

per Redacció, 17 de maig de 2018 a les 08:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Després de la cançó alemanya Es tanzt ein Bi Ba Butzemann, que es va traduir a Catalunya com a Viva Puigdemont i que es va convertir en viral, ara arriba el iogurt japonès similar al Petit Suisse. Tal com explica La Vanguardia, el nom del president de la Generalitat i d'aquest clàssic aliment es pronuncien igual: Puchi.

I és que, segons explica el mitjà, la transcripció fonètica de "Puig" i "Petit" és idèntica. Això, sumat al fet que Danone, empresa que els comercialitza també al Japó, es pronuncia "Danon", la composició fonètica acaba resultant en "Puchidanon", molt similar a "Puchidemon", que és com pronuncien el nom del president. Unes semblances que es fan encara més notòries quan els japonesos ho pronuncien a viva veu. Molts usuaris han destacat aquesta curiosa semblança i els mitjans de comunicació que segueixen les últimes notícies sobre el president català també s'han fet eco d'aquesta anècdota.