Ús de cookies
Viure als Pirineus utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència d'usuari, mostrar publicitat adaptada als vostres interessos i recollir dades amb l'objectiu d'analitzar l'audiència amb eines genèriques. Si continueu navegant pel web, entendrem que accepteu la nostra política de cookies
Notícia en PDF
Notícia en PDF

'Parlem de Formatge', nova proposta agroalimentària de l'Espai Ermengol

La primera sessió de tastos guiats de formatge s'iniciarà dijous 21 de juny amb la Cooperativa Cadí. En les altres tres sessions es degustaran els formatges artesans de les formatgeries Serrat-Gros, Mas d'Eroles i Castell-Llebre.

| Actualitzat el 13/06/2012 a les 16:44h
Arxivat a: Societat
L'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d'Urgell ha organitzat una nova proposta cultural i alhora agroalimentària que sota el títol 'Parlem de Formatge' té com a objectiu difondre la cultura pirinenca, així com el coneixement de les característiques i producció del formatge com a part d'aquesta.

'Parlem de Formatge' engloba un seguit de tastos comentats de formatge que aniran a càrrec dels propis formatgers o d'altres professionals vinculats amb el món del formatge. El formatge en serà l'element principal del tast que s'acompanyarà de vins, pa, melmelades. Cada formatger presentarà els seus productes en una sessió de tast guiat obert tant als visitants com als propis urgellencs.

L'objectiu d'aquestes sessions és que els assistents, a part de degustar formatge, puguin ampliar els coneixement d'aquest producte agroalimentari per poder-li donar el valor afegit que es mereix.

La proposta s'iniciarà el pròxim dijous 21 de juny, a les vuit del vespre, al mateix Espai Ermengol. Aquesta primera sessió la protagonitzarà la Cooperativa Cadí de la Seu d'Urgell que anirà a càrrec de Josep Balcells, enginyer agrònom en industries alimentàries del departament tècnic d'aquesta empresa urgellenca.

Balcells ens explicarà la importància socioeconòmica de la Cadí, la classificació dels formatges segons tecnologia i llet, i farà una introducció a les anàlisis organolèptiques. La sessió finalitzarà amb una degustació de productes Cadí.

'Parlem de Formatge' seguirà amb una nova sessió el dijous 19 de juliol, la qual protagonitzarà la formatgeria Serrat Gros d'Ossera i que anirà a càrrec de la seva artesana, Mercè Lagrava.

Per dijous 23 d'agost serà el torn de la Formatgeria Mas d'Eroles d'Adrall i serà el seu responsable, Salvador Maura, qui dirigirà la sessió.

La darrera sessió programada de 'Parlem de Formatge' la protagonitzarà la Formatgeria Castell-Llebre amb el seu artesà Fermí Tordesillas.

Totes quatre sessions s'iniciaran a les vuit del vespre i tindran lloc a l'Espai Ermengol. Les sessions tenen un cost de 8 euros, de manera anticipada, i de 10 euros si els participants s'inscriuen el mateix dia. Els tiquets es poden adquirir a les mateixes oficines de l'espai Ermengol-Museu de la Ciutat.
Notícia en PDF
Notícia en PDF

FEU EL VOSTRE COMENTARI



NomTítol Comentari ComprovacióEscriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

#igersseu
El Govern creu que «quan millor vagi la V, millor pel procés»

El Govern creu que «quan millor vagi la V, millor pel procés»

Homs avança que gairebé tot l'executiu hi participarà |Encara no s'ha concertat cap trobada entre el President amb els organitzadors com va passar l'any passat

Jaume Matas hauria evadit grans quantitats de diner il·lícit

La Guardia Civil sosté que l'expresident balear es va apropiar de suborns i comissions "importantíssimes"

Els regidors del PP de Cambrils plantaran Toni Albà durant el pregó

Acusen l'actor de "sectari" i li retreuen comentaris a les xarxes socials en contra d'Espanya

Homs acusa Montoro «d'utilitzar les eines de l'Estat per a usos partidistes»

El conseller exigeix al Ministre d'Hisenda espanyol que tingui “més determinació perseguint el frau fiscal i no per perseguir adversaris”

El Pispa 2012: la garnatxa melòdica i desenfadada del Montsant

El Pispa 2012: la garnatxa melòdica i desenfadada del Montsant

Un vi de la gamma d’El Paseante que es presenta elegant, fàcil de beure i de cos mitjà

Desmantellen un pis a la Seu d'Urgell on s'oferien «packs» de drogues i sexe

Els Mossos arresten catorze persones, entre les quals deu prostitutes d'entre 19 i 40 anys

Sant Hipòlit de Voltregà encén la V
La V de torxes, aquest dilluns a Sant Hipòlit/Adrià Costa

Sant Hipòlit de Voltregà encén la V

Continuen els assajos de la Via Catalana, ara amb torxes | L'acte clou la festa major

Enquesta
Esteu d'acord en què es pugui caçar porcs senglars tot l'any?
      Vots emesos: 58
Com evitar que ens robin les nostres fotos del mòbil?

Com evitar que ens robin les nostres fotos del mòbil?

Us proposem una sèrie de pràctiques per fer més segurs els vostres arxius privats i allunyar-los de mirades indiscretes

Un peix dispara trets de llum per sobreviure

Un peix dispara trets de llum per sobreviure

Helen Czerski descobreix l'increïble espectacle de llum que es produeix quan un peix cardenal s'empassa els ostràcodes

7 trucs per millorar les fotos amb el mòbil

7 trucs per millorar les fotos amb el mòbil

No us perdeu aquest curiós vídeo que ens ajuda a esprémer les capacitats de les càmeres dels nostres telèfons mòbils

Ciència per vendre cotxes

Ciència per vendre cotxes

Una coneguda marca d'automòbils utilitza uns curiosos experiments científics en la seva darrera campanya

La darrera tecnologia al servei del documental

La darrera tecnologia al servei del documental

Interessant vídeo que ens mostra alguns dels trucs de rodatge més sorprenents que la BBC utilitza en els seus reportatges de vida salvatge

Grup Nació Digital
Des de maig de 1996
Editorial: SCG Aquitània SL
Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Amb la col·laboració de: