Ús de cookies
Viure als Pirineus utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència d'usuari, mostrar publicitat adaptada als vostres interessos i recollir dades amb l'objectiu d'analitzar l'audiència amb eines genèriques. Si continueu navegant pel web, entendrem que accepteu la nostra política de cookies.
Notícia en PDF
Notícia en PDF

'Parlem de Formatge', nova proposta agroalimentària de l'Espai Ermengol

La primera sessió de tastos guiats de formatge s'iniciarà dijous 21 de juny amb la Cooperativa Cadí. En les altres tres sessions es degustaran els formatges artesans de les formatgeries Serrat-Gros, Mas d'Eroles i Castell-Llebre.

| Actualitzat el 13/06/2012 a les 16:44h
Arxivat a: Societat
L'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d'Urgell ha organitzat una nova proposta cultural i alhora agroalimentària que sota el títol 'Parlem de Formatge' té com a objectiu difondre la cultura pirinenca, així com el coneixement de les característiques i producció del formatge com a part d'aquesta.

'Parlem de Formatge' engloba un seguit de tastos comentats de formatge que aniran a càrrec dels propis formatgers o d'altres professionals vinculats amb el món del formatge. El formatge en serà l'element principal del tast que s'acompanyarà de vins, pa, melmelades. Cada formatger presentarà els seus productes en una sessió de tast guiat obert tant als visitants com als propis urgellencs.

L'objectiu d'aquestes sessions és que els assistents, a part de degustar formatge, puguin ampliar els coneixement d'aquest producte agroalimentari per poder-li donar el valor afegit que es mereix.

La proposta s'iniciarà el pròxim dijous 21 de juny, a les vuit del vespre, al mateix Espai Ermengol. Aquesta primera sessió la protagonitzarà la Cooperativa Cadí de la Seu d'Urgell que anirà a càrrec de Josep Balcells, enginyer agrònom en industries alimentàries del departament tècnic d'aquesta empresa urgellenca.

Balcells ens explicarà la importància socioeconòmica de la Cadí, la classificació dels formatges segons tecnologia i llet, i farà una introducció a les anàlisis organolèptiques. La sessió finalitzarà amb una degustació de productes Cadí.

'Parlem de Formatge' seguirà amb una nova sessió el dijous 19 de juliol, la qual protagonitzarà la formatgeria Serrat Gros d'Ossera i que anirà a càrrec de la seva artesana, Mercè Lagrava.

Per dijous 23 d'agost serà el torn de la Formatgeria Mas d'Eroles d'Adrall i serà el seu responsable, Salvador Maura, qui dirigirà la sessió.

La darrera sessió programada de 'Parlem de Formatge' la protagonitzarà la Formatgeria Castell-Llebre amb el seu artesà Fermí Tordesillas.

Totes quatre sessions s'iniciaran a les vuit del vespre i tindran lloc a l'Espai Ermengol. Les sessions tenen un cost de 8 euros, de manera anticipada, i de 10 euros si els participants s'inscriuen el mateix dia. Els tiquets es poden adquirir a les mateixes oficines de l'espai Ermengol-Museu de la Ciutat.
Notícia en PDF
Notícia en PDF

FEU EL VOSTRE COMENTARI



NomTítol Comentari ComprovacióEscriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

#igersseu
Bernad: «El 'petit Nicolás' mitjançava entre Pujol i l'Estat a canvi d'ERC»
El president del sindicat 'ultra' de funcionaris Manos Limpias, Miguel Bernard.

Bernad: «El 'petit Nicolás' mitjançava entre Pujol i l'Estat a canvi d'ERC»

El líder de Manos Limpias revela que el jove li va dir que negociava amb l'expresident català en nom de De Santamaría a canvi de "dossiers" dels republicans | "Em va explicar que els Mossos m'espiaven, i em va mostrar dues converses privades meves", sosté

150.000 persones assisteixen a la primera jornada de la Festa dels Súpers

La celebració arriba a la seva 18ª edició amb més superfície a l'Anella Olímpica i més 150 activitats

Un Barça sense ànima torna de buit del Santiago Bernabéu (3-1)
El Barça ha perdut clarament al Santiago Bernabéu/FCB

Un Barça sense ànima torna de buit del Santiago Bernabéu (3-1)

El Madrid reacciona al gol inicial de Neymar al minut 3 i no dóna opció a la segona part

Muriel Casals riu quan sent parlar Rajoy sobre el retorn a l'Edat Mitjana

Muriel Casals riu quan sent parlar Rajoy sobre el retorn a l'Edat Mitjana

La presidenta d'Òmnium Cultural ha participat aquesta tarda en el IV Fòrum Casteller de Valls

Joan Tardà: «S'han de petar les urnes el 9-N»
El diputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà, a Berga/Aida Morales

Joan Tardà: «S'han de petar les urnes el 9-N»

El diputat republicà al Congrés creu que l'acord amb Impuls “és una gran notícia” | Tardà diu que s'hipotecaran una o dues generacions de catalans si “dropegem i no anem a votar”

El Madrid no aconsegueix aturar la simbologia feixista al Bernabéu
Bufandes amb simbologia feixista al Bernabéu/X.V.

El Madrid no aconsegueix aturar la simbologia feixista al Bernabéu

Les parades i quioscs dels voltants de l'estadi van plenes de banderes i bufandes amb insígnies feixistes com 'l'àguila de San Juan'

Terricabras veu difícil que es pugui impugnar el nou 9-N

L'eurodiputat creu que serà molt complicat pel TC "posar-se tant en contra de l'expressió democràtica dels ciutadans"

Pere Domènech (PSC): «El meu partit no em representa i jo tampoc a ell»

Pere Domènech (PSC): «El meu partit no em representa i jo tampoc a ell»

El regidor socialista montblanquí, crític, de nou, amb la direcció del partit per la consulta

C's vol eleccions per «guanyar el nacionalisme a les urnes»

Carlos Carrizosa ha criticat que Mas vulgui construir un país nou «destrossant un altre»

Cospedal demana a Mas que deixi de «crear problemes» als ciutadans

La secretària general del PP ha recalcat que la llei "és una garantia per a tots" perquè "protegeix a tots"

CiU veu l'Estat «desesperat i perdut» davant del nou 9-N

Jordi Turull està satisfet amb la unitat recuperada en la reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir

Enquesta
Esteu d'acord en què es pugui caçar porcs senglars tot l'any?
      Vots emesos: 70
Grup Nació Digital
Des de maig de 1996
Editorial: SCG Aquitània SL
Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Amb la col·laboració de: