VADEVI.cat | Actualitzat el 05/05/2012 a les 09:38h

Tercera edició del Vinya dels artistes

El concepte artístic La Vinya dels Artistes és una iniciativa que proposa experiències artístiques en l'entorn de les vinyes i que enguany arriba a la seva tercera edició al Mas Blanch i Jové, celler de la DO Costers del Segre (a l'esquerra, una de les intervencions artístiques de la finca).  

Cada edició ha estat dedicada a un artista. Així, la primera o Any Zero va ser dedicada a Guinovart, de qui es va inaugurar l'escultura "L'Orgue de Camp", i la segona o Any U, va tenir el músic, compositor i creador Carles Santos, que va crear l’obra “Vi Sonor”. Enguany, l'Any Dos estarà dedicat a l'escultor Esteve Casanoves, que presentarà una obra de fusió de ferro, vidre i llum.

Casanoves ha dissenyat un amfiteatre que s'inaugurarà aquest any, un espai creat per Mas Blanch i Jové per posar-lo a la disposició del col·lectiu artístic. L'obra, que es presentarà al juny, constarà de tres parts, en la primera el públic gaudirà d'un espectacle 'Al moll de l'os, l'olivera', dirigit per la creadora artística Maria Vera, una aposta vinculada amb el concepte de l'harmonia en el qual es barrejarà música, dansa, poesia i altres sorpreses per fabricar un sentiment d'amor entre l'espai i els espectadors que sigui capaç de perdurar en el temps.
 
En la segona part, una acròbata destaparà 'La Llum Planant Damunt la Terra', la impressionant escultura de més de 8 metres d'altura d’Esteve Casanoves que, presidint la vinya, integrarà el ferro, el vidre i la llum perquè es fusionin amb la Terra. Finalment, podrem conèixer el vi Saó Expressiu a Esteve Casanoves: cada ampolla és una obra única de l'artista i l'edició està limitada a només 300 ampolles magnum. 
 
Acabarà la nit enmig de la Vinya dels Artistes amb un maridatge dels vins Saó Blanc, Saó Rosat, Saó Abrivat i Saó Expressiu amb cuina del territori i amb música sota les estrelles.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Vés a: Pluja de premis International Wine Guide per a Torres

Pluja de premis International Wine Guide per a Torres

Milmanda, Perpetual, Grans Muralles i Reserva Real aconsegueixen la màxima distinció | Cinc vins més de Torres són premiats amb la Medalla d’Or

Vés a: Els Vinari, des del sofà de casa

Els Vinari, des del sofà de casa

La Xarxa retransmetrà en directe per a les televisions locals la gran nit dels vins catalans del 10 d'octubre

Vés a: Andrew Tan: «Els vins catalans satisfaran els paladars xinesos»

Andrew Tan: «Els vins catalans satisfaran els paladars xinesos»

El responsable de la cadena xinesa Wine Mall visita Catalunya per conèixer els vins que s'hi elaboren i incorporar algunes referències a l'oferta dels seus establiments

Reportatges
Vés a: Va de llibres

Va de llibres

Una selecció de lectures sobre el món del vi que sí que voldreu llegir

Vés a: El Cava a The New York Times

El Cava a The New York Times

El famós crític americà Eric Asimov va fer un article sobre el xarel·lo i els seus millors representants com Recaredo, Gramona, Mestres, Bohigas, Castellroig i Raventós i Blanc

Agenda

» Del 29 al 31 d'agost

44a edició de la Festa de la Verema de l'Espluga de Francolí
 Espluga de Francolí

» Dissabte, 30 d'agost

Tasta el llaüt amb la DO Terra Alta
 Ascó

» Dissabtes fins al 30 d'agost

Cicle "Sol i serena" a la Cooperativa Falset-Marçà
 Falset

» Diumenge, 31 d'agost

Comalada Art&Paraula: Núria Miret i el seu recital de poesia nostrada
 Celler Comalats, a l'Ametlla de Segarra

» Durant tot el mes de setembre

Tast de mosts a les vinyes d'Eudald Massana Noya
 Subirats, Finca el Maset s/n
Destaquem
Vés a: Llista Parker completa dels vins catalans 2013-2014

Llista Parker completa dels vins catalans 2013-2014

Els més de 700 vins catalans que ha tastat i puntuat Luis Gutiérrez, ordenats per puntuació i amb les estadístiques per denominacions d'origen

Vés a: Jaume Balaguer: «Els 100 punts són un reconeixement a l'antic Priorat»

Jaume Balaguer: «Els 100 punts són un reconeixement a l'antic Priorat»

Arrels del Priorat és un treball de recuperació dels tradicionals vins rancis prioratins

Reportatges
Vés a: La versatilitat del vermut (II)

La versatilitat del vermut (II)

La tradicional beguda fa d'ambaixadora de la cultura catalana

Destaquem
Vés a: Ja hi ha nom: Clàssic Penedès

Ja hi ha nom: Clàssic Penedès

El Consell Regulador de la DO Penedès ha aprovat el nom definitiu dels vins escumosos que empara

Vés a: Miquel Calçada: «Consumim a Catalunya prou vi català?»

Miquel Calçada: «Consumim a Catalunya prou vi català?»

El comissari del Tricentenari explicita el suport a la segona edició dels Premis vinari fent una crida a "prestigiar, consumir, recomanar i defensar" els vins elaborats a Catalunya

Vés a: Jordi Bort: «És un encert que cada territori tasti el seu vi»

Jordi Bort: «És un encert que cada territori tasti el seu vi»

Aquest dilluns ha tingut lloc a Gandesa el darrer tast de la fase preliminar dels Premis Vinari 2014 || L'importador de vins xinès Andrew Tan ha participat a la jornada, coincidint amb una visita a la comarca

Vés a: Premis Vinari 2014, per «conèixer i reconèixer» el vi català

Premis Vinari 2014, per «conèixer i reconèixer» el vi català

El conseller Pelegrí presenta la segona edició dels guardons del vi català tot destacant la "transcendència per a tot el sector" de l'increment del consum

Vés a: Valentí Roqueta: «Els Premis Vinari fan més grans els vins catalans»

Valentí Roqueta: «Els Premis Vinari fan més grans els vins catalans»

L'Escola Joviat de Manresa acull la tercera sessió de tastos dels Premis Vinari 2014

Vés a: Compra Premis Vinari a Gros Mercat

Compra Premis Vinari a Gros Mercat

Miquel Alimentació apropa els vins guardonats a la primera edició del certamen a la restauració i el comerç

Vés a: Antoni Cantos: «Si el consumidor vol vins catalans, els ha d'exigir»

Antoni Cantos: «Si el consumidor vol vins catalans, els ha d'exigir»

El president de l'Associació Catalana d'Enòlegs considera que la primera edició dels Premis Vinari va representar un salt qualitatiu en la valoració dels nostres vins per part dels comsumidors

Vés a: José Roldán:  «No responsabilitzem només els restauradors de la poca presència de vi català a les cartes»

José Roldán: «No responsabilitzem només els restauradors de la poca presència de vi català a les cartes»

El president de l'Associació Catalana de Sommeliers reconeix que durant molt de temps "ens hem envoltat d'un esnobisme que no es permetia dir el que veritablement sentíem"

Entrevista
Vés a: Fisac: «La viticultura ecològica està més avançada a Catalunya»

Fisac: «La viticultura ecològica està més avançada a Catalunya»

Mariano Fisac va guanyar el Millor post sobre vi català fet fora de Catalunya

Reportatge
Vés a: L’Europa que castiga els cellers

L’Europa que castiga els cellers

13 països de la UE tenen un impost especial sobre el vi, i en 16 també s'aplica un gravamen als escumosos. La resta s'acullen a la normativa europea d'harmonització fiscal, que permet als estats fixar un tipus zero per al vi

Grup Vinari

Editor: Salvador Cot (salvadorcot@naciodigital.cat)
Adjunt a l'editor: Vicent Sanchis (vsanchis@avui.cat)
Directora financera: Anna Murgadas (finances@vadevi.cat)
Màrqueting i comunicació: Eva Vicens (evicens@vadevi.cat)

Vadevi.cat

Director: Joan Nebot (jnebot@vadevi.cat)
Coordinadora: Ester Bachs (ebachs@vadevi.cat)
Col·laboradors: Jordi Palmer, Lluís Montserrat, Àngel Garcia Petit, Leandre Romeu, Ruth Troyano, Josep Saperes i Lluís Tolosa
Correu electrònic: redaccio@vadevi.cat
Telèfon: +(34) 637 781 133
Adreça: Passeig de Gràcia 26, 4t 2a. 08007 Barcelona
Avís legal