VADEVI.cat | Actualitzat el 05/05/2012 a les 09:38h

Tercera edició del Vinya dels artistes

El concepte artístic La Vinya dels Artistes és una iniciativa que proposa experiències artístiques en l'entorn de les vinyes i que enguany arriba a la seva tercera edició al Mas Blanch i Jové, celler de la DO Costers del Segre (a l'esquerra, una de les intervencions artístiques de la finca).  

Cada edició ha estat dedicada a un artista. Així, la primera o Any Zero va ser dedicada a Guinovart, de qui es va inaugurar l'escultura "L'Orgue de Camp", i la segona o Any U, va tenir el músic, compositor i creador Carles Santos, que va crear l’obra “Vi Sonor”. Enguany, l'Any Dos estarà dedicat a l'escultor Esteve Casanoves, que presentarà una obra de fusió de ferro, vidre i llum.

Casanoves ha dissenyat un amfiteatre que s'inaugurarà aquest any, un espai creat per Mas Blanch i Jové per posar-lo a la disposició del col·lectiu artístic. L'obra, que es presentarà al juny, constarà de tres parts, en la primera el públic gaudirà d'un espectacle 'Al moll de l'os, l'olivera', dirigit per la creadora artística Maria Vera, una aposta vinculada amb el concepte de l'harmonia en el qual es barrejarà música, dansa, poesia i altres sorpreses per fabricar un sentiment d'amor entre l'espai i els espectadors que sigui capaç de perdurar en el temps.
 
En la segona part, una acròbata destaparà 'La Llum Planant Damunt la Terra', la impressionant escultura de més de 8 metres d'altura d’Esteve Casanoves que, presidint la vinya, integrarà el ferro, el vidre i la llum perquè es fusionin amb la Terra. Finalment, podrem conèixer el vi Saó Expressiu a Esteve Casanoves: cada ampolla és una obra única de l'artista i l'edició està limitada a només 300 ampolles magnum. 
 
Acabarà la nit enmig de la Vinya dels Artistes amb un maridatge dels vins Saó Blanc, Saó Rosat, Saó Abrivat i Saó Expressiu amb cuina del territori i amb música sota les estrelles.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Vés a: Pluja de premis International Wine Guide per a Torres

Pluja de premis International Wine Guide per a Torres

Milmanda, Perpetual, Grans Muralles i Reserva Real aconsegueixen la màxima distinció | Cinc vins més de Torres són premiats amb la Medalla d’Or

Agenda

» Dissabte, 25 d'octubre

Cursa "entrevinyes Mas Doix" a Poboleda
 Poboleda

» Del 25 d'octubre al 26 d'octubre

Fira del Vi de Rubí: Tasta el Premis Vinari! El Celler - C. Pintor Coello, s/n - Rubí

» Dijous, 30 d'octubre

Tast de vins de la DO Pla de Bages sense celler
 Rest. Mas de la Sala (Sallent)

» Diumenge, 2 de novembre

6ª FESTA DEL VIN BLANC A SCALA DEI
 La Cartoixa d'Scala Dei

» Dilluns, 3 de novembre

Monvínic Experience amb Chucho Valdés i Josep Roca
 Barcelona
Vés a: Chartier: «El vi català no és només vi»

Chartier: «El vi català no és només vi»

El reconegut sommelier, investigador i escriptor canadenc assessora el nou "Tapas 24" de Montreal i participarà al Wine & Culinary International Forum el 28 de setembre a Barcelona

Reportatges
Vés a: La ratafia, una oferta tradicional que va dels Pirineus a la Costa Brava

La ratafia, una oferta tradicional que va dels Pirineus a la Costa Brava

Aquest licor típic català es passa al mercat gironí amb una proposta més mediterrània | Nous productes i col·laboracions amb formatgeries, gelateries i restaurants per promocionar-la a tot Catalunya

Vés a: El Cava a The New York Times

El Cava a The New York Times

El famós crític americà Eric Asimov va fer un article sobre el xarel·lo i els seus millors representants com Recaredo, Gramona, Mestres, Bohigas, Castellroig i Raventós i Blanc

Destaquem
Vés a: Llista Parker completa dels vins catalans 2013-2014

Llista Parker completa dels vins catalans 2013-2014

Els més de 700 vins catalans que ha tastat i puntuat Luis Gutiérrez, ordenats per puntuació i amb les estadístiques per denominacions d'origen

Vés a: Vi de barril

Vi de barril

Servir directament de la bóta, una opció que torna

Reportatges
Vés a: El Museu del Vermut obre les portes

El Museu del Vermut obre les portes

Centenars de visitants a la primera jornada d'obertura del nou equipament de Reus

Destaquem
Vés a: Ja hi ha nom: Clàssic Penedès

Ja hi ha nom: Clàssic Penedès

El Consell Regulador de la DO Penedès ha aprovat el nom definitiu dels vins escumosos que empara

Vés a: Miquel Calçada: «Consumim a Catalunya prou vi català?»

Miquel Calçada: «Consumim a Catalunya prou vi català?»

El comissari del Tricentenari explicita el suport a la segona edició dels Premis vinari fent una crida a "prestigiar, consumir, recomanar i defensar" els vins elaborats a Catalunya

Vés a: Jordi Bort: «És un encert que cada territori tasti el seu vi»

Jordi Bort: «És un encert que cada territori tasti el seu vi»

Aquest dilluns ha tingut lloc a Gandesa el darrer tast de la fase preliminar dels Premis Vinari 2014 || L'importador de vins xinès Andrew Tan ha participat a la jornada, coincidint amb una visita a la comarca

Vés a: Premis Vinari 2014, per «conèixer i reconèixer» el vi català

Premis Vinari 2014, per «conèixer i reconèixer» el vi català

El conseller Pelegrí presenta la segona edició dels guardons del vi català tot destacant la "transcendència per a tot el sector" de l'increment del consum

Vés a: Valentí Roqueta: «Els Premis Vinari fan més grans els vins catalans»

Valentí Roqueta: «Els Premis Vinari fan més grans els vins catalans»

L'Escola Joviat de Manresa acull la tercera sessió de tastos dels Premis Vinari 2014

Vés a: València: «Catalunya ara és molt avantguardista»

València: «Catalunya ara és molt avantguardista»

El propietari de la distribuïdora Cuvée 3000, celebra el primer any del seu bar especialitzat en vins naturals i se sent orgullós de la qualitat dels vins catalans

Vés a: Antoni Cantos: «Si el consumidor vol vins catalans, els ha d'exigir»

Antoni Cantos: «Si el consumidor vol vins catalans, els ha d'exigir»

El president de l'Associació Catalana d'Enòlegs considera que la primera edició dels Premis Vinari va representar un salt qualitatiu en la valoració dels nostres vins per part dels comsumidors

Vés a: José Roldán:  «No responsabilitzem només els restauradors de la poca presència de vi català a les cartes»

José Roldán: «No responsabilitzem només els restauradors de la poca presència de vi català a les cartes»

El president de l'Associació Catalana de Sommeliers reconeix que durant molt de temps "ens hem envoltat d'un esnobisme que no es permetia dir el que veritablement sentíem"

Entrevista
Vés a: Fisac: «La viticultura ecològica està més avançada a Catalunya»

Fisac: «La viticultura ecològica està més avançada a Catalunya»

Mariano Fisac va guanyar el Millor post sobre vi català fet fora de Catalunya

Reportatge
Vés a: L’Europa que castiga els cellers

L’Europa que castiga els cellers

13 països de la UE tenen un impost especial sobre el vi, i en 16 també s'aplica un gravamen als escumosos. La resta s'acullen a la normativa europea d'harmonització fiscal, que permet als estats fixar un tipus zero per al vi

Grup Vinari

Editor: Salvador Cot (salvadorcot@naciodigital.cat)
Adjunt a l'editor: Vicent Sanchis (vsanchis@avui.cat)
Directora financera: Anna Murgadas (finances@vadevi.cat)
Màrqueting i comunicació: Eva Vicens (evicens@vadevi.cat)

Vadevi.cat

Director: Joan Nebot (jnebot@vadevi.cat)
Coordinadora: Ester Bachs (ebachs@vadevi.cat)
Col·laboradors: Jordi Palmer, Lluís Montserrat, Àngel Garcia Petit, Leandre Romeu, Ruth Troyano, Josep Saperes i Lluís Tolosa
Correu electrònic: redaccio@vadevi.cat
Telèfon: +(34) 637 781 133
Adreça: Passeig de Gràcia 26, 4t 2a. 08007 Barcelona
Avís legal