VADEVI.cat | Actualitzat el 05/05/2012 a les 09:38h

Tercera edició del Vinya dels artistes

El concepte artístic La Vinya dels Artistes és una iniciativa que proposa experiències artístiques en l'entorn de les vinyes i que enguany arriba a la seva tercera edició al Mas Blanch i Jové, celler de la DO Costers del Segre (a l'esquerra, una de les intervencions artístiques de la finca).  

Cada edició ha estat dedicada a un artista. Així, la primera o Any Zero va ser dedicada a Guinovart, de qui es va inaugurar l'escultura "L'Orgue de Camp", i la segona o Any U, va tenir el músic, compositor i creador Carles Santos, que va crear l’obra “Vi Sonor”. Enguany, l'Any Dos estarà dedicat a l'escultor Esteve Casanoves, que presentarà una obra de fusió de ferro, vidre i llum.

Casanoves ha dissenyat un amfiteatre que s'inaugurarà aquest any, un espai creat per Mas Blanch i Jové per posar-lo a la disposició del col·lectiu artístic. L'obra, que es presentarà al juny, constarà de tres parts, en la primera el públic gaudirà d'un espectacle 'Al moll de l'os, l'olivera', dirigit per la creadora artística Maria Vera, una aposta vinculada amb el concepte de l'harmonia en el qual es barrejarà música, dansa, poesia i altres sorpreses per fabricar un sentiment d'amor entre l'espai i els espectadors que sigui capaç de perdurar en el temps.
 
En la segona part, una acròbata destaparà 'La Llum Planant Damunt la Terra', la impressionant escultura de més de 8 metres d'altura d’Esteve Casanoves que, presidint la vinya, integrarà el ferro, el vidre i la llum perquè es fusionin amb la Terra. Finalment, podrem conèixer el vi Saó Expressiu a Esteve Casanoves: cada ampolla és una obra única de l'artista i l'edició està limitada a només 300 ampolles magnum. 
 
Acabarà la nit enmig de la Vinya dels Artistes amb un maridatge dels vins Saó Blanc, Saó Rosat, Saó Abrivat i Saó Expressiu amb cuina del territori i amb música sota les estrelles.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Vés a: 5 Viudas # Sumoll 2011: Alguna cosa està canviant

5 Viudas # Sumoll 2011: Alguna cosa està canviant

La nova col·lecció de Segura Viudas aposta per les varietats autòctones

Vés a: Torres Habitat Negre 2012: Respecte pel territori

Torres Habitat Negre 2012: Respecte pel territori

Els “entre sis i vuit mesos de criança en bóta” que s'indiquen la fitxa tècnica no semblen haver domesticat la força d'aquest vi de caràcter marcadament mediterrani

Vés a: Massard: «La gastronomia és la gran ambaixadora dels vins catalans»

Massard: «La gastronomia és la gran ambaixadora dels vins catalans»

El recentment nomenat millor viticultor del 2013 per la xarxa Naked Wines, Franck Massard, es proposa elaborar un vi del Priorat d'alta gamma

Agenda

» 22 d’abril, dimarts

Lliurament dels premis del concurs de vins de qualitat de la DO Penedès
 La Torre del Gall, Sant Cugat Sesgarrigues

» Febrer, març i abril

Sessions de tastos i maridatges
 Celler Online

» 25 d'abril, divendres

Seminari Marca Enoturisme 2014
 Calonge - Sant Antoni

» 25 d’abril, divendres

Contes del vi al Vinseum
 Terrassa del Palau Reial, Vilafranca del Penedès

» 27 d'abril, diumenge

Còctel de vins, xocolata i literatura a Bouquet d'Alella
 Celler Bouquet d'Alella, Alella
Destaquem
Vés a: Llista Parker completa dels vins catalans 2013-2014

Llista Parker completa dels vins catalans 2013-2014

Els més de 700 vins catalans que ha tastat i puntuat Luis Gutiérrez, ordenats per puntuació i amb les estadístiques per denominacions d'origen

Entrevista
Vés a: Xavier Garcia: «A la DO Alella acabarem apujant els preus»

Xavier Garcia: «A la DO Alella acabarem apujant els preus»

L'enòleg i copropietari d'Alella Vinícola augura que en 5-15 anys la producció amb DO Alella s'exhaurirà cada cop més aviat

Entrevista
Vés a: Jordi Bort: «Els catalans han de tenir el vi català com a primera opció»

Jordi Bort: «Els catalans han de tenir el vi català com a primera opció»

El director de l'Incavi es mostra confiat en l'augment de producte propi a Catalunya

Entrevista
Vés a: Àlex Torelló: «Amb el Kripta som profetes a la nostra terra»

Àlex Torelló: «Amb el Kripta som profetes a la nostra terra»

L'enòleg d'Agustí Torelló Mata defensa que el Vinari d'Or al Millor Escumós Gran Reserva Premium demostra que el producte estrella del celler "està en el seu millor moment"

Entrevista
Vés a: Roig: «El Gran Vinari d'Or servirà per reivindicar els vins dolços»

Roig: «El Gran Vinari d'Or servirà per reivindicar els vins dolços»

L'elaborador del Garnatxa d’Empordà Solera Mas Llunes 2002, gran triomfador dels Premis Vinari destaca la repercussió que ha tingut el guardó | Amb una producció de 2.000 ampolles, el vi guanyador és a punt de sortir al mercat

Entrevista
Vés a: Pere Llopart: «A Espanya diferencien entre cava espanyol i cava català»

Pere Llopart: «A Espanya diferencien entre cava espanyol i cava català»

El guanyador del Premi Monvínic a la Trajectòria Personal carrega contra la sobreproducció del cava, que ha fet caure els preus a un punt “irrisori, ridícul i desprestigiat” i alerta de la pèrdua de quota de mercat a l'Estat espanyol

Entrevista
Vés a: Ramon Jané: «Els Premis Vinari ajudaran a promocionar el vi català»

Ramon Jané: «Els Premis Vinari ajudaran a promocionar el vi català»

El responsable del Mas Candí Brut Nature 2009, Vinari d'Or al Millor Escumós Jove, assenyala que aquest cava destaca “per la seva originalitat i diferència”

Entrevista
Vés a: Joan Àngel Lliberia: «La DO Terra Alta és un monstre ocult»

Joan Àngel Lliberia: «La DO Terra Alta és un monstre ocult»

L'elaborador de l'Edetària Blanc 2011 i el Via Edetana Negre 2011 reivindica el potencial de la seva denominació d'origen

Entrevista
Vés a: Ricard Sebastià Foraster: «El premi ens motiva a seguir fent bon vi»

Ricard Sebastià Foraster: «El premi ens motiva a seguir fent bon vi»

L'enòleg del Josep Foraster Collita 2012, Vinari d'Or al Millor Negre Jove, espera que el Premis Vinari ajudin a potenciar la DO Conca de Barberà

Entrevista
Vés a: Llopart: «Calien uns premis com els Vinari per potenciar els vins catalans»

Llopart: «Calien uns premis com els Vinari per potenciar els vins catalans»

El guanyador del Vinari d'Or al Millor Blanc Jove amb el Llopart Vitis 2012 destaca que els guardons han fet créixer l'interès i les comandes

Entrevista
Vés a: Jordi Casanovas Grau: «El vi rosat és el que més costa de fer»

Jordi Casanovas Grau: «El vi rosat és el que més costa de fer»

L'enòleg del Jaume Grau i Grau Merlot 2012, Vinari d'Or al Millor Vi Rosat, assenyala que aquests vins “s'elaboren com negres i es vinifiquen com blancs”



Correu electrònic: redaccio@vadevi.cat
Telèfon: +(34) 637 781 133
Adreça: Passeig de Gràcia 26, 4t 2a. 08007 Barcelona
Avís legal