Vés a: Pluja de premis International Wine Guide per a Torres

Pluja de premis International Wine Guide per a Torres

Milmanda, Perpetual, Grans Muralles i Reserva Real aconsegueixen la màxima distinció | Cinc vins més de Torres són premiats amb la Medalla d’Or

Vés a: Agricultura abona 1,12 milions d'euros a 135 viticultors

Agricultura abona 1,12 milions d'euros a 135 viticultors

El Departament farà efectiu el pagament l’1 d’agost corresponent a les ajudes de reestructuració i reconversió de la vinya

Vés a: Excavant els inicis de la vinya i el vi a Catalunya

Excavant els inicis de la vinya i el vi a Catalunya

Campanya d’excavacions arqueològiques a Avinyonet | La intenció és localitzar el celler de Font de la Canya, el més antic del Penedès

Vés a: La versatilitat del vermut (II)

La versatilitat del vermut (II)

La tradicional beguda fa d'ambaixadora de la cultura catalana

Vés a: DO Catalunya, nou patró de la Fundació Dieta Mediterrània

DO Catalunya, nou patró de la Fundació Dieta Mediterrània

El Consell Regulador s'incorpora en un patronat on s'hi troben les empreses agroalimentàries més destacades del país

Vés a: El 'Dia Internacional del Xarel·lo'

El "Dia Internacional del Xarel·lo"

Pimecava ha presentat la nova proposta de diada que se celebrarà a partir de 2015

Vés a: Martialis 2013: signatura de xef i sommelier quilòmetre zero

Martialis 2013: signatura de xef i sommelier quilòmetre zero

Un blanc de qualitat i sabor genuí que recupera la tradició vinícola del Vallès

Vés a: Els escumosos d'Albet i Noya ja són Clàssic Penedès

Els escumosos d'Albet i Noya ja són Clàssic Penedès

L'1 de juliol es van aprovar les modificacions de la normativa que regeix els escumosos de la DO Penedès

Vés a: Els productors de vi en contra dels dominis d’internet .vino .wine i .vin

Els productors de vi en contra dels dominis d’internet .vino .wine i .vin

La ICANN ha rebut moltes crítiques per obrir el procés d’assignació de nous dominis | El domini .vi no està disponible per al sector vitivinícola català

Vés a: Com tasten els grans crítics? Ferran Centelles ho explica

Com tasten els grans crítics? Ferran Centelles ho explica

Una selecció de vins de tot el món i les metodologies dels crítics més prestigiosos van captivar l’atenció d’una cinquantena de persones a Monvínic

Vés a: Perelada ensenya les vinyes des del mar

Perelada ensenya les vinyes des del mar

El celler empordanès organitza sortides en caiac per la costa de Llançà per observar la Finca Garbet des de l'aigua

Vés a: Andrew Tan: «Els vins catalans satisfaran els paladars xinesos»

Andrew Tan: «Els vins catalans satisfaran els paladars xinesos»

El responsable de la cadena xinesa Wine Mall visita Catalunya per conèixer els vins que s'hi elaboren i incorporar algunes referències a l'oferta dels seus establiments

Vés a: Sis cellers del Penedès premiats com a millors iniciatives del 2013

Sis cellers del Penedès premiats com a millors iniciatives del 2013

El Sopar Empresarial de la UEP 2014 aplega a 200 convidats a la Masia Vallformosa

Vés a: El vermut, un estat d'ànim d'origen discutit (I)

El vermut, un estat d'ànim d'origen discutit (I)

Repàs per la història d'aquesta beguda clàssica i familiar que, actualment, torna a estar de moda | "Anar a fer el vermut" és molt més que una expressió

Vés a: Les cares famoses de la Festa de la Verema d'Alella

Les cares famoses de la Festa de la Verema d'Alella

Pedro Ballesteros, Ferran Centelles, Meritxell Falgueras, Rosa Vila i Carme Ruscalleda, entre els convidats de luxe dels 40 anys de la Festa

Vés a: Turisme familiar a l'Heretat

Turisme familiar a l'Heretat

Segura Viudas organitza sortides perquè els més petits de casa descobreixin l'entorn i la biodiversitat

Vés a: Torres s'apunta al carretera i manta dels germans Roca

Torres s'apunta al carretera i manta dels germans Roca

Grans Muralles i Mas La Plana acompanyaran al Celler de Can Roca en la seva gira americana

Vés a: Per aquest estiu, tria la teva camiseta Wineys

Per aquest estiu, tria la teva camiseta Wineys

La firma de moda barcelonesa presenta 30 nous dissenys de camisetes amb les varietats de raïm com a protagonistes

 
Vés a: Vols ser sommelier 'online'?

Vols ser sommelier "online"?

El CETT ofereix el primer curs de sommelier semipresencial amb un programa innovador

Vés a: Roser Torras, nova presidenta de The World's 50 Best Restaurants per a Espanya

Roser Torras, nova presidenta de The World's 50 Best Restaurants per a Espanya

La directora de l’empresa catalana Grup Gsr seleccionarà els 35 membres del jurat que votaran els millors restaurants del món

Vés a: El celler submergit de Porcellànic

El celler submergit de Porcellànic

Rimbau està buscant nous inversors per a construir el nou celler aquàtic a Vilobí del Penedès || Porcellànic preveu triplicar la producció per al 2016

Vés a: Vapshot: «Beure és de 2013. Ara, l’alcohol s'inhala»

Vapshot: «Beure és de 2013. Ara, l’alcohol s'inhala»

Després de les cigarretes de vapor, absorbir alcohol és la nova moda || Els experts diuen que inhalar les begudes és més perillós perquè l’alcohol viatja directe als pulmons

Vés a: La copa satèl·lit del plat (II)

La copa satèl·lit del plat (II)

La iniciativa del sommelier Joan Lluís Gómez reuneix a sommeliers, enòlegs i xefs de cuina per descobrir nous maridatges km.0

Vés a: AA PRIVAT LAIETÀ, millor vi ecològic
“Champion Trophy - IWC Organic 2014”

AA PRIVAT LAIETÀ, millor vi ecològic “Champion Trophy - IWC Organic 2014”

Màxima distinció pel celler d’Alta Alella al sopar dels premis de la IWC 2014

Vés a: Pelegrí: 'El consumidor català mostra, cada cop més, un interès creixent en els vins catalans'

Pelegrí: "El consumidor català mostra, cada cop més, un interès creixent en els vins catalans"

Valoració de l'acte homenatge als 1.000 anys d'història del Priorat vitivinícola

Vés a: Amb més de mil anys d'història vinícola

Amb més de mil anys d'història vinícola

Aquest divendres es commemora el 60è aniversari de l'oficialització de la Denominació d'Origen Priorat

Vés a: BeWild, els nous magnum de Freixenet per aquest estiu

BeWild, els nous magnum de Freixenet per aquest estiu

Nova marca premium de caràcter molt felí i que se'ns presenta amb un vi blanc i un vi negre de la DOQ Priorat i un Cava

Vés a: La UE paga entrades a Roland Garros amb les ajudes al vi

La UE paga entrades a Roland Garros amb les ajudes al vi

El Tribunal de Comptes de la UE denuncia que diversos països han fet una mala gestió de les ajudes per a la promoció

Vés a: El llistat Parker del mes de juny qualifica 13 vins catalans

El llistat Parker del mes de juny qualifica 13 vins catalans

Les Crestes i Artigas de la DOQ Priorat, els preferits de Parker amb 94 punts

Vés a: Concert i contes per mirar a la Terrasseta Multicultural

Concert i contes per mirar a la Terrasseta Multicultural

El dissabte 2 d'agost, la Cava Guilera ofereix activitats per als més petits i un concert de Roger Subirana entre les vinyes

Vés a: Vallformosa i AAPM potencien la marca '+500 RAÏM D’ALÇADA'

Vallformosa i AAPM potencien la marca "+500 RAÏM D’ALÇADA"

La zona està ubicada al Penedès Superior, on s'obtenen productes de màxima qualitat

Vés a: L'Olivera Únic 2013, el vi del 40º aniversari

L'Olivera Únic 2013, el vi del 40º aniversari

Una aposta per la dimensió social i l'economia productiva

Vés a: El futur de la Conca de Barberà a debat

El futur de la Conca de Barberà a debat

Últim col·loqui del cicle Visions 5.1 organitzat per La Conca 5.1

Vés a: 3.000 persones han passat pel Viu Penedès

3.000 persones han passat pel Viu Penedès

Carda (UEP): "S’ha aconseguit explicar al món que al Penedès sempre hi seran benvinguts i que hi tenen moltes coses”

Vés a: La ruta de vins de la DO Catalunya torna per la Festa Major de Gràcia

La ruta de vins de la DO Catalunya torna per la Festa Major de Gràcia

Del 15 al 21 d’agost, els carrers de Gràcia oferiran diverses activitats de tast

Vés a: Divendres DiVins amb Vidsonor

Divendres DiVins amb Vidsonor

El cicle arriba a la DO Montsant amb un espectacle que barreja la viola i els audiovisuals

Vés a: Un tast de vins de la DO Empordà al Puigmal

Un tast de vins de la DO Empordà al Puigmal

Una dotzena de cellers han simbolitzat el seu esforç per situar els seus productes "el més amunt possible"

Vés a: Els Cellers de Marçà, vins amb posta de sol

Els Cellers de Marçà, vins amb posta de sol

El dissabte 2 d'agost, 12 cellers de Marçà faran un tast de vins per la Marató de TV3

Vés a: El Festival de Música de Cambrils brinda amb la DO Catalunya

El Festival de Música de Cambrils brinda amb la DO Catalunya

El cicle de concerts comença dissabte 26 de juliol

Vés a: La Vínicola de Nulles a la Cooprute

La Vínicola de Nulles a la Cooprute

És l’únic Celler Modernista que encara elabora els vins en les mateixes tines centenàries

Vés a: Essential 2012, el nou cava de Juvé & Camps

Essential 2012, el nou cava de Juvé & Camps

És un homenatge a la varietat xarel·lo i només està elaborat amb aquest raïm

Vés a: Un Cava i un Montsant a la nova gamma de vins d’El Paseante

Un Cava i un Montsant a la nova gamma de vins d’El Paseante

Codorníu Raventós distribuirà la nova col·lecció dels 5 vins, creada pel sector horeca i botigues especialitzades

Vés a: Paul Wagner al Marca Vi

Paul Wagner al Marca Vi

Aquest seminari és el referent català per a la creació de marca en l'àmbit del vi i l'enoturisme

Vés a: ‘Solera’ i ‘Castell de la Comanda’, Premis Manojo

‘Solera’ i ‘Castell de la Comanda’, Premis Manojo

Reconeixement als cellers cooperatius d’Espolla i Barberà de la Conca

Vés a: Joan Josep Puig, nou president d’AECORK

Joan Josep Puig, nou president d’AECORK

Puig vol liderar “una nova etapa amb un esperit integrador i participatiu, per fer el sector surer més visible, treballant amb ganes i il·lusió”

Vés a: L'ACE i #vinyacadadia premia a...

L'ACE i #vinyacadadia premia a...

Fi del concurs de fotografia amb 8 instagramers guanyadors

Vés a: S’obren les inscripcions del Most Festival

S’obren les inscripcions del Most Festival

El Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava engega els motors de la seva quarta edició

Vés a: “Laboratori dels sentits” al Celler Joan Ametller

“Laboratori dels sentits” al Celler Joan Ametller

Una experiència en família que acosta la cultura de la vinya i el vi a grans i petits

Vés a: La cooperativa Falset Marçà, formarà part d'una ruta turística europea

La cooperativa Falset Marçà, formarà part d'una ruta turística europea

El projecte Cooprute inclou itineraris entre països europeus per promoure la riquesa del patrimoni cultural i industrial cooperatiu

Vés a: Valentí Roqueta, nou president de la patronal del vi català

Valentí Roqueta, nou president de la patronal del vi català

Roqueta pren el relleu de Miquel A. Torres, qui ha presidit l’associació des de la fusió de les dues patronals catalanes (UVIPE-AVC)

Vés a: “Terra Enllà” amb les enoexperiències i el turisme de memòria

“Terra Enllà” amb les enoexperiències i el turisme de memòria

El celler Bernavi i el Masroig s’afegeixen a les rutes guiades pel paisatge de la batalla de l’Ebre del mes de juliol

Vés a: La DO Conca de Barberà premia els seus millors vins i caves

La DO Conca de Barberà premia els seus millors vins i caves

En la 24a edició del concurs s'hi han presentat 64 vins i 18 caves

Vés a: Pelegrí, nou president de l'Institut del Suro

Pelegrí, nou president de l'Institut del Suro

L'organisme engegarà una etapa com a clúster en col·laboració amb el sector públic i privat

Vés a: L’estiu a la Cooperativa Falset Marçà

L’estiu a la Cooperativa Falset Marçà

Visites teatralitzades, tastos de vins i el cicle “Sol i serena” que torna per amenitzar els vespres de juliol i agost

Vés a: La 1a edició del Musi-Cata porta la música al celler Mas Foraster

La 1a edició del Musi-Cata porta la música al celler Mas Foraster

Es tracta de dos vespres amb tast de vins, concert doble i sopar amb productes montblanquins | Quico Tretze, Roger Benet, Espaldamaceta i El Artristre configuren el cartell

Vés a: Lluís Llach ambienta la segona novel·la a la Catalunya vinícola

Lluís Llach ambienta la segona novel·la a la Catalunya vinícola

'Les dones de la Principal' sortirà a la venda el 7 d'octubre

Vés a: Les bombolles catalanes triomfen als premis Decanter 2014

Les bombolles catalanes triomfen als premis Decanter 2014

Màximes distincions pel cava Masia Segle XV 2005 de Rovellats i l’escumós Brut Barrica 21 2007 d’Albet i Noya, DO Penedès | De la DOQ Priorat, el trofeu ha estat pel Cartoixa 2007, Scala Dei

Vés a: El festival Sons del Món tria vins

El festival Sons del Món tria vins

Les actuacions de grups com Els Amics de les Arts, Mishima i el trio Sisa, Portet i Oliver es combinaran amb vins empordanesos

Vés a: Els vermuts catalans tindran recompensa

Els vermuts catalans tindran recompensa

La segona edició dels Premis Vinari inclou una categoria especial per a vins aromatitzats amb herbes, elaborats a Catalunya

Vés a: RuralCat permet calcular les fases del míldiu de la vinya

RuralCat permet calcular les fases del míldiu de la vinya

El servei es calcula amb les dades de les 81 estacions agrometeorològiques que registren, entre d’altres paràmetres, la humectació

Vés a: Torres Gran Coronas 2010: el cabernet català s'ha fet gran

Torres Gran Coronas 2010: el cabernet català s'ha fet gran

Ja fa 45 anys que Miguel A. Torres va plantar una de les primeres vinyes de cabernet sauvignon catalanes

Vés a: Els Vinari, des del sofà de casa

Els Vinari, des del sofà de casa

La Xarxa retransmetrà en directe per a les televisions locals la gran nit dels vins catalans del 10 d'octubre

Vés a: Winston Wong: «Catalunya fa realitat els somnis dels elaboradors de vi»

Winston Wong: «Catalunya fa realitat els somnis dels elaboradors de vi»

L'importador i distribuïdor de Hong Kong creu que encara falta molta feina per educar els consumidors

Reportatges
Vés a: Va de llibres

Va de llibres

Una selecció de lectures sobre el món del vi que sí que voldreu llegir

Vés a: El millor llibre de vins europeus del món, amb 30 de catalans

El millor llibre de vins europeus del món, amb 30 de catalans

Lluís Tolosa guanya el Premi Gourmand 2014 amb 'Vinos extraordinarios. Los 100 mejores vinos españoles de todos los tiempos'

Agenda

» Divendres, 1 d'agost

Divendres DiVins a la DO Montsant amb Vidsonor
 Castell del Vi (Falset)

» Dissabte, 2 d'agost

Els Cellers de Marçà, tast de vins amb posta de sol
 La Miloquera

» Dijous, 7 d'agost

El futur de la Conca de Barberà a debat
 Local Cultural de Rocafort de Queralt

» 9 a 17 d'agost

Pluja d’estrelles al Priorat al Celler Joan Ametller
 La Morera de Montsant
Destaquem
Vés a: Llista Parker completa dels vins catalans 2013-2014

Llista Parker completa dels vins catalans 2013-2014

Els més de 700 vins catalans que ha tastat i puntuat Luis Gutiérrez, ordenats per puntuació i amb les estadístiques per denominacions d'origen

Vés a: L'Arrels del Priorat Ca les Viudes, un vi català amb 100 punts Parker

L'Arrels del Priorat Ca les Viudes, un vi català amb 100 punts Parker

L'Ermita 2010, d'Álvaro Palacios amb 99 punts és segon | El primer escumós és el Turó d'en Mota 2001, de caves Recaredo

Vés a: Jaume Balaguer: «Els 100 punts són un reconeixement a l'antic Priorat»

Jaume Balaguer: «Els 100 punts són un reconeixement a l'antic Priorat»

Arrels del Priorat és un treball de recuperació dels tradicionals vins rancis prioratins

Destaquem
Vés a: Ja hi ha nom: Clàssic Penedès

Ja hi ha nom: Clàssic Penedès

El Consell Regulador de la DO Penedès ha aprovat el nom definitiu dels vins escumosos que empara

Vés a: Miquel Calçada: «Consumim a Catalunya prou vi català?»

Miquel Calçada: «Consumim a Catalunya prou vi català?»

El comissari del Tricentenari explicita el suport a la segona edició dels Premis vinari fent una crida a "prestigiar, consumir, recomanar i defensar" els vins elaborats a Catalunya

Vés a: Jordi Bort: «És un encert que cada territori tasti el seu vi»

Jordi Bort: «És un encert que cada territori tasti el seu vi»

Aquest dilluns ha tingut lloc a Gandesa el darrer tast de la fase preliminar dels Premis Vinari 2014 || L'importador de vins xinès Andrew Tan ha participat a la jornada, coincidint amb una visita a la comarca

Vés a: Premis Vinari 2014, per «conèixer i reconèixer» el vi català

Premis Vinari 2014, per «conèixer i reconèixer» el vi català

El conseller Pelegrí presenta la segona edició dels guardons del vi català tot destacant la "transcendència per a tot el sector" de l'increment del consum

Vés a: Valentí Roqueta: «Els Premis Vinari fan més grans els vins catalans»

Valentí Roqueta: «Els Premis Vinari fan més grans els vins catalans»

L'Escola Joviat de Manresa acull la tercera sessió de tastos dels Premis Vinari 2014

Vés a: Compra Premis Vinari a Gros Mercat

Compra Premis Vinari a Gros Mercat

Miquel Alimentació apropa els vins guardonats a la primera edició del certamen a la restauració i el comerç

Vés a: Carles Playà, nou president dels enòlegs catalans

Carles Playà, nou president dels enòlegs catalans

L’assemblea constituent ha donat el tret de sortida a l’activitat del col·legi professional

Vés a: Josep Pelegrín, Millor Sommelier de Catalunya 2014

Josep Pelegrín, Millor Sommelier de Catalunya 2014

Pelegrín que ja va quedar 2n Millor Sommelier d'Espanya 2013, assitirà de nou a aquesta competició després de guanyar a Catalunya

Entrevista
Vés a: Fisac: «La viticultura ecològica està més avançada a Catalunya»

Fisac: «La viticultura ecològica està més avançada a Catalunya»

Mariano Fisac va guanyar el Millor post sobre vi català fet fora de Catalunya

Reportatge
Vés a: L’Europa que castiga els cellers

L’Europa que castiga els cellers

13 països de la UE tenen un impost especial sobre el vi, i en 16 també s'aplica un gravamen als escumosos. La resta s'acullen a la normativa europea d'harmonització fiscal, que permet als estats fixar un tipus zero per al vi

Vés a: Serrat abandona el vi

Serrat abandona el vi

Un grup d'inversors compra els cellers Mas Perinet i el d'Antonio Casado, soci de Serrat

Grup Vinari

Editor: Salvador Cot (salvadorcot@naciodigital.cat)
Adjunt a l'editor: Vicent Sanchis (vsanchis@avui.cat)
Directora financera: Anna Murgadas (finances@vadevi.cat)
Màrqueting i comunicació: Eva Vicens (evicens@vadevi.cat)

Vadevi.cat

Director: Joan Nebot (jnebot@vadevi.cat)
Coordinadora: Ester Bachs (ebachs@vadevi.cat)
Col·laboradors: Jordi Palmer, Lluís Montserrat, Àngel Garcia Petit, Leandre Romeu, Ruth Troyano, Josep Saperes i Lluís Tolosa
Correu electrònic: redaccio@vadevi.cat
Telèfon: +(34) 637 781 133
Adreça: Passeig de Gràcia 26, 4t 2a. 08007 Barcelona
Avís legal