Vés a: Fisac: «La viticultura ecològica està més avançada a Catalunya»

Fisac: «La viticultura ecològica està més avançada a Catalunya»

Mariano Fisac va guanyar el Millor post sobre vi català fet fora de Catalunya al IV Concurs BlocDOCat | La màxima del seu bloc: per gaudir del vi, no fa falta “saber de vins”

Vés a: Vols ser sommelier 'online'?

Vols ser sommelier "online"?

El CETT ofereix el primer curs de sommelier semipresencial amb un programa innovador

Vés a: Finca Olivardots 2011: l’essència de la terra

Finca Olivardots 2011: l’essència de la terra

Gresa, sorra, pissarra i vinyes velles de poca producció fan que les varietats de les vinyes d’Olivardots estiguin tocats per... la terra

Vés a: Roser Torras, nova presidenta de The World's 50 Best Restaurants per a Espanya i Portugal

Roser Torras, nova presidenta de The World's 50 Best Restaurants per a Espanya i Portugal

La directora de l’empresa catalana Grup Gsr seleccionarà els 35 membres del jurat que votaran els millors restaurants del món

Vés a: El celler submergit de Porcellànic

El celler submergit de Porcellànic

Rimbau està buscant nous inversors per a construir el nou celler aquàtic a Vilobí del Penedès || Porcellànic preveu triplicar la producció per al 2016

Vés a: Vapshot: «Beure és de 2013. Ara, l’alcohol s'inhala»

Vapshot: «Beure és de 2013. Ara, l’alcohol s'inhala»

Després de les cigarretes de vapor, absorbir alcohol és la nova moda || Els experts diuen que inhalar les begudes és més perillós perquè l’alcohol viatja directe als pulmons

Vés a: La copa satèl·lit del plat (II)

La copa satèl·lit del plat (II)

La iniciativa del sommelier Joan Lluís Gómez reuneix a sommeliers, enòlegs i xefs de cuina per descobrir nous maridatges km.0

Vés a: MalVIatge: «Un celler no és una cosa estàtica. Té vida»

MalVIatge: «Un celler no és una cosa estàtica. Té vida»

Josep M. Galimany i Rosa Sadurní van guanyar el IV Concurs BlocDOCat | MalVIatge ens parla de viatges, escapades, enoturisme i restaurants amb el vi català com a protagonista

Vés a: AA PRIVAT LAIETÀ, millor vi ecològic
“Champion Trophy - IWC Organic 2014”

AA PRIVAT LAIETÀ, millor vi ecològic “Champion Trophy - IWC Organic 2014”

Màxima distinció pel celler d’Alta Alella al sopar dels premis de la IWC 2014

Vés a: Pelegrí: 'El consumidor català mostra, cada cop més, un interès creixent en els vins catalans'

Pelegrí: "El consumidor català mostra, cada cop més, un interès creixent en els vins catalans"

Valoració de l'acte homenatge als 1.000 anys d'història del Priorat vitivinícola

Vés a: Vinyes Domènech Rita 2013: del millor raïm, el millor vi

Vinyes Domènech Rita 2013: del millor raïm, el millor vi

Garnatxa blanca i macabeu portats a la màxima expressió

Vés a: Joan Josep Puig, nou president d’AECORK

Joan Josep Puig, nou president d’AECORK

Puig vol liderar “una nova etapa amb un esperit integrador i participatiu, per fer el sector surer més visible, treballant amb ganes i il·lusió”

Vés a: Les claus de Ferran Centelles per ser un millor tastador

Les claus de Ferran Centelles per ser un millor tastador

A Monvínic la classe magistral: “Metodologies del tast, finestres per a ser un millor tastador”

Vés a: Amb més de mil anys d'història vinícola

Amb més de mil anys d'història vinícola

Aquest divendres es commemora el 60è aniversari de l'oficialització de la Denominació d'Origen Priorat

Vés a: BeWild, els nous magnum de Freixenet per aquest estiu

BeWild, els nous magnum de Freixenet per aquest estiu

Nova marca premium de caràcter molt felí i que se'ns presenta amb un vi blanc i un vi negre de la DOQ Priorat i un Cava

Vés a: Els Tastavins Penedès lliuren el 0,7% a ACTUA

Els Tastavins Penedès lliuren el 0,7% a ACTUA

L’aportació servirà per a equipar un habitatge a Vilafranca i la integració social de joves entre 18 i 21 anys || El projecte de l’any que ve serà per a la Creu Roja i el projecte Aliança Humanitària d'Alimentació Infantil

Vés a: En dues setmanes, El Celler de Can Roca se’n va a Texas

En dues setmanes, El Celler de Can Roca se’n va a Texas

El restaurant de Girona tanca per vacances i el “Roca&Roll World Tour 2014” passarà aquest estiu pels EUA, Mèxic, Perú i Colòmbia

Vés a: S’obren les inscripcions del Most Festival

S’obren les inscripcions del Most Festival

El Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava engega els motors de la seva quarta edició

Vés a: L’Escola del Vi Català destaca l’interès i respecte per la viticultura catalana

L’Escola del Vi Català destaca l’interès i respecte per la viticultura catalana

La 1ª Escola d’Estiu tanca amb més de 100 vins catalans tastats i 40h lectives || L’objectiu és la divulgació del vi català i que els alumnes esdevinguin ambaixadors del vi català

Vés a: Gemma Vela, Premio Nacional com a Millor Sommelier 2013

Gemma Vela, Premio Nacional com a Millor Sommelier 2013

Isabelle Brunet i Pilar Cavero, entre les finalistes || Vela va ser la primera dona a convertir-se en cap de sommeliers d'un hotel de luxe a l’Estat

Vés a: Domenys produirà 25 milions de quilos de raïm anuals

Domenys produirà 25 milions de quilos de raïm anuals

Amb l'adhesió de Pira, Cellers Domenys integra 7 cooperatives, té 6 cellers, 5 oficines de la secció de crèdit i 3 agrobotigues

Vés a: Josep Pelegrín, Millor Sommelier de Catalunya 2014

Josep Pelegrín, Millor Sommelier de Catalunya 2014

Pelegrín que ja va quedar 2n Millor Sommelier d'Espanya 2013, assitirà de nou a aquesta competició després de guanyar a Catalunya

Vés a: ViArt: un maridatge de vins ben trobat amb pintura en directe

ViArt: un maridatge de vins ben trobat amb pintura en directe

Un centenar de persones van visitar Jean Leon per passar una vetllada cultural, en la que quinze artistes van plasmar en les seves teles la bellesa paisatgística que envolta el celler

Vés a: El bloc de la Conca 5.1 continuarà 'plantant llavors'

El bloc de la Conca 5.1 continuarà "plantant llavors"

El col·lectiu va rebre una menció especial del IV Concurs BlocDOCat | El seu bloc és la suma de tot el què els apassiona de la Conca de Barberà: vins, paisatge, enoturisme, territori, agricultura i societat

Vés a: La UE paga entrades a Roland Garros amb les ajudes al vi

La UE paga entrades a Roland Garros amb les ajudes al vi

El Tribunal de Comptes de la UE denuncia que diversos països han fet una mala gestió de les ajudes per a la promoció

Vés a: Torna el Concurs Vinya Celler Masia

Torna el Concurs Vinya Celler Masia

Aquesta competició reuneix aficionats amateurs i professionals del vi a l’entorn dels vins catalans més personals

Vés a: La segona joventut de Sangre de Toro

La segona joventut de Sangre de Toro

Torres ret homenatge a Miguel Torres Carbó amb el redisseny del seu vi més internacional

Vés a: Raïm a 4.000 euros el gotim!

Raïm a 4.000 euros el gotim!

Una parella de nuvis de Japó va ser l’afortunada de menjar-se’l el passat 5 de juliol

Vés a: El llistat Parker del mes de juny qualifica 13 vins catalans

El llistat Parker del mes de juny qualifica 13 vins catalans

Les Crestes i Artigas de la DOQ Priorat, els preferits de Parker amb 94 punts

Vés a: Serres: «Lo vi natural és h2o vegetal, aigua processada per una planta»

Serres: «Lo vi natural és h2o vegetal, aigua processada per una planta»

Distribuïdors de tot el món, sommeliers i apassionats dels vins naturals han assistit a la fira de Pinell de Brai dels 4 i 5 de juliol

Vés a: Ja hi ha nom: Clàssic Penedès

Ja hi ha nom: Clàssic Penedès

El Consell Regulador de la DO Penedès ha aprovat el nom definitiu dels vins escumosos que empara

Vés a: Adrià: «Els millors restaurants es diferencien ara per l’oferta de vins»

Adrià: «Els millors restaurants es diferencien ara per l’oferta de vins»

Durant el Congrés de Gastronomia d'Estrella Damm, el xef va lloar la qualitat i la creativitat en la selecció de vins i còctels perquè l'experiència gastronòmica sigui màxima.

Vés a: Un Cava i un Montsant a la nova gamma de vins d’El Paseante

Un Cava i un Montsant a la nova gamma de vins d’El Paseante

Codorníu Raventós distribuirà la nova col·lecció dels 5 vins, creada pel sector horeca i botigues especialitzades

Vés a: 3ª Mostra de vins de la vila del Lloar i les Solanes del Molar

3ª Mostra de vins de la vila del Lloar i les Solanes del Molar

El Priorat promociona els vins locals i la cultura del vi de les seves viles

Vés a: Brigadistes Internacionals a les vinyes del Priorat

Brigadistes Internacionals a les vinyes del Priorat

Terra Enllà i el Celler El Masroig dediquen una ruta guiada que combina vi i memòria

Vés a: Paul Wagner al Marca Vi

Paul Wagner al Marca Vi

Aquest seminari és el referent català per a la creació de marca en l'àmbit del vi i l'enoturisme

I ella cantarà Mishima...

Ja tenim guanyadora de les dues entrades pel concert que el grup barceloní oferirà al Festival Sons del Món

Vés a: Última oportunitat

Última oportunitat

Obrim el darrer sorteig dels tres vins La Terra Lliure de Cellers Roset

Vés a: I Setmana de l’Enoturisme Viu Penedès 2014

I Setmana de l’Enoturisme Viu Penedès 2014

Se celebrarà del 21 al 27 de juliol i aglutinarà prop d’un centenar d’activitats

Vés a: 'Vilafranca ve de gust!'

"Vilafranca ve de gust!"

Del 21 al 27 de juliol, el menú degustació porta de regal una ampolla de vi dels cellers de la DO Penedès

Vés a: ‘Solera’ i ‘Castell de la Comanda’, Premis Manojo

‘Solera’ i ‘Castell de la Comanda’, Premis Manojo

Reconeixement als cellers cooperatius d’Espolla i Barberà de la Conca

Vés a: Acte presentació Vinitfest 2014

Acte presentació Vinitfest 2014

24 de juliol | S'explicaran totes les novetats de la 3ª edició del festival

Vés a: 'Tast vertical' s'estrena a Catalunya Ràdio

"Tast vertical" s'estrena a Catalunya Ràdio

Tots els diumenges d'estiu, Ramon Francàs i Empar Moliner ens parlaran sobre el món del vi

Vés a: L'ACE i #vinyacadadia premia a...

L'ACE i #vinyacadadia premia a...

Fi del concurs de fotografia amb 8 instagramers guanyadors

Vés a: Can Ladis aposta pels maridatges de vins catalans i literatura

Can Ladis aposta pels maridatges de vins catalans i literatura

El primer dinar-tertúlia es va fer al voltant del llibre "100 vins catalans que has de conèixer" i la Clara Antúnez

Vés a: Tasta la DO Empordà al cim del Puigmal

Tasta la DO Empordà al cim del Puigmal

El 27 de juliol es podran degustar vins de 12 cellers al cim més alt de les comarques gironines

Vés a: 'English for wine aspects' a l’ESHOB

"English for wine aspects" a l’ESHOB

St. Paul’s English Academy impartirà els cursos d'anglès a l'Escola d'Hosteleria des del proper curs escolar

Vés a: “Laboratori dels sentits” al Celler Joan Ametller

“Laboratori dels sentits” al Celler Joan Ametller

Una experiència en família que acosta la cultura de la vinya i el vi a grans i petits

El Parlament estudiarà els transgènics

Acord de CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP en el ple d'agricultura per crear una comissió sobre els efectes d'aquest tipus de conreu

Vés a: La cooperativa Falset Marçà, formarà part d'una ruta turística europea

La cooperativa Falset Marçà, formarà part d'una ruta turística europea

El projecte Cooprute inclou itineraris entre països europeus per promoure la riquesa del patrimoni cultural i industrial cooperatiu

Vés a: Valentí Roqueta, nou president de la patronal del vi català

Valentí Roqueta, nou president de la patronal del vi català

Roqueta pren el relleu de Miquel A. Torres, qui ha presidit l’associació des de la fusió de les dues patronals catalanes (UVIPE-AVC)

Vés a: “Terra Enllà” amb les enoexperiències i el turisme de memòria

“Terra Enllà” amb les enoexperiències i el turisme de memòria

El celler Bernavi i el Masroig s’afegeixen a les rutes guiades pel paisatge de la batalla de l’Ebre del mes de juliol

Vés a: MalVIatge, el millor bloc vitivinícola català

MalVIatge, el millor bloc vitivinícola català

Mileurismo Gourmet guanya la categoria de millor post sobre vins catalans fet fora de Catalunya

Vés a: Nou vi inspirat en les aromes dels jardins de l'Empordà

Nou vi inspirat en les aromes dels jardins de l'Empordà

Jardins Negre 2013 s'afegeix a la gamma Jardins de Perelada

Vés a: Carles Playà, nou president dels enòlegs catalans

Carles Playà, nou president dels enòlegs catalans

L’assemblea constituent ha donat el tret de sortida a l’activitat del col·legi professional

Vés a: La DO Conca de Barberà premia els seus millors vins i caves

La DO Conca de Barberà premia els seus millors vins i caves

En la 24a edició del concurs s'hi han presentat 64 vins i 18 caves

Vés a: Damiana, els nous vins de Caves Mestres

Damiana, els nous vins de Caves Mestres

Mestres transporta l'excel·lència dels seus caves als vins tranquils de la DO Penedès

Vés a: Pelegrí, nou president de l'Institut del Suro

Pelegrí, nou president de l'Institut del Suro

L'organisme engegarà una etapa com a clúster en col·laboració amb el sector públic i privat

Vés a: Sisa, Portet i Oliver, cupatge gal·làctic

Sisa, Portet i Oliver, cupatge gal·làctic

El trio obre divendres el Sons del Món, el festival que marida música i vi

Vés a: Perpetual 2011, el millor a La Nariz de Oro 2014

Perpetual 2011, el millor a La Nariz de Oro 2014

El Priorat de Torres junt amb el Milmanda 2011 triomfen entre els sommeliers de la final.

Vés a: Premi Segura Viudas de fotografia de natura a Edgar Madrenys

Premi Segura Viudas de fotografia de natura a Edgar Madrenys

La fotografia premiada reprodueix l’aparellament fugaç de dos individus d’oreneta comú

Vés a: L’estiu a la Cooperativa Falset Marçà

L’estiu a la Cooperativa Falset Marçà

Visites teatralitzades, tastos de vins i el cicle “Sol i serena” que torna per amenitzar els vespres de juliol i agost

Vés a: La 1a edició del Musi-Cata porta la música al celler Mas Foraster

La 1a edició del Musi-Cata porta la música al celler Mas Foraster

Es tracta de dos vespres amb tast de vins, concert doble i sopar amb productes montblanquins | Quico Tretze, Roger Benet, Espaldamaceta i El Artristre configuren el cartell

Vés a: Lluís Llach ambienta la segona novel·la a la Catalunya vinícola

Lluís Llach ambienta la segona novel·la a la Catalunya vinícola

'Les dones de la Principal' sortirà a la venda el 7 d'octubre

Vés a: Les bombolles catalanes triomfen als premis Decanter 2014

Les bombolles catalanes triomfen als premis Decanter 2014

Màximes distincions pel cava Masia Segle XV 2005 de Rovellats i l’escumós Brut Barrica 21 2007 d’Albet i Noya, DO Penedès | De la DOQ Priorat, el trofeu ha estat pel Cartoixa 2007, Scala Dei

Vés a: El festival Sons del Món tria vins

El festival Sons del Món tria vins

Les actuacions de grups com Els Amics de les Arts, Mishima i el trio Sisa, Portet i Oliver es combinaran amb vins empordanesos

Vés a: Els vermuts catalans tindran recompensa

Els vermuts catalans tindran recompensa

La segona edició dels Premis Vinari inclou una categoria especial per a vins aromatitzats amb herbes, elaborats a Catalunya

Vés a: RuralCat permet calcular les fases del míldiu de la vinya

RuralCat permet calcular les fases del míldiu de la vinya

El servei es calcula amb les dades de les 81 estacions agrometeorològiques que registren, entre d’altres paràmetres, la humectació

Vés a: Torres Gran Coronas 2010: el cabernet català s'ha fet gran

Torres Gran Coronas 2010: el cabernet català s'ha fet gran

Ja fa 45 anys que Miguel A. Torres va plantar una de les primeres vinyes de cabernet sauvignon catalanes

Vés a: Els Vinari, des del sofà de casa

Els Vinari, des del sofà de casa

La Xarxa retransmetrà en directe per a les televisions locals la gran nit dels vins catalans del 10 d'octubre

Vés a: Winston Wong: «Catalunya fa realitat els somnis dels elaboradors de vi»

Winston Wong: «Catalunya fa realitat els somnis dels elaboradors de vi»

L'importador i distribuïdor de Hong Kong creu que encara falta molta feina per educar els consumidors

Reportatges
Vés a: Va de llibres

Va de llibres

Una selecció de lectures sobre el món del vi que sí que voldreu llegir

Vés a: El millor llibre de vins europeus del món, amb 30 de catalans

El millor llibre de vins europeus del món, amb 30 de catalans

Lluís Tolosa guanya el Premi Gourmand 2014 amb 'Vinos extraordinarios. Los 100 mejores vinos españoles de todos los tiempos'

Agenda

» Dijous, 24 de juliol

Acte presentació Vinitfest 2014
 Estadi del Nàstic de Tarragona

» Diumenge, 27 de juliol

Tasta la DO Empordà al cim del Puigmal
 Cim de Puigmal

» Diumenge, 27 de juliol

Brigadistes Internacionals a les vinyes del Priorat
 Celler El Masroig
Destaquem
Vés a: Llista Parker completa dels vins catalans 2013-2014

Llista Parker completa dels vins catalans 2013-2014

Els més de 700 vins catalans que ha tastat i puntuat Luis Gutiérrez, ordenats per puntuació i amb les estadístiques per denominacions d'origen

Vés a: L'Arrels del Priorat Ca les Viudes, un vi català amb 100 punts Parker

L'Arrels del Priorat Ca les Viudes, un vi català amb 100 punts Parker

L'Ermita 2010, d'Álvaro Palacios amb 99 punts és segon | El primer escumós és el Turó d'en Mota 2001, de caves Recaredo

Vés a: Jaume Balaguer: «Els 100 punts són un reconeixement a l'antic Priorat»

Jaume Balaguer: «Els 100 punts són un reconeixement a l'antic Priorat»

Arrels del Priorat és un treball de recuperació dels tradicionals vins rancis prioratins

Vés a: Miquel Calçada: «Consumim a Catalunya prou vi català?»

Miquel Calçada: «Consumim a Catalunya prou vi català?»

El comissari del Tricentenari explicita el suport a la segona edició dels Premis vinari fent una crida a "prestigiar, consumir, recomanar i defensar" els vins elaborats a Catalunya

Vés a: Jordi Bort: «És un encert que cada territori tasti el seu vi»

Jordi Bort: «És un encert que cada territori tasti el seu vi»

Aquest dilluns ha tingut lloc a Gandesa el darrer tast de la fase preliminar dels Premis Vinari 2014 || L'importador de vins xinès Andrew Tan ha participat a la jornada, coincidint amb una visita a la comarca

Vés a: Premis Vinari 2014, per «conèixer i reconèixer» el vi català

Premis Vinari 2014, per «conèixer i reconèixer» el vi català

El conseller Pelegrí presenta la segona edició dels guardons del vi català tot destacant la "transcendència per a tot el sector" de l'increment del consum

Vés a: Valentí Roqueta: «Els Premis Vinari fan més grans els vins catalans»

Valentí Roqueta: «Els Premis Vinari fan més grans els vins catalans»

L'Escola Joviat de Manresa acull la tercera sessió de tastos dels Premis Vinari 2014

Vés a: Compra Premis Vinari a Gros Mercat

Compra Premis Vinari a Gros Mercat

Miquel Alimentació apropa els vins guardonats a la primera edició del certamen a la restauració i el comerç

Vés a: Carles Playà, nou president dels enòlegs catalans

Carles Playà, nou president dels enòlegs catalans

L’assemblea constituent ha donat el tret de sortida a l’activitat del col·legi professional

Vés a: Josep Pelegrín, Millor Sommelier de Catalunya 2014

Josep Pelegrín, Millor Sommelier de Catalunya 2014

Pelegrín que ja va quedar 2n Millor Sommelier d'Espanya 2013, assitirà de nou a aquesta competició després de guanyar a Catalunya

Entrevista
Vés a: PrettyWines: «Els millors vins, per la seva història i disseny, marquen la diferència»

PrettyWines: «Els millors vins, per la seva història i disseny, marquen la diferència»

Núria Martí va rebre una menció especial del IV Concurs BlocDOCat | El seu bloc es beu pels ulls: disseny, etiquetes i històries del món del vi

Reportatge
Vés a: L’Europa que castiga els cellers

L’Europa que castiga els cellers

13 països de la UE tenen un impost especial sobre el vi, i en 16 també s'aplica un gravamen als escumosos. La resta s'acullen a la normativa europea d'harmonització fiscal, que permet als estats fixar un tipus zero per al vi

Vés a: Serrat abandona el vi

Serrat abandona el vi

Un grup d'inversors compra els cellers Mas Perinet i el d'Antonio Casado, soci de Serrat

Grup Vinari

Editor: Salvador Cot (salvadorcot@naciodigital.cat)
Adjunt a l'editor: Vicent Sanchis (vsanchis@avui.cat)
Directora financera: Anna Murgadas (finances@vadevi.cat)
Màrqueting i comunicació: Eva Vicens (evicens@vadevi.cat)

Vadevi.cat

Director: Joan Nebot (jnebot@vadevi.cat)
Coordinadora: Ester Bachs (ebachs@vadevi.cat)
Col·laboradors: Jordi Palmer, Lluís Montserrat, Àngel Garcia Petit, Leandre Romeu, Ruth Troyano, Josep Saperes i Lluís Tolosa
Correu electrònic: redaccio@vadevi.cat
Telèfon: +(34) 637 781 133
Adreça: Passeig de Gràcia 26, 4t 2a. 08007 Barcelona
Avís legal