Vés a: La Confraria del Cava recapta 40.839 euros per a beques menjador

La Confraria del Cava recapta 40.839 euros per a beques menjador

L’Obra Social “la Caixa” ha aportat la meitat de la xifra aconseguida en el Sopar Solidari del Cava

Vés a: La DO Catalunya participa al Zoom Festival

La DO Catalunya participa al Zoom Festival

El Festival català de cinema per a televisió tindrà lloc del 26 al 30 de novembre a Igualada

Vés a: El Parc Natural de Montsant impulsa la Carta Europea de Turisme Sostenible

El Parc Natural de Montsant impulsa la Carta Europea de Turisme Sostenible

La proposta presentada aquest mes de novembre aspira a incloure tot el Priorat i no només l'entorn dels nou municipis que envolten l'espai protegit

Vés a: 2n Tast solidari «Vi per Vida» contra la metàstasi a Calella

2n Tast solidari «Vi per Vida» contra la metàstasi a Calella

Xavi Ayala i Elisabet Carnicè conduiran l'acte amb l'objectiu de recaptar fons per a la investigació

Vés a: “L’Olivera, terra i gent” es fa realitat

“L’Olivera, terra i gent” es fa realitat

Més de 10.000€ aconseguits a través d'una campanya de micromecenatge han ajudat a publicar el llibre de la Cooperativa | Dimecres 26 de novembre tindrà lloc la presentació a Barcelona

Vés a: 1970- 2010: 40 anyades de l'icònic Torres Mas La Plana

1970- 2010: 40 anyades de l'icònic Torres Mas La Plana

El 1979 a París, a les Olimpíades del Vi, va guanyar davant dels vins dels châteaux bordelesos més prestigiosos, com el Latour, el títol al millor vi negre

Vés a: Plana d'en Fonoll Selecció Negre 2006: el triomf de la paciència

Plana d'en Fonoll Selecció Negre 2006: el triomf de la paciència

Més de sis anys i mig d'afinament en ampolla han aportat al guanyador del Vinari d'Or en Negres de Guarda un equilibri i una complexitat extraordinaris

Vés a: Irene Alemany presenta El Microscopi 2013, el vi que vol curar el càncer

Irene Alemany presenta El Microscopi 2013, el vi que vol curar el càncer

Després de superar un càncer de mama, l’enòloga i propietària de Sot Lefriec va decidir elaborar aquest vi per recaptar fons per a l’adquisició d’un microscopi per a l’Institut Oncològic de l’Hospital Universitari Vall d'Hebrón

Vés a: Un manresà vol tornar a arrelar el vi novell a Catalunya

Un manresà vol tornar a arrelar el vi novell a Catalunya

Oleguer Brunet és el creador del "Garrí", un vi "juganer, alegre i diferent"

Vés a: Tot a punt per «Renéixer», una obra teatral interactiva sobre el cava

Tot a punt per «Renéixer», una obra teatral interactiva sobre el cava

Es podrà veure al Centre d’Interpretació del Cava de la Fassina de Can Guineu de Sant Sadurní durant tres caps de setmana consecutius

Vés a: Disset cellers locals al 10è Subirats Tasta’l

Disset cellers locals al 10è Subirats Tasta’l

Activitats per als petits i un espectacle de dansa complementaran l'oferta gastronòmica i vinícola

Vés a: Muscàndia Reserva Brut Rosé: la virtut de la lleugeresa

Muscàndia Reserva Brut Rosé: la virtut de la lleugeresa

Elaborat al 100% amb pinot noir, ha estat el Millor Escumós Rosat dels Premis Vinari 2014

Vés a: Albert Castellón: «Hem de brindar amb Clàssic Penedès per un nou país»

Albert Castellón: «Hem de brindar amb Clàssic Penedès per un nou país»

Es presenten en societat els vins escumosos de la DO Penedès, 100% ecològics i amb 15 mesos de criança mínima

Vés a: El Saló del Cava Premium aposta per la qualitat i per acabar amb els tòpics

El Saló del Cava Premium aposta per la qualitat i per acabar amb els tòpics

Es presenta aquesta nova marca que engloba els caves Reserva i Gran Reserva amb un showroom de més de 50 empreses elaboradores i 250 escumosos

Vés a: Xavier Graset i el seu particular mètode d'elaboració de vi

Xavier Graset i el seu particular mètode d'elaboració de vi

El periodista va conduir la gala de lliurament dels Premis Vinari 2014

Vés a: La Fira de Sant Andreu de Falset, aparador del vi novell del Priorat

La Fira de Sant Andreu de Falset, aparador del vi novell del Priorat

10 restaurants locals presenten aquest divendres les jornades gastronòmiques

Vés a: ​El Coravin arriba a Barcelona

​El Coravin arriba a Barcelona

Robert Parker l'ha qualificat de “l’invent més important dels últims 30 anys en el món del vi”

Vés a: El «Gordo» brinda amb «champagne»

El «Gordo» brinda amb «champagne»

A l'anunci de 'Lotería de Navidad' d'enguany els premiats ho celebren amb ampolles d'escumós francès

Vés a: Casual & Wine: «Posa’t maca i surt a prendre una copa de vi»

Casual & Wine: «Posa’t maca i surt a prendre una copa de vi»

La desfilada de moda i vi de la Terrassa de Vins, presentada pel sumiller Esteve i Emovins, amb l’estilisme Cebado i el vestuari de Los Secretos de Lily

Vés a: Es destapa el secret de Torres al Priorat

Es destapa el secret de Torres al Priorat

Un vi dolç negre de verema tardana d’edició limitada, elaborat amb carinyena i garnatxa

Vés a: Els millors vinyers de Codorníu Raventós, en 7 ampolles de col·lecció

Els millors vinyers de Codorníu Raventós, en 7 ampolles de col·lecció

Una selecció formada per un cava i sis vins de producció limitada són el resultat d'una dècada de treball i recerca de tots els enòlegs del grup vitivinícola català

Vés a: ​Un concurs per crear l'etiqueta del nou vi del Celler Cooperatiu de Cornudella

​Un concurs per crear l'etiqueta del nou vi del Celler Cooperatiu de Cornudella

El nou vi s'anomenarà "7c+" en homenatge als aficionats de l'escalada | La imatge guanyadora s'endurà un premi de 300 euros

Vés a: Sidonie apadrina un fluixet Vi Novell 2014 del Celler el Masroig

Sidonie apadrina un fluixet Vi Novell 2014 del Celler el Masroig

El complicat clima de l'anyada 2014 ha impedit posar carinyena al cupatge, que ha estat substituïda per ull de llebre

Vés a: ​L’enoturisme català: noves idees, noves realitats i molta feina per fer

​L’enoturisme català: noves idees, noves realitats i molta feina per fer

L’esmorzar de forquilla #TastaSport per celebrar el Dia Europeu de l’Enoturisme va aplegar una quinzena d’interessats per debatre sobre el tema

Vés a: Senyalització de benvinguda a les Denominacions d'Origen

Senyalització de benvinguda a les Denominacions d'Origen

Un total de 30 plafons senyalitzen l'oferta enoturística a les entrades del territori vinícola

Vés a: Quins són els vins més venuts a l’aeroport de Barcelona?

Quins són els vins més venuts a l’aeroport de Barcelona?

The International Wine & Spirits Research ha publicat un estudi sobre tendències de compra a les tendes lliures d’impostos (duty free) dels aeroports i llista les marques més venudes

Vés a: David Bisbal i María Valverde faran el Brindis 2014 de Freixenet

David Bisbal i María Valverde faran el Brindis 2014 de Freixenet

La campanya de Nadal de la marca, que enguany també celebra el seu centenari, comptarà amb els dos artistes internacionals i el director de cinema Kike Maíllo

Vés a: 1r 'Mercat de Nadal” a Finca Ca N'Estella

1r "Mercat de Nadal” a Finca Ca N'Estella

30 de novembre | Durant la jornada es presentarà la nova anyada del Clot dels Oms Xarel·lo

Vés a: ​Uvinum en català

​Uvinum en català

El portal online de vins ha estrenat aquesta setmana la versió .cat

Vés a: Tastos temàtics al Parc Vallès de Terrassa

Tastos temàtics al Parc Vallès de Terrassa

El sommelier Rafa Blanco dirigirà les sessions de cada diumenge fins al 21 de desembre

Vés a: Un centenar de capítols per apreciar una mica més els vins

Un centenar de capítols per apreciar una mica més els vins

Es presenta a Barcelona el llibre '100 coses que cal saber dels vins' d'Àngel Garcia Petit

Vés a: Enoturisme Penedès ja té un responsable comercial propi

Enoturisme Penedès ja té un responsable comercial propi

L’entitat disposa des del passat mes d’octubre d’una professional dedicada a la comercialització

Vés a: Boig per tu 2013, el nou vi de Vinyes Domènech

Boig per tu 2013, el nou vi de Vinyes Domènech

Pep Sala va fer d'amfitrió de la presentació

Vés a: «Paratge Qualificat», el distintiu per donar empenta als Caves

«Paratge Qualificat», el distintiu per donar empenta als Caves

Es treballa en un esborrany d'aquesta nova classificació

Vés a: ​Rafa Blanco i Pepe Cano lliuren el seu premi a l’Associació Sanfilippo

​Rafa Blanco i Pepe Cano lliuren el seu premi a l’Associació Sanfilippo

Els guanyadors del 1r Concurs de Cava per parelles s'han sensibilitzat per aquesta causa

Vés a: Vi i música, a les «Biblioteques amb DO» del 2015

Vi i música, a les «Biblioteques amb DO» del 2015

Més de 6.000 persones han participat en les activitats durant el primer semestre d'enguany

Vés a: Visita la Fassina de l’Espluga de Francolí

Visita la Fassina de l’Espluga de Francolí

El Museu de la Fassina Balanyà es podrà visitar de franc els dies 15 i 16 de novembre

Vés a: Aprendre el cicle del vi en família

Aprendre el cicle del vi en família

16 de novembre: Nova activitat enoturística al Celler Eudald Massana Noya

Vés a: El «Calendari dels Pagesos» i el de l'ermità tornen al quiosc

El «Calendari dels Pagesos» i el de l'ermità tornen al quiosc

Per 154è any consecutiu, surt a la venda la publicació periòdica degana en català

Vés a: El Disset Graus emplena el barri del Born d'activitats sobre el vi català

El Disset Graus emplena el barri del Born d'activitats sobre el vi català

Set propostes amb els cellers del país com a protagonistes en el que queda de novembre

Vés a: El vi i el cinema emplenen Can Descregut

El vi i el cinema emplenen Can Descregut

El celler va projectar dissabte la pel·lícula “La part des anges”, dintre del Most Festival 2014

Vés a: ​Set maridatges per recórrer el Penedès

​Set maridatges per recórrer el Penedès

Noves activitats de tast de vins i formatges a la botiga Xerigots per als mesos de novembre i desembre

Vés a: Tortellà, terra de vins

Tortellà, terra de vins

Els cellers Oliver Conti presenten un Pinot Noir fet a la Garrotxa

Vés a: Del cep al Mas d'Aranyó

Del cep al Mas d'Aranyó

Segura Viudas presenta el tercer capítol del Diari de Vinya 2014

Vés a: Ana María Pecero guanya el Premi Jaume Ciurana

Ana María Pecero guanya el Premi Jaume Ciurana

Aquest guardó reconeix el millor estudiant graduat en Enologia

Vés a: Curs especialitzat per a formadors en poda

Curs especialitzat per a formadors en poda

INNOVI organitza el curs de grau 3 de l'Escola de poda Catalana

Vés a: Nit d'investidura dels Joves Confrares

Nit d'investidura dels Joves Confrares

L'equip del CE Noia Freixenet són nomenats Joves Confrares d’Honor i Ester Bachs, Jove Confrare de Mèrit

Vés a: El Penedès ven més

El Penedès ven més

Les dades del primer semestre de 2014 confirmen la bona marxa dels vins DO Penedès

Vés a: Agricultura vol més vins catalans als restaurants

Agricultura vol més vins catalans als restaurants

La campanya VINUM insta als participants a tenir almenys el 75% de vins de les diferents DO

Vés a: Joan Nebot: «Encara no hem consolidat el consum de vi català»

Joan Nebot: «Encara no hem consolidat el consum de vi català»

El director dels Premis Vinari destaca la incorporació dels vermuts al certamen

Vés a: Torna el fòrum EcoSostenibleWine

Torna el fòrum EcoSostenibleWine

Referència de la viticultura sostenible i ecològica que converteix el Penedès en pioner d'aquest debat

Vés a: Torre Galimany Gran Reserva 2010: L’art del cupatge

Torre Galimany Gran Reserva 2010: L’art del cupatge

Tot i ser un gran productor de caves, l'Heretat Segura Viudas també fa petites produccions molt especials com aquesta

Vés a: Pluja de premis International Wine Guide per a Torres

Pluja de premis International Wine Guide per a Torres

Milmanda, Perpetual, Grans Muralles i Reserva Real aconsegueixen la màxima distinció | Cinc vins més de Torres són premiats amb la Medalla d’Or

Agenda

» Dilluns, 24 de novembre

Presentació de "La Guia de vins de Catalunya 2015" Sala Bling Bling de Barcelona

» Dimecres, 26 de novembre

EcoSostenibleWine
 Vilafranca del Penedès

» Del 26 al 30 de novembre

La DO Catalunya impulsa el Zoom Festival
 Igualada

» Dijous, 27 de novembre

III Saló de les Estrelles - Guía Peñín Museu Marítim de Barcelona
Vés a: Gómez:«tenim un territori amb la suficient qualitat i varietat per treballar vins de proximitat»

Gómez:«tenim un territori amb la suficient qualitat i varietat per treballar vins de proximitat»

El sumiller del restaurant Sant Pau – Carme Ruscalleda de 3 estrelles Michelin explica l’aposta del seu maridatge gastronòmic amb vins catalans

Premis Vinari 2014
Vés a: Premis Vinari 2014: Els vins de la Terra Alta es cobreixen d'or

Premis Vinari 2014: Els vins de la Terra Alta es cobreixen d'or

El Gran Vinari d’Or és per al Mil·lennium 2011 del Celler Xavier Clua. Josep Lluís Pérez Verdú, guardonat amb el premi Monvínic

Vés a: Mil·lennium 2011: l'or negre català

Mil·lennium 2011: l'or negre català

El vi negre del celler Clua ha guanyat el Gran Vinari d'Or, el guardó al vi més ben puntuat entre els gairebé 800 inscrit al gran concurs dels vins catalans

Premis Vinari 2014
Vés a: Josep Ll. Pérez: «El món ja reconeix que a Catalunya hi ha molt bons vins, de gran qualitat i personalitat»

Josep Ll. Pérez: «El món ja reconeix que a Catalunya hi ha molt bons vins, de gran qualitat i personalitat»

El guanyador del Premí Monvínic a la trajectòria personal destaca la feina de les noves generacions i la bona reputació que estan assolint els vins catalans

Destaquem
Vés a: Llista Parker completa dels vins catalans 2013-2014

Llista Parker completa dels vins catalans 2013-2014

Els més de 700 vins catalans que ha tastat i puntuat Luis Gutiérrez, ordenats per puntuació i amb les estadístiques per denominacions d'origen

Vés a: Francesc Homs: «No per militància, sinó per sentit comú, demanem vins catalans al restaurant»

Francesc Homs: «No per militància, sinó per sentit comú, demanem vins catalans al restaurant»

El conseller de Presidència destaca els valors que representa el vi i que són propis del país, com la “qualitat, la feina ben feta i l'esforç”

Vés a: Joan Nebot: «Encara no hem consolidat el consum de vi català»

Joan Nebot: «Encara no hem consolidat el consum de vi català»

El director dels Premis Vinari destaca la incorporació dels vermuts al certamen

Vés a: Josep Varias: «L'aposta pel disseny dels nostres cellers és raó d'orgull»

Josep Varias: «L'aposta pel disseny dels nostres cellers és raó d'orgull»

Especialitzada en la impressió d'etiquetes per a vins, caves i licors, Gràfiques Varias produeix 650 milions d'etiquetes cada any i aposta per la innovació de producte | Les medalles adhesives dels guanyadors dels Premis Vinari 2014 s'imprimiran a les seves instal·lacions, al cor del Penedès 
Vés a: Antoni Cantos: «Si el consumidor vol vins catalans, els ha d'exigir»

Antoni Cantos: «Si el consumidor vol vins catalans, els ha d'exigir»

El president de l'Associació Catalana d'Enòlegs considera que la primera edició dels Premis Vinari va representar un salt qualitatiu en la valoració dels nostres vins per part dels comsumidors

Vés a: Roldán: «No responsabilitzem només els restauradors de la poca presència de vi català a les cartes»

Roldán: «No responsabilitzem només els restauradors de la poca presència de vi català a les cartes»

El president de l'Associació Catalana de Sommeliers reconeix que durant molt de temps "ens hem envoltat d'un esnobisme que no es permetia dir el que veritablement sentíem"

Reportatge
Vés a: L’Europa que castiga els cellers

L’Europa que castiga els cellers

13 països de la UE tenen un impost especial sobre el vi, i en 16 també s'aplica un gravamen als escumosos. La resta s'acullen a la normativa europea d'harmonització fiscal, que permet als estats fixar un tipus zero per al vi

Grup Vinari

Editor: Salvador Cot (salvadorcot@naciodigital.cat)
Adjunt a l'editor: Vicent Sanchis (vsanchis@avui.cat)
Directora financera: Anna Murgadas (finances@vadevi.cat)
Màrqueting i comunicació: Eva Vicens (evicens@vadevi.cat)

Vadevi.cat

Director: Joan Nebot (jnebot@vadevi.cat)
Coordinadora: Ester Bachs (ebachs@vadevi.cat)
Col·laboradors: Jordi Palmer, Lluís Montserrat, Àngel Garcia Petit, Leandre Romeu, Ruth Troyano, Josep Saperes i Lluís Tolosa
Correu electrònic: redaccio@vadevi.cat
Telèfon: +(34) 637 781 133
Adreça: Passeig de Gràcia 26, 4t 2a. 08007 Barcelona
Avís legal