Vés a: Lambrusco lambrusco… Catalanbrusc!

Lambrusco lambrusco… Catalanbrusc!

L’escumós està elaborat al celler Miquel Pons i es ven tot a Catalunya

Vés a: Raventós i Blanc, Freixenet, Gramona i Vallformosa, medalla d'or al CSWWC

Raventós i Blanc, Freixenet, Gramona i Vallformosa, medalla d'or al CSWWC

Els considerats "Òscars" de les bombolles han reconegut a 14 vins de cellers catalans

Vés a: L'importador bolivià de Torres obre batalla jurídica contra el celler català

L'importador bolivià de Torres obre batalla jurídica contra el celler català

Un conflicte comercial acaba als jutjats de Barcelona amb acusacions d'incompliment de les normatives d'elaboració i de frau fiscal

Vés a: La DO Cava preveu collir 315 milions de quilos de raïm

La DO Cava preveu collir 315 milions de quilos de raïm

El sector aposta pel desenvolupament sostenible i la innovació per a fer productes de qualitat

Vés a: Oriol Rossell Xino-xano negre 2013: el negre de l'estiu

Oriol Rossell Xino-xano negre 2013: el negre de l'estiu

Un vi que transmet frescor en el nom, en la imatge i també a les aromes i a la boca

Vés a: Cabrida 2011, el vi català més ben puntuat per Jancis Robinson

Cabrida 2011, el vi català més ben puntuat per Jancis Robinson

La prestigiosa Master of Wine britànica fa una valoració d'uns 30 vins catalans en la seva darrera publicació del mes d’agost

Vés a: Comença el compte enrere per a l'obertura del Museu del Vermut

Comença el compte enrere per a l'obertura del Museu del Vermut

S'estan ultimant els detalls per enllestir l'espai de Reus, que s'inaugurarà el 2 de setembre

Vés a: S'obre una nova convocatòria de les beques Vila Viniteca

S'obre una nova convocatòria de les beques Vila Viniteca

La distribuïdora ofereix 2 ajudes per a cursar els estudis superiors de sommelier CETT-UB, amb una dotació econòmica de 5.000 euros

Vés a: Eriçons a l'Heretat

Eriçons a l'Heretat

Segura Viudas n'introdueix exemplars a les vinyes per preservar i promocionar la seva riquesa natural

Vés a: El Vol Gastronòmic de Girona oferirà tastos de vins amb cellers convidats

El Vol Gastronòmic de Girona oferirà tastos de vins amb cellers convidats

Demostracions de cuina oberta, tastos dirigits i una experiència única són l’oferta d’aquest restaurant temporal, que s’estarà sobre el riu Onyar fins a l’estiu de 2015

Vés a: Més de 300 obres de 13 països participen en el Most Festival

Més de 300 obres de 13 països participen en el Most Festival

Del 6 al 16 de novembre, el Penedès celebrarà la seva 4a edició amb un ampli ventall d'activitats cinematogràfiques i enoturístiques

Vés a: Colomina 2013: un vi del Pallars Jussà de sabors tropicals

Colomina 2013: un vi del Pallars Jussà de sabors tropicals

Alguna cosa bona està passant al Prepirineu quan aconsegueixen vins més afruitats

Vés a: La DOQ Priorat confia a superar els cinc milions de quilos de raïm

La DOQ Priorat confia a superar els cinc milions de quilos de raïm

Les condicions climàtiques d'enguany afavoreixen que es tingui «una molt bona anyada»

Vés a: Albet i Noya: «Els Clàssic Penedès jugaran en la mateixa lliga que el xampany francès»

Albet i Noya: «Els Clàssic Penedès jugaran en la mateixa lliga que el xampany francès»

Recuperar els orígens de l’escumós de la regió, valoritzar la feina del viticultor i primar la qualitat, són els objectius de la nova marca

Vés a: Es posposa la presentació del Priorat a la candidatura de la UNESCO

Es posposa la presentació del Priorat a la candidatura de la UNESCO

Els impulsors cerquen finançament per entregar el dossier final de la proposta

Vés a: El vi salvatge del Priorat

El vi salvatge del Priorat

El raïm prioratí, pilot del projecte WildWine per identificar els llevats i bacteris autòctons

Vés a: El vi tal com el feien els ibers

El vi tal com el feien els ibers

La Ciutadella de Calafell acull 24 nois de tot el món al Camp de Treball internacional on descobreixen la producció del vi tal com la feien els ibers i elaboren la seva pròpia variant

Vés a: Un nou cava brut reserva per celebrar el Centenari del Celler de Sarral

Un nou cava brut reserva per celebrar el Centenari del Celler de Sarral

Aquest dissabte 23 d'agost, es descobrirà una placa commemorativa | Es duran a terme els actes centrals de l'aniversari

Vés a: Rússia vol introduir un monopoli estatal sobre la producció de vi

Rússia vol introduir un monopoli estatal sobre la producció de vi

El Parlament rus ha anunciat l’exclusió de diversos productes de l’àmplia llista d’aliments vetats i considera la proposta de monopoli

Vés a: El Premi d'Enologia Jaume Ciurana arriba a la XIV edició

El Premi d'Enologia Jaume Ciurana arriba a la XIV edició

El millor graduat en enologia del curs 2013-2014 a la Universitat Rovira i Virgili s'endurà 3.000 euros

Vés a: Escalar més de 5.000 m. per aconseguir el rècord mundial en llançament de vi

Escalar més de 5.000 m. per aconseguir el rècord mundial en llançament de vi

El llançament vertical de vi de més altura del món va tenir lloc el cap de setmana del 8 d'agost al Mont Ararat, a l'est de Turquia

Vés a: El món del cava en un espectacle exclusiu de Teatro de los Sentidos

El món del cava en un espectacle exclusiu de Teatro de los Sentidos

La proposta teatral està prevista que s’estreni a finals de novembre a la Fassina de Sant Sadurní

Vés a: 14 cellers etiquetaran els seus escumosos aquest any amb Clàssic Penedès

14 cellers etiquetaran els seus escumosos aquest any amb Clàssic Penedès

La nova normativa incorpora innovacions com acceptar els escumosos elaborats pel mètode ancestral

Vés a: Èxit de la Fira de Vins i Caves de Catalunya amb 15.000 tastos

Èxit de la Fira de Vins i Caves de Catalunya amb 15.000 tastos

Durant els tres dies, els 5.000 visitants de la fira ha deixat palès el gran interès pels vins i caves empordanesos

Vés a: La F1 pot perdre els patrocinis de les begudes amb alcohol

La F1 pot perdre els patrocinis de les begudes amb alcohol

La Unió Europea està pendent de prohibir-ne la publicitat de les marques en els circuits d'automobilisme

Vés a: El personal de Putin s'abasteix de vi europeu enmig dels temors que també pugui prohibir-se

El personal de Putin s'abasteix de vi europeu enmig dels temors que també pugui prohibir-se

L’equip del president rus ha comprat més d’un milió d’ampolles de vi, més del necessari per a les recepcions presidencials anuals

Vés a: La verema 2014 ja està en marxa a l'Empordà

La verema 2014 ja està en marxa a l'Empordà

Aquesta s'ha avançat en algunes zones de la plana empordanesa i no serà gens uniforme ja que hi ha cellers que preveuen iniciar-la en quinze dies

Vés a: La mostra Temps de Vi va generar 435.000 euros a Vilanova i la Geltrú

La mostra Temps de Vi va generar 435.000 euros a Vilanova i la Geltrú

Es valora molt positivament l’atenció rebuda, les actuacions musicals i l’espai infantil

Vés a: Tast de vins empordanesos per a professionals i amants del vi

Tast de vins empordanesos per a professionals i amants del vi

La segona edició del seminari MarcaVi s'amplia amb activitats parale·les

Vés a: La ratafia, una oferta tradicional que va dels Pirineus a la Costa Brava

La ratafia, una oferta tradicional que va dels Pirineus a la Costa Brava

Aquest licor típic català es passa al mercat gironí amb una proposta més mediterrània | Nous productes i col·laboracions amb formatgeries, gelateries i restaurants, la promocionen i n'augmenten el consum a Catalunya

Vés a: El revival del vermut (III)

El revival del vermut (III)

Compartir-lo amb tapes o acompanyat de cítrics, ginebra, cervesa o bíter en fa una experiència més global i abellidora

Vés a: El 'Dia Internacional del Xarel·lo'

El "Dia Internacional del Xarel·lo"

Pimecava ha presentat la nova proposta de diada que se celebrarà a partir de 2015

Vés a: Els productors de vi en contra dels dominis d’internet .vino .wine i .vin

Els productors de vi en contra dels dominis d’internet .vino .wine i .vin

La ICANN ha rebut moltes crítiques per obrir el procés d’assignació de nous dominis | El domini .vi no està disponible per al sector vitivinícola català

Vés a: Les cares famoses de la Festa de la Verema d'Alella

Les cares famoses de la Festa de la Verema d'Alella

Pedro Ballesteros, Ferran Centelles, Meritxell Falgueras, Rosa Vila i Carme Ruscalleda, entre els convidats de luxe dels 40 anys de la Festa

Vés a: Vols ser sommelier 'online'?

Vols ser sommelier "online"?

El CETT ofereix el primer curs de sommelier semipresencial amb un programa innovador

Vés a: “Vins amb història”, amb Enric Calpena a la Moritz

“Vins amb història”, amb Enric Calpena a la Moritz

Curiositats gastronòmiques dels s.XVI-XIX acompanyades d'un tast viatger | 2 de setembre

Vés a: Torna la visita teatralitzada del conte “el raïm inquiet”

Torna la visita teatralitzada del conte “el raïm inquiet”

Una experiència divertida i educativa per a tota la família

Vés a: 10 anys de vol de Tomàs Cusiné

10 anys de vol de Tomàs Cusiné

El celler de Costers del Segre celebra el seu aniversari amb una ampolla especial del Vilosell

Vés a: Bicis, Cava i xocolata entre vinyes

Bicis, Cava i xocolata entre vinyes

Sant Sadurní d'Anoia proposa una divertida activitat en plena verema | 6 de setembre

Vés a: Èxit de la 3a ruta de vins DO Catalunya

Èxit de la 3a ruta de vins DO Catalunya

Les degustacions de vins han tingut gran acceptació a la Festa Major de Gràcia

Vés a: Paul Wagner al MarcaVi

Paul Wagner al MarcaVi

Aquest seminari és el referent català per a la creació de marca en l'àmbit del vi i l'enoturisme

Vés a: Tasta el llaüt amb la DO Terra Alta

Tasta el llaüt amb la DO Terra Alta

Una nova activitat que combina una passejada sobre el riu Ebre amb degustacions de vins

Vés a: Cap senglar als camps

Cap senglar als camps

UP aconsegueix que el Departament actui per reduir la superpoblació de fauna

Vés a: Tast de raïm i de mosts a les vinyes d'Eudald Massana Noya

Tast de raïm i de mosts a les vinyes d'Eudald Massana Noya

Durant l'època de la verema, el celler de Subirats ofereix diverses activitats per entendre el procés d'elaboració del vi

Vés a: Tast en Ruta al Masroig

Tast en Ruta al Masroig

Vins i patrimoni històric i cultural del Masroig es donen cita en un tast el 20 d’agost

Vés a: Vins a les Trinxeres, memòria i enoturisme a la Terra Alta

Vins a les Trinxeres, memòria i enoturisme a la Terra Alta

El 15 d'agost i el 28 de setembre s'organitzaran dues rutes a Corbera d'Ebre amb la col·laboració del Celler Frisach

Vés a: Es publiquen els ajuts per al foment de l'ús de les assegurances agràries

Es publiquen els ajuts per al foment de l'ús de les assegurances agràries

Agricultura ha publicat al DOGC la convocatòria del Pla 2014

Vés a: Caminada per les vinyes de la capital del Cava

Caminada per les vinyes de la capital del Cava

Matí al mig de les vinyes, gaudir de bons caves i "Picnic Jazz" és l'oferta de Cal Feru pel 7 de setembre

Vés a: La Vinitfest, l'èxit d'Adernats i la Catedral del Vi de Nulles

La Vinitfest, l'èxit d'Adernats i la Catedral del Vi de Nulles

Més de mig miler de persones i el cartell d'entrades exhaurides en consoliden l'edició

Vés a: TRIO sensorial líric al celler Alta Alella

TRIO sensorial líric al celler Alta Alella

Tastaemocions, formatges Artefor i la mezzosoprano Cristina Segura pel proper 4 de setembre

Vés a: 80 obres participen al concurs de relat breu Oller del Mas

80 obres participen al concurs de relat breu Oller del Mas

El guanyador s'endurà un premi en metàl·lic i la publicació del relat en una ampolla especial

Vés a: JARC recorda que no cal informar si es ven raïm a d'altres cellers

JARC recorda que no cal informar si es ven raïm a d'altres cellers

Agricultura confirma a l’organització que mai s’ha requerit als cellers que aportin aquestes dades

Vés a: La gestió integrada de plagues, ara per via telemàtica

La gestió integrada de plagues, ara per via telemàtica

El Departament posa en marxa el Quadern d'explotació telemàtic per a aconseguir un ús sostenible dels productes fitosanitaris a Catalunya

Vés a: El sector en contra de la normativa europea sobre producció ecològica i el seu etiquetatge

El sector en contra de la normativa europea sobre producció ecològica i el seu etiquetatge

El DAAM i el sector agricultor consideren que no respon a les necessitats reals

Vés a: Sitges tornarà a tenir un Mercat de Pagès

Sitges tornarà a tenir un Mercat de Pagès

El primer Mercat de la Terra Slow Food comença el 2 d’agost

Vés a: Agricultura abona 1,12 milions d'euros a 135 viticultors

Agricultura abona 1,12 milions d'euros a 135 viticultors

El Departament farà el pagament l’1 d’agost en concepte d'ajudes de reestructuració i reconversió

Vés a: Vallformosa i AAPM potencien la marca '+500 RAÏM D’ALÇADA'

Vallformosa i AAPM potencien la marca "+500 RAÏM D’ALÇADA"

La zona està ubicada al Penedès Superior, on s'obtenen productes de màxima qualitat

Vés a: L'Olivera Únic 2013, el vi del 40è aniversari

L'Olivera Únic 2013, el vi del 40è aniversari

Una aposta per la dimensió social i l'economia productiva

Vés a: 3.000 persones han passat pel Viu Penedès

3.000 persones han passat pel Viu Penedès

Carda (UEP): "S’ha aconseguit explicar al món que al Penedès sempre hi seran benvinguts i que hi tenen moltes coses”

Vés a: Un tast de vins de la DO Empordà al Puigmal

Un tast de vins de la DO Empordà al Puigmal

Una dotzena de cellers han simbolitzat el seu esforç per situar els seus productes "el més amunt possible"

Vés a: La Vínicola de Nulles a la Cooprute

La Vínicola de Nulles a la Cooprute

És l’únic Celler Modernista que encara elabora els vins en les mateixes tines centenàries

Vés a: Un Cava i un Montsant a la nova gamma de vins d’El Paseante

Un Cava i un Montsant a la nova gamma de vins d’El Paseante

Codorníu Raventós distribuirà la nova col·lecció dels 5 vins, creada pel sector horeca i botigues especialitzades

Vés a: Roser Torras, nova presidenta de The World's 50 Best Restaurants

Roser Torras, nova presidenta de The World's 50 Best Restaurants

La directora del Grup Gsr seleccionarà els 35 membres del jurat que votaran els millors restaurants del món

Vés a: La copa satèl·lit del plat (II)

La copa satèl·lit del plat (II)

La iniciativa del sommelier Joan Lluís Gómez reuneix a sommeliers, enòlegs i xefs de cuina per descobrir nous maridatges km.0

Vés a: ‘Solera’ i ‘Castell de la Comanda’, Premis Manojo

‘Solera’ i ‘Castell de la Comanda’, Premis Manojo

Reconeixement als cellers cooperatius d’Espolla i Barberà de la Conca

Vés a: Joan Josep Puig, nou president d’AECORK

Joan Josep Puig, nou president d’AECORK

Puig vol liderar “una nova etapa amb un esperit integrador i participatiu, per fer el sector surer més visible, treballant amb ganes i il·lusió”

Vés a: L'ACE i #vinyacadadia premia a...

L'ACE i #vinyacadadia premia a...

Fi del concurs de fotografia amb 8 instagramers guanyadors

Vés a: “Laboratori dels sentits” al Celler Joan Ametller

“Laboratori dels sentits” al Celler Joan Ametller

Una experiència en família que acosta la cultura de la vinya i el vi a grans i petits

Vés a: La cooperativa Falset Marçà, formarà part d'una ruta turística europea

La cooperativa Falset Marçà, formarà part d'una ruta turística europea

El projecte Cooprute inclou itineraris entre països europeus per promoure la riquesa del patrimoni cultural i industrial cooperatiu

Vés a: Valentí Roqueta, nou president de la patronal del vi català

Valentí Roqueta, nou president de la patronal del vi català

Roqueta pren el relleu de Miquel A. Torres, qui ha presidit l’associació des de la fusió de les dues patronals catalanes (UVIPE-AVC)

Vés a: La DO Conca de Barberà premia els seus millors vins i caves

La DO Conca de Barberà premia els seus millors vins i caves

En la 24a edició del concurs s'hi han presentat 64 vins i 18 caves

Vés a: Pelegrí, nou president de l'Institut del Suro

Pelegrí, nou president de l'Institut del Suro

L'organisme engegarà una etapa com a clúster en col·laboració amb el sector públic i privat

Vés a: L’estiu a la Cooperativa Falset Marçà

L’estiu a la Cooperativa Falset Marçà

Visites teatralitzades, tastos de vins i el cicle “Sol i serena” que torna per amenitzar els vespres de juliol i agost

Vés a: Lluís Llach ambienta la segona novel·la a la Catalunya vinícola

Lluís Llach ambienta la segona novel·la a la Catalunya vinícola

'Les dones de la Principal' sortirà a la venda el 7 d'octubre

Vés a: Pluja de premis International Wine Guide per a Torres

Pluja de premis International Wine Guide per a Torres

Milmanda, Perpetual, Grans Muralles i Reserva Real aconsegueixen la màxima distinció | Cinc vins més de Torres són premiats amb la Medalla d’Or

Vés a: Els Vinari, des del sofà de casa

Els Vinari, des del sofà de casa

La Xarxa retransmetrà en directe per a les televisions locals la gran nit dels vins catalans del 10 d'octubre

Vés a: Andrew Tan: «Els vins catalans satisfaran els paladars xinesos»

Andrew Tan: «Els vins catalans satisfaran els paladars xinesos»

El responsable de la cadena xinesa Wine Mall visita Catalunya per conèixer els vins que s'hi elaboren i incorporar algunes referències a l'oferta dels seus establiments

Reportatges
Vés a: Va de llibres

Va de llibres

Una selecció de lectures sobre el món del vi que sí que voldreu llegir

Vés a: El Cava a The New York Times

El Cava a The New York Times

El famós crític americà Eric Asimov va fer un article sobre el xarel·lo i els seus millors representants com Recaredo, Gramona, Mestres, Bohigas, Castellroig i Raventós i Blanc

Agenda

» setembre i octubre

Fes la teva verema a Cava Guilera
 Lavern Subirats

» Dimarts, 2 de setembre

“Vins amb història”, amb Enric Calpena a la Moritz
 Barcelona

» Durant la verema 2014, fins a octubre

La verema a Albet i Noya
 Sant Pau d'Ordal, Subirats

» Dijous, 4 de setembre

TRIO sensorial líric a Alta Alella
 Alta Alella

» Del 4 al 7 de setembre

30ª Mostra del Vi de l'Empordà
 Figueres
Destaquem
Vés a: Llista Parker completa dels vins catalans 2013-2014

Llista Parker completa dels vins catalans 2013-2014

Els més de 700 vins catalans que ha tastat i puntuat Luis Gutiérrez, ordenats per puntuació i amb les estadístiques per denominacions d'origen

Vés a: Jaume Balaguer: «Els 100 punts són un reconeixement a l'antic Priorat»

Jaume Balaguer: «Els 100 punts són un reconeixement a l'antic Priorat»

Arrels del Priorat és un treball de recuperació dels tradicionals vins rancis prioratins

Reportatges
Vés a: La versatilitat del vermut (II)

La versatilitat del vermut (II)

La tradicional beguda fa d'ambaixadora de la cultura catalana

Destaquem
Vés a: Ja hi ha nom: Clàssic Penedès

Ja hi ha nom: Clàssic Penedès

El Consell Regulador de la DO Penedès ha aprovat el nom definitiu dels vins escumosos que empara

Vés a: Miquel Calçada: «Consumim a Catalunya prou vi català?»

Miquel Calçada: «Consumim a Catalunya prou vi català?»

El comissari del Tricentenari explicita el suport a la segona edició dels Premis vinari fent una crida a "prestigiar, consumir, recomanar i defensar" els vins elaborats a Catalunya

Vés a: Jordi Bort: «És un encert que cada territori tasti el seu vi»

Jordi Bort: «És un encert que cada territori tasti el seu vi»

Aquest dilluns ha tingut lloc a Gandesa el darrer tast de la fase preliminar dels Premis Vinari 2014 || L'importador de vins xinès Andrew Tan ha participat a la jornada, coincidint amb una visita a la comarca

Vés a: Premis Vinari 2014, per «conèixer i reconèixer» el vi català

Premis Vinari 2014, per «conèixer i reconèixer» el vi català

El conseller Pelegrí presenta la segona edició dels guardons del vi català tot destacant la "transcendència per a tot el sector" de l'increment del consum

Vés a: Valentí Roqueta: «Els Premis Vinari fan més grans els vins catalans»

Valentí Roqueta: «Els Premis Vinari fan més grans els vins catalans»

L'Escola Joviat de Manresa acull la tercera sessió de tastos dels Premis Vinari 2014

Vés a: Compra Premis Vinari a Gros Mercat

Compra Premis Vinari a Gros Mercat

Miquel Alimentació apropa els vins guardonats a la primera edició del certamen a la restauració i el comerç

Vés a: Antoni Cantos: «Si el consumidor vol vins catalans, els ha d'exigir»

Antoni Cantos: «Si el consumidor vol vins catalans, els ha d'exigir»

El president de l'Associació Catalana d'Enòlegs considera que la primera edició dels Premis Vinari va representar un salt qualitatiu en la valoració dels nostres vins per part dels comsumidors

Vés a: José Roldán:  «No responsabilitzem només els restauradors de la poca presència de vi català a les cartes»

José Roldán: «No responsabilitzem només els restauradors de la poca presència de vi català a les cartes»

El president de l'Associació Catalana de Sommeliers reconeix que durant molt de temps "ens hem envoltat d'un esnobisme que no es permetia dir el que veritablement sentíem"

Entrevista
Vés a: Fisac: «La viticultura ecològica està més avançada a Catalunya»

Fisac: «La viticultura ecològica està més avançada a Catalunya»

Mariano Fisac va guanyar el Millor post sobre vi català fet fora de Catalunya

Reportatge
Vés a: L’Europa que castiga els cellers

L’Europa que castiga els cellers

13 països de la UE tenen un impost especial sobre el vi, i en 16 també s'aplica un gravamen als escumosos. La resta s'acullen a la normativa europea d'harmonització fiscal, que permet als estats fixar un tipus zero per al vi

Grup Vinari

Editor: Salvador Cot (salvadorcot@naciodigital.cat)
Adjunt a l'editor: Vicent Sanchis (vsanchis@avui.cat)
Directora financera: Anna Murgadas (finances@vadevi.cat)
Màrqueting i comunicació: Eva Vicens (evicens@vadevi.cat)

Vadevi.cat

Director: Joan Nebot (jnebot@vadevi.cat)
Coordinadora: Ester Bachs (ebachs@vadevi.cat)
Col·laboradors: Jordi Palmer, Lluís Montserrat, Àngel Garcia Petit, Leandre Romeu, Ruth Troyano, Josep Saperes i Lluís Tolosa
Correu electrònic: redaccio@vadevi.cat
Telèfon: +(34) 637 781 133
Adreça: Passeig de Gràcia 26, 4t 2a. 08007 Barcelona
Avís legal