Vés a: Jardins Negre 2013, Castillo de Perelada: l'exuberància aromàtica

Jardins Negre 2013, Castillo de Perelada: l'exuberància aromàtica

Un vi negre jove que és un homenatge als jardins que rodegen el Castell

Vés a: Gramona i Freixenet, els millors caves del món segons el CSWWC

Gramona i Freixenet, els millors caves del món segons el CSWWC

Els Òscars dels escumosos guardonen el Gramona Enoteca i el Freixenet Trepat com a guanyadors de la seva categoria

Vés a: El Celler del Sumiller, Joan Roca i Quique Dacosta, al Mercat de Mercats

El Celler del Sumiller, Joan Roca i Quique Dacosta, al Mercat de Mercats

La fira comptarà amb una quarantena de xefs que sumen 17 estrelles Michelin i la representació de totes les DO vinícoles catalanes | Del 17 al 19 d'octubre

Vés a: Una vintena d'actors a la verema de cine de Jean Leon

Una vintena d'actors a la verema de cine de Jean Leon

Joan Carreras, Manel Dueso, Alain Hernández i Ruth Llopis, entre altres, han participat en un dia de collita a la manera tradicional al Penedès

Vés a: Periodistes americans i canadencs visiten 'el paradís de la garnatxa blanca'

Periodistes americans i canadencs visiten "el paradís de la garnatxa blanca"

En el marc del Programa European Grenache Quality Wines es duen diversos prescriptors a la Terra Alta per tal de promocionar la varietat als seus països

Vés a: Terroja de Sabaté i Coca 2012: quan és la vinya qui fa el vi

Terroja de Sabaté i Coca 2012: quan és la vinya qui fa el vi

Un blanc de xarel·lo que, sense necessitat de pas per bóta, està pensat per durar

Vés a: La DO Penedès se suma a la gira d’Anna Roig i L'ombre de ton chien

La DO Penedès se suma a la gira d’Anna Roig i L'ombre de ton chien

El grup penedesenc presenta el seu tercer disc brindant als seus concerts amb tastos de vins

Vés a: Dia Internacional de la Garnatxa 2014

Dia Internacional de la Garnatxa 2014

Aquesta varietat serà la protagonista de diverses activitats organitzades a restaurants, vinoteques i cellers d'arreu de Catalunya

Vés a: Els millors vins catalans de collita pròpia, segons els consumidors

Els millors vins catalans de collita pròpia, segons els consumidors

Vinya Celler Masia és un concurs singular on la opinió pública és la que compta

Vés a: Rècord de cellers a la 34a Mostra de Vins i Caves de Catalunya

Rècord de cellers a la 34a Mostra de Vins i Caves de Catalunya

Des del 2010 fins el 2014 la participació d'elaboradors s’ha incrementat un 170%

Vés a: Ballesteros: «Alella té futur si es vol assemblar a ella mateixa»

Ballesteros: «Alella té futur si es vol assemblar a ella mateixa»

L’acte estrella de la 40º Festa de la Verema va ser el recorregut pels cellers, la conferència del Master of Wine, Pedro Ballesteros, i el tast de vins amb la sommelier Rosa Vila

Vés a: Finca Malaveïna i Elyssia Gran Cuvée entre els 100 millors vins del món

Finca Malaveïna i Elyssia Gran Cuvée entre els 100 millors vins del món

L’Associació Mundial de Periodistes i Escriptors de Vins i Licors analitza 650.000 vins de tot el món i elabora el rànquing anual amb els 100 millors

Vés a: Torres China es consolida com a la segona importadora de vins al mercat asiàtic

Torres China es consolida com a la segona importadora de vins al mercat asiàtic

La filial més gran del Grup Miguel Torres creix un 10% el 1r semestre | Sangre de Toro és l’única referència espanyola que figura al rànquing de les marques més valorades pels consumidors xinesos

Vés a: Finca Viladellops Xarel·lo XXX 2012: tot el potencial de la varietat!

Finca Viladellops Xarel·lo XXX 2012: tot el potencial de la varietat!

Un vi elaborat amb xarel·los, un dels quals de la varietat vermella, procedents de tres parcel·les diferents

Vés a: Rubí posa nom als Vinari 2014

Rubí posa nom als Vinari 2014

L'Alcaldessa Carme García reafirma el compromís de la ciutat amb el concurs de vins de Catalunya i destaca la idoneïtat del celler com a espai per acollir el tast final del certamen

Vés a: Bombolles solidàries: 100 ampolles, 100 artistes, 100 anys de Freixenet

Bombolles solidàries: 100 ampolles, 100 artistes, 100 anys de Freixenet

L'exposició està composta per cent ampolles del cava del centenari del celler decorades per cent artistes. El projecte es presenta a Navarra, Catalunya, Cantàbria i Euskadi

Vés a: 1714 Rector Ventallola 2009: Història en una ampolla

1714 Rector Ventallola 2009: Història en una ampolla

Un vi que recorda les vinyes cremades al Bages durant la Guerra de Successió

Vés a: Verema, formatges i melmelades a Caves Nadal

Verema, formatges i melmelades a Caves Nadal

El dissabte 27 de setembre el celler de Torrelavit estrena la seva proposta per aquesta tardor

Vés a: Vi de barril

Vi de barril

Servir directament de la bóta, una opció que torna

Vés a: El referèndum en un vi

El referèndum en un vi

El disseny de l'etiqueta permet personalitzar l'ampolla amb la senyera o bé la bandera espanyola

Vés a: Pla de Bages, la DO més competitiva als Premis Vinari 2014

Pla de Bages, la DO més competitiva als Premis Vinari 2014

122 cellers han situat algun dels seus vins a la fase final dels guardons als vins catalans

Vés a: El Bages recorda amb un vi les vinyes cremades a la Guerra de Successió

El Bages recorda amb un vi les vinyes cremades a la Guerra de Successió

És una primera edició exclusiva de 1.714 ampolles, de les quals ja se n'han venut unes 300 abans de sortir al mercat

Vés a: El vi més important de Catalunya

El vi més important de Catalunya

René Barbier, Daphne Glorian, Álvaro Palacios i Josep Lluís Pérez commemoren el primer vi que van elaborar conjuntament el 1989

Vés a: Lambrusco lambrusco… Catalanbrusc!

Lambrusco lambrusco… Catalanbrusc!

L’escumós està elaborat a La Granada de l'Alt Penedès i es ven tot a Catalunya

Vés a: Cabrida 2011, el vi català més ben puntuat per Jancis Robinson

Cabrida 2011, el vi català més ben puntuat per Jancis Robinson

La prestigiosa Master of Wine britànica fa una valoració d'uns 30 vins catalans en la seva darrera publicació del mes d’agost

Vés a: El Vol Gastronòmic de Girona oferirà tastos de vins amb cellers convidats

El Vol Gastronòmic de Girona oferirà tastos de vins amb cellers convidats

Demostracions de cuina oberta, tastos dirigits i una experiència única són l’oferta d’aquest restaurant temporal, que s’estarà sobre el riu Onyar fins a l’estiu de 2015

Vés a: Més de 300 obres de 13 països participen en el Most Festival

Més de 300 obres de 13 països participen en el Most Festival

Del 6 al 16 de novembre, el Penedès celebrarà la seva 4a edició amb un ampli ventall d'activitats cinematogràfiques i enoturístiques

Vés a: Albet i Noya: «Els Clàssic Penedès jugaran en la mateixa lliga que el xampany francès»

Albet i Noya: «Els Clàssic Penedès jugaran en la mateixa lliga que el xampany francès»

Recuperar els orígens de l’escumós de la regió, valoritzar la feina del viticultor i primar la qualitat, són els objectius de la nova marca

Vés a: Es posposa la presentació del Priorat a la candidatura de la UNESCO

Es posposa la presentació del Priorat a la candidatura de la UNESCO

Els impulsors cerquen finançament per entregar el dossier final de la proposta

Vés a: Concert de les Tines a la Vall de Flequer

Concert de les Tines a la Vall de Flequer

Dissabte 27 de setembre, a les 18 h. | Acte musical entre les tines a peu de vinya

Vés a: La DO Catalunya organitza tastos de vi i de raïm a la Mostra de Vins i Caves

La DO Catalunya organitza tastos de vi i de raïm a la Mostra de Vins i Caves

Durant les festes de la Mercè, al Passeig de l’Arc de Triomf es podran descobrir diverses desgustacions

Vés a: Monvínic Experience amb Chucho Valdés i Josep Roca

Monvínic Experience amb Chucho Valdés i Josep Roca

3 de novembre | En el marc del Festival Internacional de Jazz, Monvínic se suma a les nits de concerts amb la proposta d’un duo exclusiu

Vés a: El 'Vins i Camins' comparteix un dia de verema a Vega Aixalà

El "Vins i Camins" comparteix un dia de verema a Vega Aixalà

28 de setembre | Visita i dinar durant la verema a les vinyes de la Serra de Prades

Vés a: Tast de vins de Montserrat

Tast de vins de Montserrat

Els Clàssics d'AT Roca i els vins d'Oller del Mas són els protagonistes del 25 de setembre

Vés a: Maridatges de vins DO Catalunya amb les obres d'Entinta

Maridatges de vins DO Catalunya amb les obres d'Entinta

Dimarts 16 de setembre comencen les sessions de tastos i exposicions artístiques a Gràcia

Vés a: Isabel Brunet torna a Monvínic

Isabel Brunet torna a Monvínic

Es reincorpora com a Directora de l'equip de Sommeliers i Cap de Sala

Vés a: Torna el cicle #VisàvisTR3SC

Torna el cicle #VisàvisTR3SC

Converses amb personatges del món de la cultura catalana acompanyats de vins catalans

Vés a: Noves sessions de maridatge de vins i formatges a Xerigots

Noves sessions de maridatge de vins i formatges a Xerigots

Aquest cop seran de dos tipus: en un, els formatges tindran un pes predominant i, en l’altre, els vins

Vés a: Fes la teva verema a Cava Guilera

Fes la teva verema a Cava Guilera

Es tastaran més de 25 varietats de raïm i diverses activitats a peu de vinya i celler

Vés a: Vins de Bàrbara Forès combinats amb poesia

Vins de Bàrbara Forès combinats amb poesia

Activitat del Club TR3SC per a la Setmana del Llibre en Català

Vés a: La verema a Albet i Noya

La verema a Albet i Noya

El celler obre les portes per conèixer totes les tasques durant la collita del raïm

Vés a: Codorníu deixa la col·laboració amb el Teatre Goya

Codorníu deixa la col·laboració amb el Teatre Goya

Aquesta temporada 2014-2015 recupera el nom original seguint amb la seva línia artística

Vés a: Torna la visita teatralitzada del conte “el raïm inquiet”

Torna la visita teatralitzada del conte “el raïm inquiet”

Una experiència divertida i educativa per a tota la família

Vés a: 10 anys de vol de Tomàs Cusiné

10 anys de vol de Tomàs Cusiné

El celler de Costers del Segre celebra el seu aniversari amb una ampolla especial del Vilosell

Vés a: Èxit de la 3a ruta de vins DO Catalunya

Èxit de la 3a ruta de vins DO Catalunya

Les degustacions de vins han tingut gran acceptació a la Festa Major de Gràcia

Vés a: Tasta el llaüt amb la DO Terra Alta

Tasta el llaüt amb la DO Terra Alta

Una nova activitat que combina una passejada sobre el riu Ebre amb degustacions de vins

Vés a: Cap senglar als camps

Cap senglar als camps

UP aconsegueix que el Departament actui per reduir la superpoblació de fauna

Vés a: Tast de raïm i de mosts a les vinyes d'Eudald Massana Noya

Tast de raïm i de mosts a les vinyes d'Eudald Massana Noya

Durant l'època de la verema, el celler de Subirats ofereix diverses activitats per entendre el procés d'elaboració del vi

Vés a: Vins a les Trinxeres, memòria i enoturisme a la Terra Alta

Vins a les Trinxeres, memòria i enoturisme a la Terra Alta

El 15 d'agost i el 28 de setembre s'organitzaran dues rutes a Corbera d'Ebre amb la col·laboració del Celler Frisach

Vés a: Es publiquen els ajuts per al foment de l'ús de les assegurances agràries

Es publiquen els ajuts per al foment de l'ús de les assegurances agràries

Agricultura ha publicat al DOGC la convocatòria del Pla 2014

Vés a: La Vinitfest, l'èxit d'Adernats i la Catedral del Vi de Nulles

La Vinitfest, l'èxit d'Adernats i la Catedral del Vi de Nulles

Més de mig miler de persones i el cartell d'entrades exhaurides en consoliden l'edició

Vés a: 80 obres participen al concurs de relat breu Oller del Mas

80 obres participen al concurs de relat breu Oller del Mas

El guanyador s'endurà un premi en metàl·lic i la publicació del relat en una ampolla especial

Vés a: JARC recorda que no cal informar si es ven raïm a d'altres cellers

JARC recorda que no cal informar si es ven raïm a d'altres cellers

Agricultura confirma a l’organització que mai s’ha requerit als cellers que aportin aquestes dades

Vés a: La gestió integrada de plagues, ara per via telemàtica

La gestió integrada de plagues, ara per via telemàtica

El Departament posa en marxa el Quadern d'explotació telemàtic per a aconseguir un ús sostenible dels productes fitosanitaris a Catalunya

Vés a: El sector en contra de la normativa europea sobre producció ecològica i el seu etiquetatge

El sector en contra de la normativa europea sobre producció ecològica i el seu etiquetatge

El DAAM i el sector agricultor consideren que no respon a les necessitats reals

Vés a: Agricultura abona 1,12 milions d'euros a 135 viticultors

Agricultura abona 1,12 milions d'euros a 135 viticultors

El Departament farà el pagament l’1 d’agost en concepte d'ajudes de reestructuració i reconversió

Vés a: Vallformosa i AAPM potencien la marca '+500 RAÏM D’ALÇADA'

Vallformosa i AAPM potencien la marca "+500 RAÏM D’ALÇADA"

La zona està ubicada al Penedès Superior, on s'obtenen productes de màxima qualitat

Vés a: L'Olivera Únic 2013, el vi del 40è aniversari

L'Olivera Únic 2013, el vi del 40è aniversari

Una aposta per la dimensió social i l'economia productiva

Vés a: Un tast de vins de la DO Empordà al Puigmal

Un tast de vins de la DO Empordà al Puigmal

Una dotzena de cellers han simbolitzat el seu esforç per situar els seus productes "el més amunt possible"

Vés a: La Vínicola de Nulles a la Cooprute

La Vínicola de Nulles a la Cooprute

És l’únic Celler Modernista que encara elabora els vins en les mateixes tines centenàries

Vés a: La copa satèl·lit del plat (II)

La copa satèl·lit del plat (II)

La iniciativa del sommelier Joan Lluís Gómez reuneix a sommeliers, enòlegs i xefs de cuina per descobrir nous maridatges km.0

Vés a: ‘Solera’ i ‘Castell de la Comanda’, Premis Manojo

‘Solera’ i ‘Castell de la Comanda’, Premis Manojo

Reconeixement als cellers cooperatius d’Espolla i Barberà de la Conca

Vés a: Joan Josep Puig, nou president d’AECORK

Joan Josep Puig, nou president d’AECORK

Puig vol liderar “una nova etapa amb un esperit integrador i participatiu, per fer el sector surer més visible, treballant amb ganes i il·lusió”

Vés a: La cooperativa Falset Marçà, formarà part d'una ruta turística europea

La cooperativa Falset Marçà, formarà part d'una ruta turística europea

El projecte Cooprute inclou itineraris entre països europeus per promoure la riquesa del patrimoni cultural i industrial cooperatiu

Vés a: Valentí Roqueta, nou president de la patronal del vi català

Valentí Roqueta, nou president de la patronal del vi català

Roqueta pren el relleu de Miquel A. Torres, qui ha presidit l’associació des de la fusió de les dues patronals catalanes (UVIPE-AVC)

Vés a: Lluís Llach ambienta la segona novel·la a la Catalunya vinícola

Lluís Llach ambienta la segona novel·la a la Catalunya vinícola

'Les dones de la Principal' sortirà a la venda el 7 d'octubre

Vés a: Verema en família a l'Heretat

Verema en família a l'Heretat

La nova proposta enoturística del celler tindrà lloc aquest dissabte 27 de setembre

Vés a: Pluja de premis International Wine Guide per a Torres

Pluja de premis International Wine Guide per a Torres

Milmanda, Perpetual, Grans Muralles i Reserva Real aconsegueixen la màxima distinció | Cinc vins més de Torres són premiats amb la Medalla d’Or

Agenda

» Del 20 al 24 de setembre

XXXIV Mostra de Vins i Caves de Catalunya
 Barcelona, Arc del Triomf

» Dijous, 25 de setembre

Tast de vins de Montserrat: Cara Sud i Nord, el Bages i el Penedès
 Rest. Cube (Manresa)

» Dissabte, 27 de setembre

Verema en família a l'Heretat
 Torrelavit

» Dissabte, 27 de setembre

Concert de les Tines a la Vall de Flequer
 La Vall de Flaquer

» Dissabte, 27 de setembre

Maridatge de Verema a Caves Nadal
 Finca Nadal de la Boadella, s/n, 08733 El Pla del Penedès
Vés a: Els Vinari, des del sofà de casa

Els Vinari, des del sofà de casa

La Xarxa retransmetrà en directe per a les televisions locals la gran nit dels vins catalans del 10 d'octubre

Vés a: Chartier: «El vi català no és només vi»

Chartier: «El vi català no és només vi»

El reconegut sommelier, investigador i escriptor canadenc assessora el nou "Tapas 24" de Montreal i participarà al Wine & Culinary International Forum el 28 de setembre a Barcelona

Reportatges
Vés a: La ratafia, una oferta tradicional que va dels Pirineus a la Costa Brava

La ratafia, una oferta tradicional que va dels Pirineus a la Costa Brava

Aquest licor típic català es passa al mercat gironí amb una proposta més mediterrània | Nous productes i col·laboracions amb formatgeries, gelateries i restaurants per promocionar-la a tot Catalunya

Vés a: El Cava a The New York Times

El Cava a The New York Times

El famós crític americà Eric Asimov va fer un article sobre el xarel·lo i els seus millors representants com Recaredo, Gramona, Mestres, Bohigas, Castellroig i Raventós i Blanc

Destaquem
Vés a: Llista Parker completa dels vins catalans 2013-2014

Llista Parker completa dels vins catalans 2013-2014

Els més de 700 vins catalans que ha tastat i puntuat Luis Gutiérrez, ordenats per puntuació i amb les estadístiques per denominacions d'origen

Vés a: Jaume Balaguer: «Els 100 punts són un reconeixement a l'antic Priorat»

Jaume Balaguer: «Els 100 punts són un reconeixement a l'antic Priorat»

Arrels del Priorat és un treball de recuperació dels tradicionals vins rancis prioratins

Reportatges
Vés a: El Museu del Vermut obre les portes

El Museu del Vermut obre les portes

Centenars de visitants a la primera jornada d'obertura del nou equipament de Reus

Destaquem
Vés a: Ja hi ha nom: Clàssic Penedès

Ja hi ha nom: Clàssic Penedès

El Consell Regulador de la DO Penedès ha aprovat el nom definitiu dels vins escumosos que empara

Vés a: Miquel Calçada: «Consumim a Catalunya prou vi català?»

Miquel Calçada: «Consumim a Catalunya prou vi català?»

El comissari del Tricentenari explicita el suport a la segona edició dels Premis vinari fent una crida a "prestigiar, consumir, recomanar i defensar" els vins elaborats a Catalunya

Vés a: Jordi Bort: «És un encert que cada territori tasti el seu vi»

Jordi Bort: «És un encert que cada territori tasti el seu vi»

Aquest dilluns ha tingut lloc a Gandesa el darrer tast de la fase preliminar dels Premis Vinari 2014 || L'importador de vins xinès Andrew Tan ha participat a la jornada, coincidint amb una visita a la comarca

Vés a: Premis Vinari 2014, per «conèixer i reconèixer» el vi català

Premis Vinari 2014, per «conèixer i reconèixer» el vi català

El conseller Pelegrí presenta la segona edició dels guardons del vi català tot destacant la "transcendència per a tot el sector" de l'increment del consum

Vés a: Valentí Roqueta: «Els Premis Vinari fan més grans els vins catalans»

Valentí Roqueta: «Els Premis Vinari fan més grans els vins catalans»

L'Escola Joviat de Manresa acull la tercera sessió de tastos dels Premis Vinari 2014

Vés a: València: «Catalunya ara és molt avantguardista»

València: «Catalunya ara és molt avantguardista»

El propietari de la distribuïdora Cuvée 3000, celebra el primer any del seu bar especialitzat en vins naturals i se sent orgullós de la qualitat dels vins catalans

Vés a: Antoni Cantos: «Si el consumidor vol vins catalans, els ha d'exigir»

Antoni Cantos: «Si el consumidor vol vins catalans, els ha d'exigir»

El president de l'Associació Catalana d'Enòlegs considera que la primera edició dels Premis Vinari va representar un salt qualitatiu en la valoració dels nostres vins per part dels comsumidors

Vés a: José Roldán:  «No responsabilitzem només els restauradors de la poca presència de vi català a les cartes»

José Roldán: «No responsabilitzem només els restauradors de la poca presència de vi català a les cartes»

El president de l'Associació Catalana de Sommeliers reconeix que durant molt de temps "ens hem envoltat d'un esnobisme que no es permetia dir el que veritablement sentíem"

Entrevista
Vés a: Fisac: «La viticultura ecològica està més avançada a Catalunya»

Fisac: «La viticultura ecològica està més avançada a Catalunya»

Mariano Fisac va guanyar el Millor post sobre vi català fet fora de Catalunya

Reportatge
Vés a: L’Europa que castiga els cellers

L’Europa que castiga els cellers

13 països de la UE tenen un impost especial sobre el vi, i en 16 també s'aplica un gravamen als escumosos. La resta s'acullen a la normativa europea d'harmonització fiscal, que permet als estats fixar un tipus zero per al vi

Grup Vinari

Editor: Salvador Cot (salvadorcot@naciodigital.cat)
Adjunt a l'editor: Vicent Sanchis (vsanchis@avui.cat)
Directora financera: Anna Murgadas (finances@vadevi.cat)
Màrqueting i comunicació: Eva Vicens (evicens@vadevi.cat)

Vadevi.cat

Director: Joan Nebot (jnebot@vadevi.cat)
Coordinadora: Ester Bachs (ebachs@vadevi.cat)
Col·laboradors: Jordi Palmer, Lluís Montserrat, Àngel Garcia Petit, Leandre Romeu, Ruth Troyano, Josep Saperes i Lluís Tolosa
Correu electrònic: redaccio@vadevi.cat
Telèfon: +(34) 637 781 133
Adreça: Passeig de Gràcia 26, 4t 2a. 08007 Barcelona
Avís legal