Dos vots per 50.0000 euros

«Hi ha coses que no entendre mai i que de tant en tant es va repetint en el nostre entorn»

| 02/03/2016 a les 10:10h
Aquesta notícia es va publicar originalment el 02/03/2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El govern de l’Ajuntament del Vendrell no arriba a la majoria absoluta per tirar endavant en solitari els seus projectes i els seus plans de present i futur, llavors toca negociar amb la resta dels cinc grups que formen el consistori. Evidentment la part divertida és quan el grup més gran de tot el consistori és de 4 regidors i el més petit és de 2, per tant hi ha un poti-poti amb unes diferències força minses. En la història recent del Vendrell sempre hi ha hagut uns pactes que han mantingut un equip de govern sòlid tret de la legislatura entre el 2007 i el 2011 amb un Benet Jané de CiU que aprovava els comptes amb el suport o l’abstenció dels 2 regidors del PP i dels 4 de PXC encara que aquests darrers no formessin part del govern, però els altres ja feien la feina.

Hi ha coses que no entendre mai i que de tant en tant es va repetint en el nostre entorn. No comprenc les persones no afiliades que van dins la llista d’un partit polític i després presumeixen públicament que són independents. Si tu vas en una llista concreta és que assumeixes les consignes de la formació si no no hi series. Com si pugessis a un cotxe i no estiguessis d’acord amb la voluntat del conductor. Doncs en aquest cas toca anar a peu i ja està, però no cal que diguis coses que no tenen sentit.

Un altre tema que discrepo són aquests partits que aproven el pressupost d’una entitat pública i es consideren oposició. Si tu dones el teu suport als eixos d’un exercici polític com és un pressupost en realitat estàs conforme amb el que faran els regidors de l’equip de govern. Deixa l’oposició i agafa una cartera i treballa amb les persones a qui has donat ales per tirar endavant un pressupost. Després està la versió més dissimulada que és votar en blanc, però en el fons permets a l’equip de govern fer realitat la seva planificació pressupostària per aquell any.

Doncs els dos regidors populars del Vendrell han votat a favor d’aquest pressupost entre altres coses suposo perquè els veïns de les platges disposin d’una minsa quantitat 50.000 euros per decidir en què els inverteixen. Una quantitat que tampoc no permet gaires renovacions ni miracles, però per tapar quatre forats i arreglar quatre voreres i poca cosa més. Una quantitat irrisòria, només cal que la comparem amb el que s’emporten a les butxaques els 8 grups municipals del consistori cada any, 58.400 euros. No comptem els sous dels regidors en aquest consistori. Avui en dia quan els polítics tenen plaça de pàrquing, mòbil, despatxet i material i a sobre els hi donem aquesta quantitat en nom del partit que en el fons són quatre gats és força vergonyós. Uns partits que no només cobren d’aquí sinó que també tenen assignacions del Consell Comarcal, Diputació, Parlament i altres administracions.

La segona fase del projecte seria fer un referèndum d’aquests sense transcendència mediàtica per decidir on es poden destinar aquesta quantitat de diners entre els tres nuclis que formen els barris marítims del Vendrell. Una distància de 8 quilòmetres que va des del terme de Calafell fins al de Roda de Berà. Hi ha tres nuclis ben definits com és el Francàs, Coma-ruga i Sant Salvador i finalment el Sanatori. Cadascun d’aquests amb la seva problemàtica, però amb uns trets comuns. Potser el problema, tal com hem vist aquest cap de setmana més greu, són les inundacions de la zona del Brisamar i Palfuriana amb pluja o aigua de mar portada pels temporals de llevant però evidentment amb aquesta quantitat no tenim per gaire gran cosa.

La cosa més divertida són els 400.000 euros destinats a la zona del Botafoc que temporalment ha de ser un pàrquing asfaltat que aculli els concerts de Festa Major. Més endavant ja farem una zona verda i bufona amb un pàrquing de pagament inclòs al costat del mític CAP del Botafoc que ja ningú en parla i que vés per on ja hi varem posar una primera pedra i que es va quedar allí en un llunyà 2011 força proper d’una gran obra mítica com és el casal d’avis del Tancat que es podria aprofitar per rodar pel·lícules de por. A veure si els veïns de la resta del municipi també podem votar alguna inversió encara que sigui per comprar bosses d’escombraries per fer recollida selectiva.

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Interessant
Antonio Garcia Leal , 19/03/2016 a les 09:06
+0
-0
Un article molt interessat Miquel, m'agradat molt trobar-me amb algú que como jo recordi el "mític i invisible cap del Botafoc" obra que va anunciar Benet Jane bombo i platet a les eleccions de 2011 i de la que mai s'ha tornat a parla ni reclamar per part del nostre consistori.

D'altra banda dir-te que veig difícil que facin una consulta per decidir que faran amb els 50.000 € de les platges, i crec que es un greuge comparatiu amb la resta de barris, que crec que també necessitem cales per millorar-los, a la vegada, un xifra ridícula si tens en compte que com dius la dotació econòmica que reben els partits polítics es superior al que destinaran a platges.

Pel que fa al aparcament del Botafoc , suposo que ja m' hauràs llegit en el meu article on deixo clar que allà ha d'haver un gran pulmó verd i al solar del carrer Santa Anna que facin el aparcament i un altre parc.

Antonio Garcia Leal
Secretari del Tancat III
Molt d'acord!
Anònim, 18/06/2016 a les 00:34
+0
-0
a) Jo tampoc els "Independents" que van en una llista de partit
b) Ni els que sona l'"oposició" i aproven els pressupostos del govern
Ai! si les CUP haguessin sabut si eren govern o oposició!!!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Miquel Casellas
Nascut a Albinyana l'any 1969 però resident al Vendrell. Fill de pagès, filòleg àrab per vocació i funcionari per necessitat. L'objectivitat és la suma de moltes subjectivitats. Ell hi aporta el seu granet de sorra.
Votació a mà alçada de la moció per aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya en el plenari de Valls | ACN
01/01/1970
El text, presentat de forma conjunta pels grups de CiU, ERC, CUP i ICV-EUiA, ha estat aprovat per 14 vots a favor i tres en contra
La manifestació per exigir la llibertat de Sànchez i Cuixart al passeig de Gràcia | Adrià costa
01/01/1970
Se celebraran entre dimarts i dimecres d'aquesta setmana i hi participaran membres del Govern
Eva Serramià | LLA
01/01/1970
La primera tinent d'alcalde reitera que la denúncia d'Armengol (PxC) està farcida de falsedats
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés sobiranista i l'aplicació de l'article 155
 00:27 OPINIÓ «Emprenedoria des de la Catalunya interior», l'article de Marina Geli. 
 00:26 OPINIÓ «Sobirania digital», l’article de Joan Subirats.
 00:25 OPINIÓ «Bombardejar Barcelona», l’article de Francesc de Dalmases. 
 00:25 LA VEU DE NACIÓ «L’última oportunitat del PSC», l'article d'Arnau Urgell. 
 23:52 Valls, primer ajuntament de la demarcació de Tarragona que aprova la moció contra l'aplicació del 155. El text, presentat de forma conjunta pels grups de CiU, ERC, CUP i ICV-EUiA, ha estat aprovat per 14 vots a favor i tres en contra.
 23:30 Collboni considera "poc intel·ligents" les mesures del 155 i demana "eleccions immediates". El tinent d'alcalde socialista a l'Ajuntament de Barcelona nega estar preocupat per un possible trencament del pacte de govern amb Ada Colau a la capital catalana.
 23:03 Le Monde carrega durament contra Puigdemont, TV3 i l'independentisme. El diari francès considera que el president català optar per "l'estratègia de la tensió" i que l'independentisme vol el 155 per reforçar la unitat interna.
 22:09 Puigdemont, disposat a intentar acords fins al final a través de la "mediació". El president de la Generalitat segueix obrint la porta a anar al Senat per explicar la "realitat".
 22:09 La Cecot, amb la Generalitat: "Ens situem democràticament al costat de les institucions catalanes". Antoni Abad, president de la patronal del Vallès, assegura que sense la llibertat "no hi ha democràcia". 
 21:40 Marató d'actes de l'ANC per explicar el "futur immediat" de Catalunya. Se celebraran entre dimarts i dimecres d'aquesta setmana i hi participaran membres del Govern.
 21:40 Turull apel·la a l'esperit «pacífic i determinat» del 1977 per defensar l'autogovern. El conseller de la Presidència lamenta que, 40 anys després del retorn de Tarradellas, no hi hagi "diàleg i mediació" per preservar les institucions catalanes.
 21:09 Puigdemont preveu aixecar divendres la suspensió de la independència. El president de la Generalitat vol explicar-se al Senat, però manté el rumb i promourà la declaració de l'estat català durant el ple específic del Parlament. Ho explica Oriol March. 
 20:59 Rebuig al 155 i condemna a les detencions: les línies vermelles dels pactes locals del PDECat. Els nacionalistes reuneixen els càrrecs territorials i els informen que a partir de divendres es replantejaran els pactes amb el PSC si voten a favor de la intervenció de l'autonomia. Informa Oriol March.
 20:58 La CUP convoca deu assemblees aquest dimarts per analitzar el moment polític i preparar mobilitzacions. Han de servir per debatre les passes a seguir per respondre a "l'intent de liquidació de l'autogovern de Catalunya".
 20:52 Maza torna a amenaçar Puigdemont amb la presó si declara la independència. El fiscal general de l'Estat adverteix que, "independentment", ja hi ha fets que han passat fins ara "pels quals s'haurà de respondre”.
 20:41 Resistència al 155: mossos, bombers, mestres i periodistes rebutgen la intervenció de l'Estat. Sindicats i associacions de treballadors públics dels diferents àmbits mostren la seva oposició a la intervenció anunciada del govern de Mariano Rajoy.
 20:32 La intervenció de l'Estat bloqueja més de 10 milions per a projectes d'entitats socials. El Govern afirma que hi ha 307 entitats afectades pels ajuts de la direcció general de d'acció cívica i comunitàroa i 224 en el cas de Joventut.
 20:18 Carles Pellicer convoca un ple extraordinari i urgent per rebutjar l'article 155. L'Ajuntament de Reus respon d'aquesta manera a la crida que feien l'AMI i l'ACM per impedir l'aplicació d'aquesta mesura per part del govern espanyol. 
 19:51 Els sindicats de Mossos s'oposen al 155 i esperen una aplicació «el menys lesiva possible». FEPOL, SPC, SME i USPAC veuen amb recel la intervenció de l'Estat a la policia catalana.
 19:45 Continua el bombardeig d'Anonymous en defensa de Catalunya: cau el web del CNI. Els hacktivistes han anunciat en un vídeo i diferents tuits que obren una nova fase de l'#opCatalunya, que ja va bloquejar diverses pàgines de l'estat espanyol durant el cap de setmana.
 19:26 Les connexions polítiques pesen més per fer negoci a Espanya que a Rússia, Marroc o Iran. L’Informe Global de Competitivitat indica que els directius espanyols creuen que l'Estat afavoreix aquelles empreses millor connectades. Per Roger Tugas. 
 19:11 L'alcalde de Mataró, David Bote (PSC), rebutja l'aplicació del 155 i també una possible DUI. L’alcalde ha fet una crida al diàleg i ha s'ha mostrat a favor que es convoquin eleccions a Catalunya.
 18:57 La Federació Europea de Periodistes condemna l’intent del govern espanyol d’intervenir TV3, Catalunya Ràdio i l’ACN. L’organització qualifica "d’inacceptable" la interferència política a la gestió dels mitjans de comunicació públics.
 18:47 «Els volem al carrer i entre nosaltres!»: manifest de suport a la llibertat de Sànchez i Cuixart. Fundadors i dirigents de l'ANC impulsen un text en què reclamen que els dos dirigents sobiranistes surtin de la presó. Informa Oriol March. 
 18:31 VÍDEOS «Els mitjans seran sempre vostres»: els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio rebutgen el 155. Les assemblees dels mitjans públics catalans es mobilitzen per respondre a la intervenció estatal.
 18:07 Juncker diu ara que "respecta l'expressió de la voluntat" que s'ha vist a Catalunya. El president de la Comissió Europea remarca que és "comprensible" buscar una "identitat pròpia" però reitera que no està a favor dels "separatismes".
 17:54 Els treballadors públics que van fer vaga el 3 d'octubre hauran de recuperar les hores. El Govern ho va decidir en un acord del 10 d'octubre que no es va fer públic, segons TV3.
 17:53 ERC denuncia que el Senat ha incomplert el propi reglament per activar el procés del 155. Els republicans demanen a la mesa de la cambra alta que iniciï de nou tots els tràmits i que aquest cop s'escolti la junta de portaveus i es debati aquesta qüestió a la comissió general de comunitats autònomes. Informa Roger Tugas. 
 17:39 El Cercle d'Economia exigeix "eleccions immediates" a Catalunya. L’entitat que presideix Juan José Brugera considera que l'escenari d'unes eleccions autonòmiques és l'"única alternativa" per evitar "un escenari de conseqüències imprevisibles i dramàtiques". Informa Pep Martí. 
 17:14 Almenys sis ajuntaments del Baix Montseny ja han convocat un ple de rebuig al 155. Exigeixen a l'Estat que aturi l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i, per tant, la suspensió de l'autonomia de Catalunya. Per Jordi Purtí. 
 17:14 Els Bastoners de Sabadell deixen de vendre loteria de Nadal i es passen a la Grossa. La colla ha pres la decisió en un moment de tensió política.
 16:36 Espanya, Alemanya i el 155: les comparacions odioses; un reportatge de Pep Martí. L'unionisme intenta equiparar el polèmic article a un de similar de la Constitució de la República Federal, però no té res a veure. Els constitucionalistes Mercè Barceló i Xavier Arbós rebutgen que es puguin equiparar el sistema espanyol i l'alemany.
 16:18 VÍDEOS Un arxiu de vídeos recull la brutalitat policial de l’1-O. El web difon imatges de les càrregues de la policia espanyola contra els votants, just l'endemà que el ministre d'Exteriors espanyol afirmés a la BBC que "moltes fotos eren falses". 
 15:51 Ballesteros a Puigdemont: «Per iniciar el camí de l'acord, a aquest alcalde el tindrà al seu costat». L'alcalde de Tarragona ha emès un comunicat dient que la pilota està a la teulada del president de la Generalitat per evitar que s'apliqui el 155. 
 15:12 Societat Civil Catalana es manifestarà diumenge pel «diàleg» però avala aplicar el 155. La mobilització es farà al passeig de Gràcia després que divendres el Senat hagi votat la suspensió de l'autonomia.
 15:11 L'alcalde de Blanes mostra el «rebuig total» al 155 i es planteja deixar el PSC. Els partits independentistes pengen una pancarta al balcó de l'ajuntament demanant la "llibertat dels presos polítics" amb el vistiplau de Lupiáñez.
 15:04 El Senat només ofereix dues opcions a Puigdemont per comparèixer: dijous a les 17.00 o divendres. Les dues alternatives xoquen amb la possibilitat de celebrar un ple dijous al Parlament.
 14:58 Raül Romeva afirma que els funcionaris obeiran al Govern i el Parlament i no a l'Estat. El conseller també assegura a la BBC que els membres de l'executiu no acataran el seu cessament i defensa que van ser escollits arran d'unes eleccions netes.
 14:56 Els periodistes de TVE responen amb duresa a la intervenció de TV3. El Consell d'Informatius considera que el govern espanyol vol aplicar unes mesures a la cadena catalana que encara no es compleixen a l'estatal.
 14:38 Ximo Puig assegura que les diferències entre socis sobre el 155 no afecta el pacte de govern valencià. El president de la Generalitat Valenciana confia que finalment no sigui necessària l'aplicació de l'article.
 14:24 L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, defensa que si hi ha eleccions han de ser acordades entre els dos governs perquè no siguin un "front de batalla". Des de París també assegura que alcaldes europeus i d'arreu del món li transmeten el rebuig a la unilateralitat però també a la "resposta autoritària" de l'Estat.
 14:16 ANC i Òmnium de Granollers demanen un ple urgent per l'amenaça del 155. Les dues entitats volen que l'alcalde de la ciutat, Josep Mayoral (PSC), el convoqui per instar el govern espanyol i els partits que li donen suport a aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya a través de l'article 155.
 14:10 VÍDEO El rei va trucar a Volkswagen per demanar que marxés de Catalunya», diu 
Martí Anglada, delegat del Govern a França, en una entrevista a CNews.
 14:07 Miquel Iceta evita aclarir si Montilla votarà a favor del 155; informa Isaac Meler. Responsabilitza Puigdemont de la suspensió de l'autogovern si no convoca eleccions o va al Senat a demanar diàleg. Afirma que el seu partit "no es trencarà" malgrat les tensions internes per la intervenció del govern espanyol a Catalunya.
 13:55 Universitats per la República convoca vaga aquest dijous contra l'aplicació de l'article 155. La plataforma també reclama la llibertat per Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.
 13:54 El PDECat s'obre a trencar els pactes locals amb el PSC si fan costat al 155. La coordinadora general dels nacionalistes, Marta Pascal, exigeix als senadors socialistes catalans que votin en contra de la intervenció de l'autonomia.
 13:37 Iceta assegura que  el PSC "no es trencarà" però no aclareix si Montilla votarà a favor de l'aplicació del 155. El primer secretari socialista assegura que Puigdemont ha de convocar eleccions a Catalunya o anar al Senat per evitar la suspensió de l'autogovern.
 13:33 El PSC de Sant Hipòlit de Voltregà pot perdre l'alcaldia per una moció de censura arran del procés català. Aquesta tarda Som Voltregà i el PDECat podrien signar el document contra l'alcalde Xavier Vilamala. Informa Carles Fiter.
 13:25 ÚLTIMA HORA La Comissió Europea avala l'aplicació del 155 a Catalunya. El portaveu de la CE ha indicat que la mesura es troba “dins” de la Constitució espanyola.
 13:24 ERC avisa que qui es mantingui equidistant «s'estarà posant al costat dels repressors»; informa Roger Tugas. Sergi Sabrià alerta que és "molt difícil mantenir acords amb els que promouen el 155", en relació als acords locals amb el PSC, i aposta per proclamar la República "com la millor resposta" a l'aplicació d'aquest article.
Entrades anteriors »
Oriol Junqueras i Carles Puigdemont a la manifestació per reclamar l'alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart | Adrià Costa
01/01/1970
El president de la Generalitat vol explicar-se al Senat, però manté el rumb i promourà la declaració de l'estat català durant el ple específic del Parlament | El debat del 155 a la cambra alta espanyola coincidirà amb el punt àlgid del procés català, que de moment no passa per la celebració d'eleccions
01/01/1970
El tinent d'alcalde socialista a l'Ajuntament de Barcelona nega estar preocupat per un possible trencament del pacte de govern amb Ada Colau a la capital catalana