Responsabilitat, compromís i vocació de servei

«Reus ha de tornar a ser referent en la prestació directa de serveis públics de qualitat, en la cultura, en l'educació (...)»

| 24/02/2016 a les 14:50h
Aquesta notícia es va publicar originalment el 24/02/2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amb la signatura del pacte municipal a l'Ajuntament de Reus, les persones que conformem la coalició d'ERC-MES-MDC-Avancem decidim fer un pas endavant i assumir responsabilitats al capdavant del govern de la ciutat, amb la voluntat de coliderar l’acció municipal per als propers anys de mandat.

Uns anys que han de ser clau per dur a terme polítiques transformadores, que millorin la qualitat de vida de les reusenques i reusencs i que posicionin novament la ciutat com a capdavantera. Reus ha de tornar a ser referent en la prestació directa de serveis públics de qualitat, en la cultura, en l'educació i en la promoció dels drets de la ciutadania i de la cohesió social. I també uns anys clau perquè l’Ajuntament de Reus no quedi al marge del procés cap a la independència de Catalunya, el recolzi i l'empenyi en tot el que convingui. En definitiva, polítiques amb marcat perfil social i independentista que com a coalició podem i volem aportar en aquest govern de coalició.

Per tot això ens comprometem a activar l'acció municipal en aquells àmbits que actualment presenten més urgència: l'atenció a la salut i el benestar de les persones, l'ocupació, l'economia, el rellançament de la imatge de la ciutat, la cultura,  l'ensenyament i  tots els aspectes que contribueixen al benestar individual i col·lectiu de les persones. Així mateix, ens comprometem a situar de manera inequívoca la transparència, el diàleg i la participació com a mètode de treball en cadascuna de les accions de govern.

Tot això és el gruix que més valorem del pacte: allò que ens proposem fer, perquè considerem que afavorirà les persones, i la manera com ho volem fer, amb planificació, amb transparència i amb participació ciutadana.

Ara bé, aquests objectius i aquestes maneres es cristal·litzen en l'encapçalament de dues àrees, la de Participació, Ciutadania i Transparència per part de la Montserrat Flores, i la de Salut i la Segona Tinença d'Alcaldia per part meva.

En l'àrea de Salut se'ns presenten molts reptes: assolir un Pacte de Ciutat per la Salut, implementar un Pla de Salut, promoure la participació comunitària en aquest àmbit, reforçar les activitats d'inspecció, control i avaluació, revisar el conjunt d'actuacions que s'estan fent en promoció de la salut i avaluar l'impacte en salut de les principals polítiques i actuacions de qualsevol àrea de l'Ajuntament (Salut a totes les polítiques).

En el pacte també es contempla que la regidora de Salut sigui proposada per presidir l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus. En aquest sentit treballarem per destacar el caràcter públic i municipal del nostre Hospital i el seu valor estratègic i per consolidar-ne el caràcter universitari.

En l'àrea de Ciutadania, Participació i Transparència, molt impregnada dels nostres principis republicans, volem reforçar l'exercici dels drets de la ciutadania, la participació ciutadana real, la dinamització dels centres cívics, l'atenció a col·lectius específics, la solidaritat i la cooperació. Volem aprofundir en polítiques per a les dones de totes les edats, per a la gent gran i la joventut. Volem promoure les relacions cíviques, coordinar i impulsar decididament la transparència, el bon govern, les dades obertes, l'accés a la informació i el seguiment de polítiques públiques. 

És un repte que afrontem amb molta energia, vocació de servei, honestedat i treball i que volem assolir amb la màxima participació i col·laboració de tothom.

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Mentida!
Anònim, 24/02/2016 a les 22:34
+5
-1
Teniu la representativitat que teniu (2) i esteu sobrevalorats pel context. No vingueu amb milongues. Sempre heu estat representants del tot pel càrrec i l'espectacle que vau donar a Reus les darreres eleccions ha passat a la història política de la ciutat.
Ni la vostra actitud ni aptitud us fan mereixedors del càrrec. Sou uns mediocres sense implantació a la ciutat.
Quina por!
Anònim, 25/02/2016 a les 22:20
+0
-1
Sou els creadors d'INNOVA! Hem dóna pànic només de pensar que torneu a governar. Va ser durant el vostre mandat que Reus es va endeutar fins a les celles. Quina por que hem feu!
On és el Doctor Guix?
Jordi Daroca, 26/02/2016 a les 14:20
+0
-1
Una cosa era el Doctor Guix a l'hospital i l'altra algú com la Llauradó que no en sap res d'atenció hospitalària. I parlant del Doctor GUix, si es va presentar a les eleccions era per servir a la ciutat i no per tocar el dos per una oferta com la que ha acceptat. Això és un frau a l'electorat. I després s'omplen la boca parlant d'estima a la ciutat. Quins nassos.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Noemí Llauradó
Vaig néixer a Reus el 4 de juny de 1978. Estic casada i tinc dues filles. Llicenciada en dret a la URV, i col·legiada a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Reus. Sóc funcionària del cos superior de la Generalitat de Catalunya, treballo al Departament de Benestar Social i Família a Tarragona, on sóc la cap de secció de Secretaria dels Serveis Territorials. He treballat també al Departament de Justícia, a la comissió d’assistència jurídica gratuïta. Imparteixo classes per a la preparació d’oposicions per a la Generalitat de Catalunya. Sóc la candidata d’ERC a l’alcaldia de Reus a les eleccions municipals del 24 de maig de 2015.
Alcaldes compromesos amb el referèndum | AMI
01/01/1970
Les dues entitats demanen que el text s'aprovi en plens municipals els propers 23, 24 o 25 d'octubre
Pancarta a favor de la democràcia a TV3 | TV3
01/01/1970
"Considerem que és del tot inadmissible, que atempta contra la llibertat de premsa i d’informació"
Una càrrega policial a la plaça Imperial Tarraco l'1-O | Jonathan Oca
01/01/1970
En una entrevista en un programa de la BBC també assegura que l'ús de la força va ser "provocat"
La manifestació d'aquest dissabte a Barcelona | Adrià Costa
01/01/1970
Rellevar tots els alts càrrecs o tombar lleis del Parlament per controlar els mitjans es pot convertir en un via crucis si l'Estat pretén una ofensiva temporal i sense suport popular | El carrer i els suports internacionals segueixen sent la cara i la creu del procés mentre es descarta del tot eleccions sense haver proclamat la independència
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés d'independència i l'aplicació de l'article 155
 23:06 OPINIÓ Rendir-se no és una opció. Article de Laura Pinyol.
 22:30 LA VEU DE NACIÓ Diguem no. Article de Germà Capdevila. 
 22:29 OPINIÓ Confrontació. Article de Jaume Barberà.
 22:28 OPINIÓ Eleccions o independència? Article de Quim Torra.
 22:13 Carod-Rovira demana a l'expresident de la Generalitat i actual senador José Montilla que no voti  «contra Catalunya».
 21:50 Rajoy pot controlar el Govern si no va impedir l'1-O? Cinc claus per a una setmana decisiva. Rellevar tots els alts càrrecs o tombar lleis del Parlament per controlar els mitjans es pot convertir en un via crucis si l'Estat pretén una ofensiva temporal i sense suport popular. El carrer i els suports internacionals segueixen sent la cara i la creu del procés mentre es descarta del tot eleccions sense haver proclamat la independència. Informen Ferran Casas Joan Serra.
 21:40 ERC arrasaria en unes noves eleccions al Congrés, segons una enquesta d'«El Periódico». Els republicans superarien amb claredat els "comuns" i el PDECat obtindria la mateixa representació que PP i Ciutadans.
 21:08 Ertzaines promouen un manifest a favor dels Mossos i Trapero. Els agents bascos surten en defensa de la feina feta per la policia catalana davant la "constant i reiterada desqualificació" que pateix.
 20:40 L'independentisme tornaria a aconseguir la majoria absoluta d'escons al Parlament, segons una enquesta d'«El Periódico». ERC, PDECat i CUP també sumarien més vots que en els comicis del 27 de setembre del 2015.
 20:30 Els "comuns" reclamen un nou front constituent per aturar l'ofensiva de l'Estat, per Sara González. El partit de Xavier Domènech proposa a l'independentisme sumar esforços entorn a la Taula per la Democràcia sense convocar eleccions. "El calendari dels 18 mesos ha fracassat. No es tracta de renunciar a la independència, sinó de recalendaritzar-ho tot", diu un dirigent de la direcció.
 19:59 L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha avisat aquest diumenge, des de París, que unes eleccions a Catalunya convocades per l’Estat a partir del 155 “no serien una solució”. Tot i admetre que uns comicis “tard o d’hora” se celebraran, perquè “s’ha arribat a l’esgotament d’un procés”. Colau ha demanat una convocatòria a les urnes  amb “una normalitat institucional, sense una DUI i ni el 155”.
 19:45 Serret alerta que l'aplicació del 155 «posa en risc les polítiques agràries». La consellera d'Agricultura ha afirmat que durant els pròxims dies el Govern estudiarà amb més detall les implicacions que pot suposar l'aplicació de l'article per part de Madrid.
 18:49 El Sindicat de Periodistes de Catalunya rebutja "frontalment i radicalment" la intervenció dels mitjans de comunicació públics catalans. Afirma que és un "intervencionisme desmesurat i interessat" i que "vulnera les competències del Parlament". Considera "especialment sagnant" que ho faci un Govern caracteritzat per una utilització dels mitjans públics estatals com la RTVE. "Pura ironia" que ho facin en nom de la "informació veraç, objectiva i equilibrada".
 18:34 Centenars de persones s'han aplegat aquest diumenge, a primera hora de la tarda, davant la caserna del Bruc per donar suport a les forces armades. Els manifestants han entonat càntics a favor del rei Felip VI i l'exèrcit i han demanat l'empresonament de Puigdemont i Trapero.
 18:20 El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest diumenge, en la cloenda del congrés del partit de Madrid, que "s'activi el 155 dependrà de la decisió última de Puigdemont". Sánchez ha apuntat que tots els estats membres de la UE "tenen el seu propi 155 per afrontar els embats unilaterals per intentar trencar la integritat territorial". "Ningú ha fet tant contra aquest autogovern de Catalunya com el secessionisme", ha determinat i ha carregat contra el Govern: "El problema de Catalunya no és Espanya, sinó els seus mals governants". 
 18:09 ERC posa en mans de José Montilla la continuïtat del PSC al govern comarcal del Bages, informa Pere Fontanals. Els republicans veuen inviable l'acord si el socialista català al Senat vota a favor de l'aplicació del 155.
 17:50 El PDECat manté el pacte de govern amb el PSC a Girona. Des de l'executiu municipal asseguren que "ara no és moment" de ruptures tot i l'aval socialista a l'aplicació de l'article 155.
 17:35 VÍDEO Els Bombers de Manresa fan sonar les sirenes en protesta per l'aplicació del 155.
 17:21 Catalunya ha creat vuit cops més empreses el 2017 que les que han marxat per l'1-O, per Roger Tugas.  L'increment net de 9.524 societats fins al setembre supera de llarg el miler que canvia la seva seu a partir del referèndum. Un document del Govern justifica que aquest trasllat no afecta directament a l'ocupació o la tributació a la Generalitat.
 17:02 
 16:24 L’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha reclamat aquest diumenge “proximitat perquè la població catalana se senti satisfeta”. Tot i així, ha matisat que no li pertoca valorar decisions de l’Estat, en referència a l'article 155 i ha apel·lat a l'estima dels madrilenys als catalans per ser "vincle" mitjançat el "diàleg" per resoldre el problema. I que "els catalans trobin molt satisfets amb el marc jurídic que decideixin", ha finalitzat. 
 16:07 L'Estat prepara els seus «homes de negre» per intervenir Catalunya, per Pep Martí. Qui és qui en la comissió de Secretaris d'Estat i Subsecretaris que presideix Sáenz de Santamaría i que tindrà un paper decisiu en l'execució de l'article 155.
 15:04 El Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya s’ha sumat a les mostres de rebuig de l’aplicació de l’article 155. Ho ha manifestat en una piulada, també ha carregat per la intervenció dels mitjans de comunicació públics catalans i ha condemnat “aquest atac a la llibertat d’expressió”. 
 15:03 Raül Romeva a l'acte d'homenatge als republicans que van ser executats a Barcelona durant el franquisme: "La república no és una opció, és una absoluta necessitat de supervivència".
 14:42 L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) promouen als ajuntaments mocions de rebuig a l'aplicació de l'article 155. 
 14:31 L'expresident valencià Alberto Fabra, entre els senadors de la comissió que estudiarà l'aplicació del 155. Juntament amb altres 14 senadors del PP, entre els quals Xavier García Albiol, decidirà de quina manera es realitza l'aplicació d'aquest article a Catalunya.
 14:25 CCOO denuncia la presència de "policia camuflada" entre els treballadors de TVE a Sant Cugat, lamenta que no se'ls hagi informat i demana que marxi. 
 14:03 VÍDEO Un emotiu cant dels Segadors enceta aquest diumenge la diada castellera de Santa Úrsula de Valls, presidida per una pancarta amb el lema: "Defensem les institucions catalanes".
 13:48 VÍDEO Les dones de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart expliquen com estan vivint l'empresonament de les seves parelles, i lamenten que encara no els hagin pogut veure en persona a Soto del Real. 
 13:08 El vicesecretari de Política Social i Sectorial del PP, Javier Maroto, ha retret al lehendakari, Iñigo Urkullu, el suport mostrat al Govern, "que està donant un cop a la democràcia", i ha lamentat que posi "en risc l'estabilitat del País Basc". Maroto li ha reclamat que "torni a la responsabilitat" i no es deixi contagiar per "aires de ruptura". Maroto ha participat aquest diumenge en un acte de partit al Kursaal de San Sebastian.
 12:38 El portaveu del Govern, Jordi Turull, afirma que les eleccions «ara mateix no estan sobre la taula», i diu que cal defensar "a ultrança" les institucions i culminar el mandat de l'1 d'octubre.
 12:13 La defensa de Cuixart aporta proves de la seva acció «pacífica» i de mediació policial. El recurs presentat per l'advocada Montserrat Roig també recull que no hi ha risc de fuga, com en el cas del major dels Mossos, José Luis Trapero.
 12:13 El coronel de la Guàrdia Civil Manuel Sánchez Corbí relaciona la «kale borroka» de l'època d'ETA amb la situació de Catalunya.
 12:08 El ministre Alfonso Dastís, sobre les càrregues policials: "Moltes de les imatges són falses".
 En una entrevista en un programa de la BBC també assegura que l'ús de la força va ser "provocat".
 11:49 COMUNICAT NacióDigital rebutja l'aplicació de l'article 155 contra els mitjans públics catalans. "Considerem que és del tot inadmissible, que atempta contra la llibertat de premsa i d’informació".
 11:38 L'exministra del PSOE María Antonia Trujillo fomenta amb un tuit el boicot a les empreses catalanes. Un fet que genera una allau de reaccions a la xarxa. 
 11:36 Viatge a les entranyes dels «comuns»: el naixement de Catalunya en Comú pren forma de llibre. Els periodistes de NacióDigital Joan Serra Carné i Sara González relaten en "El part dels comuns" (Edicions Saldonar) la gestació de la formació liderada per Xavier Domènech a través d'una dotzena de testimonis.
 11:15 L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, demana per carta a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies que es posin en marxa mecanismes perquè els municipis puguin participar en una reforma constitucional.
 11:08 L'aplicació del 155 posa de nou en risc la cohesió del PSC, per Sara González. Un sector del partit, entre ells l'alcaldessa Núria Parlon, lliura un pols a la direcció d'Iceta perquè no doni suport a la suspensió de l'autogovern de Catalunya. El primer secretari confia que un gest de Puigdemont d'última hora eviti les mesures dràstiques anunciades per Rajoy.
 10:37 Els Castellers de Berga alcen pilars per reclamar la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, a la diada que aquest dissabte van realitzar a la capital del Berguedà. 
 10:25 Ciutadans critica el discurs de Carles Puigdemont i assegura que el president de Catalunya "ja no té res a oferir". El partit d'Albert Ribera demana "recuperar l'autonomia, l'estabilitat i la convivència" i reclama "un nou Govern" que "pugui ser un interlocutor vàlid amb el conjunt d'Espanya". 
 09:59 Creen la figura del «piolín» caganer. L'empresa ja va posar a la venda caganers sobre el referèndum i la llibertat d'expressió.
 10:05 

Les Marxes de la Dignitat han convocat una concentració aquest diumenge, a partir de les 19 hores, a la Puerta del Sol de Madrid per exigir la llibertat "immediata i sense càrrecs" dels presidents de l'ANC, Jordi Sànchez, i Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. La plataforma, que va organitzar multitudinàries mobilitzacions per demanar "pa, sostre i feina" per als més desfavorits, veu algunes semblances amb la seves reivindicacions: "Aquesta bàrbara repressió desfermada sobre un poble que només pretenia votar és la mateixa que es va exercir sobre les Marxes de la Dignitat al març de 2014".

 09:58 VÍDEO Pau Casals, a l'ONU: «I'm a catalan». El violoncelista va morir el 22 d'octubre de 1973, avui fa 44 anys. El recordem amb el seu emotiu discurs a l'ONU, més actual que mai.
 09:10 
 08:59 La ruptura de Colau amb el PSC pel 155: una amenaça difícil de fer efectiva, per Jordi Bes. L'alcaldessa de Barcelona pressiona els socialistes per evitar que avalin la suspensió de l'autonomia, però un trencament del pacte de govern faria encara més ingovernable l'Ajuntament. L'oposició no està disposada a facilitar-li la gestió, i Colau s'abocaria a arribar al 2019 sense haver acordat ni un dels quatre pressupostos del mandat.
 08:08 L'unionisme carrega contra el Barça. Albiol i Girauta critiquen a Twitter el suport del president blaugrana, Josep M. Bartomeu, a les institucions catalanes després de l'activació de l'article 155.
 07:41 L'alcalde de Lleida i president del PSC, Àngel Ros, ha demanat al president de a Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, que convoqui eleccions la propera setmana, informa Àlvar Llobet. En un missatge a les xarxes socials, el paer en cap ha indicat que aquesta decisió seria la millor manera de respectar les institucions d'autogovern.
 07:34 La resposta dels Mossos al govern espanyol per l'activació de l'article 155
 07:20 PORTADES La premsa espanyola aplaudeix el 115 que «rescatarà» Catalunya. Recull de les portades dels diaris de paper catalans i espanyols.
Entrades anteriors »
01/01/1970
Un centenar d'agents de la policia basca surten en defensa de la feina feta per la policia catalana davant la "constant i reiterada desqualificació" que pateix
01/01/1970
ERC, PDECat i CUP també sumarien més vots que en els comicis del 27 de setembre del 2015, segons l'enquesta del rotatiu
La celebració de la Vella després de descarregar el pilar de 8 amb folre i manilles | ACN
01/01/1970
Descarrega un 4 de 9 sense folre i un pilar de 8 amb folre i manilles, a més de carregar un 4 de 10 amb folre i manilles i un 2 de 8 sense folre
El conseller d'Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva. | Europa Press
01/01/1970
El conseller d'Exteriors ha recordat que l'autoritarisme d'altres èpoques continua latent en un acte d'homenatge als republicans que van ser executats a Barcelona durant el franquisme