Molt circ i poc pa

«Durant els segles XVIII i XIX Reus era la segona ciutat de Catalunya»

| 18/02/2016 a les 12:50h
Aquesta notícia es va publicar originalment el 18/02/2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Durant els segles XVIII i XIX Reus era la segona ciutat de Catalunya. Avui en dia som la ciutat amb l’índex d’atur més elevat i el deute per càpita més alt de Catalunya (2.474 euros per habitant) i dels quatre més alts d’Espanya. En els darrers 10 anys s’han perdut el 40% de les empreses dels polígons industrials de Reus. Algunes han tancat per la crisi, però d’altres s’han deslocalitzat perquè a pobles veïns han trobat condicions millors per instal·lar-se. Davant d’aquest panorama, el govern local és incapaç de replantejar-se la política de sòl industrial i les condicions per atraure empreses, amb bonificacions fiscals o amb els incentius que facin falta. En aquesta línia, es va negar a aprovar la moció de Ciutadans per subvencionar empreses que contractin aturats si no la deixàvem sense una dotació concreta, que nosaltres havíem valorat en 500.000 euros.

I que no ens diguin que no hi ha diners. Saben que el pressupost per a les Festes de Sant Pere assoleix els 339.000 euros? I que el de les de Misericòrdia ascendeix a 166.000? O que el festival Trapezi ens costa 359.000 i la campanya de Nadal 260.000 més? Només això ascendeix a 1.124.000 euros. Pel que fa a les festes, amb menys diners no podrien seguir sent participatives i de qualitat? I algú ha valorat si la inversió en el Trapezi i en la campanya de Nadal té una relació cost/benefici que la ciutat es pugui permetre?

Aquest govern municipal ha modificat la dita de «pa i circ per al poble» per la de «a falta de pa, donem-los circ». És això el que volen els ciutadans? Esperen que el circ ens porti el pa? Doncs lamento dir-vos que això és altament improbable. El més important per a una ciutat és que els seus habitants s’hi puguin guanyar la vida, com a empresaris o assalariats, com a autònoms o funcionaris. I els pressupostos municipals aprovats pel govern amb l’ajuda d’ERC, PP i la CUP no hi contribueixen en res. De fet, seguim endeutant-nos sense plans per a un creixement econòmic que ens ajudi a pagar-ho. Per això, Ciutadans ha votat «no». I que no ens diguin que el nostre vot negatiu gira l’esquena a la ciutat. Ans al contrari. Són els qui han donat suport a aquest pressupost continuista i ruïnós els que impedeixen que Reus surti del seu embadaliment per tractar de tornar a ser la ciutat capdavantera i emprenedora que mai hagués hagut de deixar de ser.

També us pot interessar

 

COMENTARIS

molt criticar però poc pencar
Anònim, 18/02/2016 a les 16:40
+5
-3
al menys els altres fan algo, voste prou feina té a controlar els tics feixistes de la seva regidora. quina poca vergonya que té sr. Sanchez
Lliberals per la subvenció
Anònim, 18/02/2016 a les 22:09
+4
-2
Aquests de ciutadans van de lliberals però a l'hora de la veritat només pensen en comprar voluntats prometent subvencions com un populista més
Ciutadans en pro de la ignorància
Anònim, 19/02/2016 a les 08:28
+5
-2
Que bé que es treguin les caretes, Ciutadans ataca la cultura perquè el que li interessa (el que interessa al capital espanyol) és un poble ignorant que consumeixi i no pensi. Curiosament sempre critiquen el pressupost en cultura i mai en coses inútils del tot com l'exèrcit o la Monarquia.
Que se os ve el plumero!!!!!
Durant els segles XVIII i XIX Reus era la segona ciutat de Catalunya
Anònim, 19/02/2016 a les 09:22
+7
-1
Durant els segles XVIII i XIX Reus era la segona ciutat de Catalunya, va ser quan es van fer els teatres importants de la ciutat. Cultura i progrés van de la mà. Evidentment els de Ciudadanos no volen ni cultura ni progrés.
Te tota la rao
Anònim, 19/02/2016 a les 11:06
+1
-4
AMb la que està caient hi ha gent que passa gana i no te feina, haurien de prioritzar llocs de treball i no gstar tant en confeti.
"La que està caient" Peles pel capital
Anònim, 19/02/2016 a les 13:26
+4
-1
"La que està caient" , si, clar, la crisi és com una tempesta d'estiu, i la solució és donar encara més diners al capital perquè s'ho fonguin amb targetes black, bolsos Louis Vuitton o cotxes d'alta gamma. I de pas eliminem la cultura. Guanya la banca, i si la xusme vol cultura que miri el futbol per la TV
clar i català
Nuwanda, 19/02/2016 a les 23:50
+2
-4
Te tota la raó, a mes q es polititzen totes les festes de Reus on nomès es fan per a uns quants indepes. Més treballar per la ciutat i després ja farem festes.
resultats
Anònim empíric, 20/02/2016 a les 08:48
+0
-5
Com bé diu el comentari de l'anònim de 19/02 a les 9:22 quan Reus era alguna cosa es van fer els teatres. La història ens ha demostrat, però, que els teatres no han aportat més progrés a la ciutat. Ara fer teatre a Reus només és per subvencionats i pels dropus.
Dios nos guarde siempre de una alcaldia de Cs
Anònim, 21/02/2016 a les 17:58
+4
-1
Si algun desdichado día esta gente de Cs tiene la alcaldia de Reus reíros de Valencia. Con lo chanchulleros que son con los 4 duros que tienen por los 4 concejales no quiero ni imaginarme los pufos con dinero público que harían con el poder de una alcaldia. ¡Dios nos libre siempre de una alcaldia de esta gente!
Anònim empíric
Anònim, 22/02/2016 a les 12:09
+2
-2
"La història ens ha demostrat, però, que els teatres no han aportat més progrés a la ciutat." Clar, per això als Estats Units i Alemanya no tenen teatres i en canvi al tercer món n'està ple, espera, o és al revés?
Que aquesta gent vol els calers per gastar-s'ho amb BMWs!!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Juan Carlos Sánchez
Nascut a Reus en 1970, és diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat Rovira i Virgili (URV). Casat i amb una filla, té una empresa dedicada a instal·lacions i equipaments per a l'hostaleria i és soci d'una assessoria integral d'empreses. Sánchez és afiliat i està vinculat a Ciutadans des de la seva creació al 2006. A més, va ocupar el càrrec de coordinador de la Federació Provincial de Tarragona i de Conseller General del partit entre 2007 i 2010.
Prop de 5.000 persones demanen la llibertat per a Sànchez i Cuixart a Tarragona | Jonathan Oca
Jonathan Oca
01/01/1970
Des de la plaça Imperial Tarraco s'ha demanat al Govern que aixequi la suspensió de la declaració d'independència
Els advocats Ramon Setó (centre) i Ramon Maria Sans (dreta) i un dels ferits durant l'1-O, Sergi Albarran | ACN
01/01/1970
Els advocats habiliten una adreça de correu per atendre consultes i es desplaçaran a municipis afectats del territori
La plaça del Mercadal de Reus plena de gom a gom per la concentració del 3-O | Jordi Sánchez Benet
01/01/1970
Tindrà lloc aquest vespre, a les 20 h, davant les seus d'Òmnium Baix Camp i de l'ANC Reus
La plaça del Cinc d'Oros, plena en solidaritat amb Jordi Sànchez i Jordi Cuixart | Adrià Costa
01/01/1970
Milers de ciutadans ja són a la Diagonal per exigir que els presidents de l'ANC i Òmnium Cultural surtin de la presó | Dissabte, nova manifestació contra la decisió de l'Audiència Nacional
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el referèndum
 20:55 Mauri: "Som aquí per demanar l'alliberament dels presidents d'Òmnium i de l'ANC. Mentre els Jordis siguin a la presó, qualsevol dels que som aquí pujarem dalt de l'escenari".
 20:53 Alcoberro diu que, per cada "represaliat", s'aixecaran "cinc veus més" a favor de la democràcia i de la República. Li agafa el relleu Marcel Mauri, d'Òmnium Cultural.
 20:51 "Per moltes persones que ens empresonin, sempre tindrem relleu. Tenim una magnífica pedrera, que és el poble de Catalunya", insisteix Alcoberro, interromput constantment per crits d'independència i de "no tinc por".
 20:50 "L'empresonament és una peça més de la deriva antidemocràtica del govern espanyol", lamenta el vicepresident de l'ANC. Avisa que no admetran que es segueixin conculcant drets com el de reunió o el d'associació.
 20:49 El vicepresident de l'ANC sosté que Sànchez i Cuixart són presos polítics i "hostatges del regne d'Espanya".
 20:48 Alcoberro: "Poden passar quatre anys a la presó sense que s'hagi produït el judici. Si algú dubtava, queda clar que el poder judicial del regne d'Espanya no és independent ni imparcial".
 20:47 "Estan forts i segurs, tenen el coratge i la moral elevada. Disposats a continuar la lluita des de la presó", assegura Alcoberro.
 20:43 El secretariat de l'ANC i la junta d'Òmnium Cultural ja són a l'escenari. Agustí Alcoberro, vicepresident de l'Assemblea, transmet "l'escalf" de Sànchez i Cuixart als manifestants, que criden: "Llibertat, llibertat!".
 20:42 
 20:37 Demanen al secretariat de l'ANC i la junta d'Òmnium Cultural que pugin a l'escenari organitzat a la confluència entre la Diagonal i el Passeig de Gràcia.
 20:40 
 20:30 La presidenta del Parlament, que acumula tres querelles, confia que el govern espanyol "no permetrà cap error més d'aquesta magnitud". Demana que les mobilitzacions siguin "serenes i pacífiques, sense caure en provocacions".
 
 20:21 Carme Forcadell, presidenta del Parlament: "No ens aturarem fins que els Jordis estiguin a casa. No esteu sols".
 20:20 VÍDEOS Catalunya s'il·lumina per reclamar la llibertat de Cuixart i Sànchez. Milers de persones es mobilitzen silenciosament per rebutjar l'empresonament dels líders d'Òmnium Cultural i l'ANC.
 20:17 "No esteu sols", afegeixen els ciutadans congregats a Barcelona.
 20:17 Manresa omple de nou. La concentració de suport als presos polítics Jordi Cuixart i Jordi Sànchez aplega més de 2.500 persones a la plaça Major de la capital del Bages. Informa Pere Fontanals. 
 20:17 
 20:12 "Llibertat detinguts", criden els manifestants.
 20:16 
 20:09 
 20:05 Els manifestants criden "presos polítics llibertat", i en veure l’helicòpter de la policia espanyola protesten: "Fora les forces d'ocupació".
 20:04 Elisenda Alamany, coordinadora de comunicació de Catalunya en Comú: "Sense llibertat no hi ha diàleg. La sobirania de Catalunya no es toca. Ens trobaran totes les forces sobiranistes defensant l'autogovern".
 20:03 Marta Rovira, secretària general d'ERC i portaveu parlamentària de Junts pel Sí: "Nosaltres estenem la mà al diàleg, però patim persecució política. Només ens queda un camí: hem de construir la República catalana lliure i digna".
 20:02 
 20:02 La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, titlla de "vergonya" l'empresonament de Cuixart i Sànchez i aposta per seguir oferint diàleg al govern espanyol malgrat reconèixer que ha quedat "tocat".
 20:02 
 19:57 Primer suport multitudinari del carrer a la llibertat de Sànchez i Cuixart. Milers de ciutadans ja són a la Diagonal per exigir que els presidents de l'ANC i Òmnium Cultural surtin de la presó. Dissabte, nova manifestació contra la decisió de l'Audiència Nacional espanyola.
 19:57 
 19:48 May garanteix a Rajoy que no reconeixerà la independència de Catalunya. La primera ministra britànica truca el president del govern espanyol i li deixa clar que, segons el Regne Unit, el referèndum de l'1-O no va ser legal.
 19:32 

Concentració a Manresa Foto: Pere Fontanals


Unes 3.000 persones es concentren a Manresa a la manifestació de suport als dirigents sobiranistes Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, empresonats ahir per l'Audiència Nacional. 
 19:15 

Manifestació de suport a Sànchez i Cuixart a Tarragona Foto: Jonathan Oca


Tot a punt perquè comenci la concentració va Tarragona per rebutjar l'empresonament de Cuixart i Sànchez. Milers de persones omplen la Imperial Tarraco.
 19:15 L'ANC i Òmnium redoblaran les mobilitzacions per assolir la independència. Les entitats afirmen que l'empresonament de Sànchez i Cuixart no les aturarà i "caldrà fer un pas endavant, seran accions directes on la ciutadania prengui la iniciativa". Informa Roger Tugas. 
 18:57 La Fiscalia vol ampliar la denúncia contra Trapero a l'1-O. El ministeri públic té en compte que la magistrada Lamela de l'Audiència Nacional espanyola només ha valorat els fets del 20 de setembre.
 18:53 Un exdiplomàtic britànic situa la independència de Catalunya entre els «interessos» del seu país. Charles Drace-Francis afirma en un article al Financial Times que una península Ibèrica sense l'hegemonia de Madrid és un "interès permanent" de la Gran Bretanya.
 18:44 CRÒNICA Així van ser les últimes hores de llibertat de Jordi Cuixart; per Joan Serra Carné. El president d'Òmnium va dinar amb l'advocada i els seus col·laboradors en un hotel proper a l'Audiència Nacional en un ambient "distès" abans de comparèixer davant de la jutge. Es va emocionar recordant Muriel Casals i va visionar gags del "Polònia" abans de repassar els missatges que calia transmetre si no era empresonat.
 18:43 D'on venen les espelmes per a la manifestació d'aquest vespre a Barcelona? Ho explica Ivan Sanz. 
 18:39 Comença la roda de premsa amb Marcel Mauri i Agustí Alcoberro, portaveus d'Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana, 24 hores després dels empresonaments dels presidents de les entitats.
 18:27 Crida de l'ANC a dur un llaç groc en suport a Sànchez i Cuixart. Les entitats sobiranistes han convocat aquesta tarda a les 20h una concentració a Barcelona.
 18:03 La resposta dels diputats d'ERC al Congrés davant l'empresonament de Sànchez i Cuixart. Els republicans abandonen els escons i hi deixen fotografies reclamant la llibertat dels dirigents sobiranistes.
 18:02 Surt de l'hospital l'home de Lleida que va patir un infart durant les càrregues policials de l'1-O.
 17:42 "La Bruixa d'Or" diu ara que també se'n va de Catalunya. Xavier Gabriel diu que s'ha vist obligat a fer-ho pel "boicot" d'un sector d'independentistes i les "falsedats" que s'han fet sobre ell.
 17:23 El Senat dissenya un ple extraordinari la setmana vinent per autoritzar el 155. La cambra alta programa el calendari en funció de la resposta que faci Puigdemont a Rajoy aquest dijous.
 17:11 L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i els agents econòmics temen els efectes de la incertesa política a mitjà termini. Fan una crida al diàleg i a rebaixar la tensió perquè alguns sectors ja estan patint les conseqüències.
 17:11 El Sinn Féin reclama a l'Estat que «accepti urgentment» l'oferta catalana de mediació internacional. El portaveu d'Exteriors del partit expressa la seva "profunda preocupació" per l'empresonament de Sànchez i Cuixart.
 17:08 La CUP anuncia que la República es proclamarà «els propers dies»; informa Sara González.
 17:01 Convoquen una concentració silenciosa a Reus contra l'empresonament de Cuixart i Sànchez per aquells que no hagin anat Barcelona. Tindrà lloc aquest vespre, a les 20 h., davant de les seus d'Òmnium Baix Camp i de l'ANC Reus.
 16:44 «Massiva» manifestació aquest dissabte contra l'empresonament de Sànchez i Cuixart. La Taula per la Democràcia convoca una marxa sense recorregut definit i no descarta repetir una nova aturada de país, tot i que està a l'espera dels esdeveniments.
 16:37 La CUP confirma les converses amb Junts pel Sí per «proclamar la república, aplicar la llei de transitorietat i iniciar el procés constituent».
 16:35 L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral (PSC), demana la dimissió de Rajoy per l'empresonament de Sànchez i Cuixart. Considera que si el president espanyol segueix al capdavant de l'executiu de l'Estat "no serà possible una sortida sensata i dialogada al conflicte" que s'està vivint.
 16:29 DOCUMENT Iceta demana a Puigdemont que convoqui reunions amb els presidents dels grups parlamentaris. El primer secretari dels socialistes lamenta no poder traslladar al president les opinions sobre la resposta del Govern al requeriment del govern espanyol.
Entrades anteriors »
01/01/1970
La primera ministra britànica truca el president del govern espanyol i li deixa clar que, segons el Regne Unit, el referèndum de l'1-O no va ser legal