La 'Guía Peñín' avalua un centenar de vins de la DO Tarragona

Els tastadors asseguren que els caldos de licor són alguns dels tresors vitivinícoles més ben guardats de tot l’Estat

| 11/06/2014 a les 17:48h
Arxivat a: Societat, Guía Peñín, DO Tarragona, vi
Aquesta notícia es va publicar originalment el 11/06/2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tastadors de vins de la 'Guía Peñín'. Foto: NotíciesTarragona.

Dos tastadors de la Guía Peñín, la guia de vins de referència de l’Estat espanyol, han visitat aquesta setmana la DO Tarragona per avaluar un centenar de mostres que formaran part de la propera edició d’aquesta prestigiosa guia que sortirà al mercat a finals d’any i que inclourà més de 10.000 vins de 2.000  bodegues de les diferents denominacions d’origen de l’Estat. Pablo Vecilla i Javier Luengo es van desplaçar dilluns fins la seu de la DO Tarragona per tastar prop d’un centenar de referències elaborades per una vintena de cellers de la DO Tarragona, procedents de les comarques de l’Alt Camp, el Tarragonès, la Ribera d’Ebre i el Baix Camp.

Els dos integrants de l’equip de tast de la Guía Peñín van tastar els vins blancs, negres, escumosos, rosats i de licor que els diferents cellers han volgut enviar per ser avaluats. Després de tastar aquest centenar de vins, des de la Guia Peñín es va fer una valoració positiva de l’evolució dels vins en els últims anys, destacant el caràcter mediterrani assolit pels vins negres i també l’esforç d’alguns cellers per vinificar varietats tradicionals del Camp de Tarragona de raïm blanc. Al mateix temps, Luengo també va destacar  l’esforç realitzat pels cellers per tal de millorar els seus vins, tot i reconèixer la dificultat de treballar amb el raïm procedent de la darrera collita –la del 2013, a causa dels problemes climatològics que hi van haver a finals d’estiu i la tardor de l’any passat.
 
D’altra banda, Javier Luengo també va destacar el bon envelliment d’alguns vins negres tastats aquest dilluns com ara algunes ampolles procedents de la collita del 2005. També va voler destacar per damunt de tot la qualitat i l’excel·lència d’alguns vins de licor de la DO Tarragona, els anomenats Tarragona Clàssics, que considera vins que cal protegir i valorar com un del patrimoni vitivinícola més important de l’Estat, així com el treball que estan fent alguns cellers nous de la Ribera d’Ebre per posicionar-se en el mercat amb productes diferents als habituals de la DO Tarragona. 

També us pot interessar

 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
El supermercat Mercadona del barri de Torreforta | Google Maps
01/01/1970
El foc ha començat al motor d'un congelador i una persona ha resultat intoxicada lleu per inhalació de fum
Una nena amb un gos | Pixabay
01/01/1970
La majoria d'animals tenen fòbia a la nit de Sant Joan
01/01/1970
Augmenta el nivell de reserves a la Costa Daurada i de l'Ebre, especialment de clients estrangers, per la inestabilitat geopolítica en destinacions com el nord d'Àfrica i Turquia

Ada Colau, amb Jaume Collboni i Alfred Bosch | ACN
01/01/1970
BComú repunta en intenció de vot coincidint amb l'equador del mandat i els republicans es posen a només 1,2 punts, segons el baròmetre municipal | El turisme ja és el problema més greu que els barcelonins perceben a la ciutat
Una foguera de Sant Joan | Adrià Costa
01/01/1970
La festivitat va néixer per celebrar el solstici d'estiu i purificar persones i camps, però el cristianisme va acabar fent-se-la seva tot relligant el nom del sant amb el de Jesús | L'intent del clergat d'abolir les fogueres va topar amb l'arrelament de la tradició, que s'ha conservat i que també se celebra en altres països europeus
El vídeo d'un conductor negre sent tirotejat per un policia, a Cuatro | Cuatro
01/01/1970
«Portem anys amb uns programes informatius -Telecinco, Antena 3, Cuatro- que són purs mostraris de successos escabrosos, d'imatges morboses»