Programa d'actes de Tarraco Viva 2014 (II)

| 10/02/2014 a les 14:30h
Arxivat a: Tarraco Viva, actes, August, Tarraco Viva
Aquesta notícia es va publicar originalment el 10/02/2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

PROGRAMA D’ACTES 2014
CONVERSES AMB LA HISTÒRIA


INDUSTRIALITZAR L’ESCULTURA: EL BALL DELS CAPS novetat 2014 Xerrada MV Arte (Tarragona)

A l’època romana, en general i a la d’August en particular, s’industrialitzaren les tècniques i procediments escultòrics per a reproduir, a l’engròs, els retrats de l’emperador i dels components de la família imperial. L’art grec s’estén per l’imperi i els escultors grec comencen a treballar pe tot el Mediterrani amb tots els materials coneguts a l’època : ceràmica, marbre, bronzo, or, fins i tot fusta.

Xerrada-demostració Ricardo V. Placed (Osca)


GRAFFITIS ROMANS. Parets de parlen

Petita selecció d’escrits que son les veus dels antics habitants de la civitas. Unes veus que encara avui ens parlen, després de dos segles d’història. A partir de les pintades, inscripcions i incisions, els habitants de l’imperi van deixar escrit o dibuixat a les parets els que pensaven, el que els inspiraven, cóm vivien, i com eren.


ARS CARACTEROS. L’art de gravar lletres a la pedra novetat 2014 Xerrada-demostració Ricardo V. Placed (Osca)

A l’antiga Roma hi havia escoles on s’instruïen els lapicides. Ens endinsarem en el treball del lapicida, cal·lígraf de la pedra, a partir de l’anàlisi de la capital "augustea" esculpida a la RES GESTAE DIVI AVGVSTI.


ARS AMANDI. L'art de lligar. Lectures d'Ovidi novetat 2014 Lectures dramatitzades Juan González Soto (Tarragona) Professor de Literatura Hispànica


SEGON HIVERN. L'emperador ha tornat. Per què ? novetat 2014 Lectures dramatitzades Escola de Lletres de Tarragona

August torna un segon hivern a Tarraco i un banquet esplendorós rep l’home més important de la terra. Durant el sopar, l’home que va ser divinitzat en vida veu passar pel seu davant poetes, esclaus, prostitutes, soldats i endevins: tot és poc per endevinar l’enigma que ha dut l’emperador a resseguir el camí de l’hivern anterior, a la recerca d’alguna cosa desconeguda. Què se li va escapar de les mans

Lectures dramatitzades


EL MITE D’ HIPÒLIT

Auriga, serveis culturals (Tarragona)


AUGUST I TARRACO ITINERARIS A PEU PER TARRACO


GENT DE TARRACO. novetat 2014 Ruta epigràfica per la Part Alta.

Governadors, funcionaris, sacerdots, riques propietàries, legionaris viatgers són alguns dels personatges que podem trobar en les inscripcions epigràfiques de les parets d’algunes cases i establiments de la Part Alta de Tarragona. Una ruta epigràfica sí, però parlant de gent de carn i ossos.


EL PODER DE ROMA A TARRACO novetat 2014 Maqueta, Muralles, Fòrum Provincial-Pretori romà i Circ

Un itinerari per les restes arqueològiques que ens parlen del poder de Roma a l’antiga Roma; les muralles i les legions, el fòrum Provincial i el govern de les províncies, el circ i les cerimònies públiques.


AGER TARRACONENSIS novetat 2014 Centcelles, Aqüeducte, Mèdol i Torre dels Escipions

En el món romà no s’entenia una ciutat sense el seu territorium; l’ager. Farem una visita a les afores de la ciutat per contemplar algunes de les restes arqueològiques mÉs interessants de Tarraco; el mausoleu de Centcelles, l’aqüeducte romà, la pedrera del Mèdol i la torre dels Escipions.


MARE NOSTRUM novetat 2014 De la platja del Miracle (Amfiteatre) a la platja d’Altafulla (Els Munts)

Un itinerari resseguint la costa , que ens permetrà parlar de la importància del Mediterrani en la conformació de les civilitzacions antigues i per suposat de la romana. Al mateix temps podrem gaudir de la bellesa excepcional del paisatge de l’antiga Tarraco

Itineraris adreçats a petits i a joves :


A LA RECERCA DEL TEMPLE D'AUGUST novetat 2014 Itinerari per a Públic Familiar Auriga, Serveis Culturals (Tarragona)


UN PASSEIG PER L’AMFITEATRE DE TARRACO novetat 2014 Itinerari alumnes d’ESO i BAT Organitza : Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) Associació de professors de llengües Clàssiques (APLEC)

 

CONFERÈNCIES


ELS VASOS DE VICARELLO Y LA TABULA DE PEUTINGER novetat 2014 Joaquin Ruíz de Arbulo Universitat Rovira i Virgili, Tarragona


LA ROMA DE MARBRE novetat 2014 Ricardo Mar (Tarragona) Universitat Rovira i Virgili, Tarragona


L’ENEIDA novetat 2014 Joan Carbonell Universitat Autònoma de Barcelona


AUGUST I LES ÀLIGUES DE ROMA novetat 2014 Fernando Quesada Sanz Universidad Autónoma de Madrid


L’ARA PACIS novetat 2014 Orietta Rossini Directora del Museu de l’Ara Pacis (Roma)


EL FÒRUM D’AUGUST novetat 2014 Lucrezia Ungaro Sovrintendenza Capitolina ai Beni Culturali - Comune di Roma


HISTÒRIA I PODER. La celebració del bimil·lenari del naixement d’August a la Itàlia de Mussolini. La Mostra Augustea de la Romanitat novetat 2014

Museu della Civiltà romana - Roma

Anna Maria Liberati


AUGUST I EL PODER DE LES IMATGES FEMENINES novetat 2014 Maria Dolores Baena Museo Arqueológico de Córdoba


ENGINYERIA HIDRÀULICA I SISTEMES D'EVACUACIÓ EN TEMPS D'AUGUST. Clavegueres, desaigües i latrines novetat 2014

Instituto de Arqueología de Mérida-CSIC

Jesús Acero Pérez

 

MOS ROMANUS: la pràctica funerària de la cremació en època d’August novetat 2014

Universidade de Coimbra (Portugal)

Filipa Silva


L’ URBANISME A LA ROMA D’AUGUST novetat 2014 Antonio Monterroso Universidad de Córdoba


AUGUST I LES GUERRES CÀNTABRES novetat 2014 Pedro Angel Fernández Vega (Cantabria)


ELS COLORS D'AUGUST. novetat 2014 La pintura mural durant l’època augustea Hèctor Carrillo Aspano (Barcelona)


GOOGLEJANT PER LA ROMA D'AUGUST novetat 2014 Que en queda dels llocs on va viure? Vincenzo Graffeo (Roma)


L'ENGINYERIA AL SERVEI DE LA REFORMA TERRITORIAL D'AUGUST. Centurant el territori novetat 2014 Isaac Moreno - Enginyer d’Obres Públiques


LA VIA AUGUSTA I LA CREACIÓ DELS CURSUS PUBLICUS EN ÈPOCA D'AUGUST. Els nervis de l'imperi novetat 2014

Universitat Autònoma de Barcelona

Oriol Olesti


LA GEMMA AUGUSTEA novetat 2014 Angel López Calvó – Esther Fusté Institut Gemmològic de Tarragona


ROMA ALS CÒMICS Nani Blasco (Tarragona)

 

FIRES I TROBADES


ROMA ALS MUSEUS DEL MÓN XII FIRA INTERNACIONAL DE MUSEUS I JACIMENTS D’ÈPOCA ROMANA

Museus, centres d’interpretació, parcs arqueològics de diferents països europeus i publicacions d’història participen a la fira internacional Roma als Museus del Món per tal de donar a conèixer al visitant de TARRACO VIVA l’immens llegat de la civilització de l’antiga Roma.

Un espai per informar-se, dels indrets amb llegat romà, cercar contactes i informació i planificar activitats i viatges culturals i també poder intercanviar informació sobre el treball i les realitats de museus i institucions amb les seves aportacions a l’àmbit de la divulgació històrica. Un espai per conèixer les diverses publicacions d’història, nacionals i internacionals, que podem trobar en el mercat i també els professionals de serveis per a museus i centres de difusió del patrimoni.


FÒRUM TARRACO

XV FIRA DE PRODUCTES, EMPRESES I ASSOCIACIONS DE DIVULGACIÓ HISTÒRICA ROMANA

Empreses de guies, d’arqueologia, grups de recreació històrica, associacions pel patrimoni, i altres ens donaran informació sobre els seus productes relacionats amb l’antiga Roma i la seva història.


ARTIFEX

Artesans i artesania al món romà

Artesans que realitzen rèpliques arqueològiques d’originals trobats en excavacions, així com demostracions pràctiques de fabricació de materials, ens donaran l’oportunitat d’apropar-nos al món del treball pre-industrial. Es realitzaran alguns tallers pràctics.


TABERNA LIBRARIA

Espai dedicat al llibre

El Gremi de Llibreters de Tarragona ens ofereix tots els seus fons bibliogràfics perquè puguem gaudir de la historia antiga també a casa. Llibres per a adults, per a nens i joves. Novel·la històrica, assaig, literatura i història de l’antiguitat a l’abast de tothom amb el producte més antic i millor per a la divulgació: els llibres.

Data Lloc Accés

23, 24 i 25 de maig Jardins Camp de Mart Gratuït, limitat a l’aforament de l’espai

 

DIVULGACIÓ HISTÒRICA AUDIOVISUAL

 


VII CICLE DE DOCUMENTALS ARQUEOLÒGICS

Organitza: Institut d’Arqueologia Clàssica de Catalunya (ICAC) amb col·laboració amb el Festival de Cinema Arqueològic del Bidasoa (FICAB) i el Museo Romano de Oiasso (Irún)

Projecció de documentals arqueològics relacionats amb l’antiguitat. En col·laboració amb el Festival de Cine Arqueológico del Bidasoa i el Museo Romano de Oiasso (Irún) els espectadors podran veure una selecció de documentals de tema arqueològic seleccionats de les diverses edicions d’aquest prestigiós festival.

Properament ampliarem la informació.


L'ANTIGUITAT EN IMATGES IV Cicle d’audiovisuals arqueològics i històrics Projeccions

Es projectaran audiovisuals sobre el món antic que has estat produïts per museus, centres arqueològics i institucions públiques i privades.

Properament, més informació.

 

ACTE DE CLOENDA


FUNUS AUGUSTI

 

Recreació històrica

Projecte Phoenix, Thaleia, Nemesis, Ludi Scaenici, Ars Dimicandi

August tenia els ulls i la boca tancada. Li tragueren l’anell amb el segell del dit. Tiberi, al ser el seu parent mes proper el va cridar pel seu nom i afegí : “vale” (adéu). Els esclaus de la funerària rentaren i perfumaren el cos. Se li col·locà una moneda als llavis per pagar el barquer que portaria l’esperit d’August per la llacuna Estigia fins l’inframón.


El funeral d’August es va fer de nit. Es formà una processó per a portar el cos des de la casa a la colina palatina fins el seu lloc de descans definitiu. Quasi tota Roma va sortir al carrer i les tropes protegien la ruta per assegurar l’ordre públic.


La processó estava dirigida per un dominus funeris o mestre del funeral, ajudat per lictores vestits de negre. Al capdavant desfilaven trompetistes que tocaven musica fúnebre en honor del mort.

L’ humor i el riure ajudaven a alliberar la pena. De vegades es contractaven una “troupe” de pallassos i mims als funerals. Anaven al darrera dels musics i els cantants i estaven encapçalats per un archimimus que imitava la manera de parlar i els gestos del mort.


Com la majoria de romans rics, August segurament alliberaria uns quants esclaus en el seu testament. Aquests eren els següents en la processó i portaven el barret de la llibertat especial dels lliberts (pileus). Després anava el fèretre, un sofà de marfil i or cobert amb una tela mortuòria porpra i daurada, sota la qual estava el cos d’August dins d’un taüt. Al damunt havia una efígie de cera abillada amb les robes triomfals. El fèretre estava acompanyat de dues estàtues del prínceps, una d’or i l’altre en la que apareixia pujat en un carruatge triomfal. També es portaven les imatges dels seus avantpassats destacats.


La família vestida de dol caminava darrera el fèretre, entre elles Julia Augusta. Tot el Senat estava present, així com molts equites i la guàrdia pretoriana. Tothom que era algú estava present.


El seguici s’aturà al Forum, on Tiberi i el seu fill Drus, vestits de gris, pronunciaren elogis (laudatio funebris). Després la processó seguí per la porta triumphalis, fins arribar al mausoleu d’August al Camp de Mart, on tindria lloc el moment mes àlgid de la cerimònia.


A “Augusto” d’Anthony Everitt

Data Diumenge, 25 a les 18 h Lloc Recinte Firal del Palau de Congressos de Tarragona

 

Activitats als MUSEUS

Tots els museus, a part d’oferir les jornades de portes oberts, realitzaran activitats durant el festival.

Properament ampliarem aquesta informació.


MUSEU D’HISTÒRIA DE TARRAGONA

Cicle de Conferències

Els tècnics del Museu d’Història de Tarragona realitzaran un cicle de quatre conferències relacionat amb August.


MUSEU BÍBLIC TARRACONENSE

ANNO DOMINI. Judea en temps d’August Exposició i conferència

Organitza : Museu Bíblic Tarraconense, Associació Cultural Sant Fructuós. Col.labora : Institut català d'Arqueologia Clàssica

L’origen del cristianisme es troba a Judea que esdevingué, l’any 63 aC, una província romana. Els territoris ocupats per Pompeu foren atorgats al govern de la dinastia herodiana. L’any 6 dC la província s’escindí administrativament en una província i dues tetrarquies: Herodes Antipes governà Galilea, mentre Judea era sotmesa al govern directe de Roma, administrada per un procurador amb residència a Cesarea. Les fonts literàries cristianes i no cristianes indiquen que el naixement de Jesús de Natzaret es produí en temps de l’emperador August.

L’exposició pretén oferir una visió històrica i arqueològica de les relacions entre Roma i el mon Jueu en el marc de la política imperial de l’emperador August, en el moment del naixement de Jesús de Natzaret.


MUSEU NACIONAL ARQUEOLÒGIC DE TARRAGONA - MNAT

El Museu està elaborant les activitats que es realitzaran durant el festival. El programa del festival en detallarem els continguts.

 

MUSEU DEL PORT DE TARRAGONA

Negociant de vi

TIBERIUS CLAUDIUS AMIANTUS

Auriga, serveis culturals Col.labora : D.O. Tarragona

Conferència :

CAP DE VOL, Un producte, un vaixell i un comerç al conventus tarraconensis en època d'August Gustau Vivar Lombarte Director del Centre d'arqueologia Subaquàtica de Catalunya

"TROYA" Cicle de cinema dedicat al mar

Direcció : Wolfgang Petersen Any 2004 - Warner Bros. Pictures / Plan B Entertainment / Radiant Productions

Al programa del festival en detallarem els continguts.


MUSEU D’HISTÒRIA DE CAMBRILS

El Museu està elaborant les activitats que es realitzaran durant el festival. Al programa del festival en detallarem els continguts.

Consulta la primera part del Programa d'actes de Tarraco Viva 2014.

També us pot interessar

 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Prop de 5.000 persones demanen la llibertat per a Sànchez i Cuixart a Tarragona | Jonathan Oca
Jonathan Oca
01/01/1970
Des de la plaça Imperial Tarraco s'ha demanat al Govern que aixequi la suspensió de la declaració d'independència
Els advocats Ramon Setó (centre) i Ramon Maria Sans (dreta) i un dels ferits durant l'1-O, Sergi Albarran | ACN
01/01/1970
Els advocats habiliten una adreça de correu per atendre consultes i es desplaçaran a municipis afectats del territori
La plaça del Mercadal de Reus plena de gom a gom per la concentració del 3-O | Jordi Sánchez Benet
01/01/1970
Tindrà lloc aquest vespre, a les 20 h, davant les seus d'Òmnium Baix Camp i de l'ANC Reus
La plaça del Cinc d'Oros, plena en solidaritat amb Jordi Sànchez i Jordi Cuixart | Adrià Costa
01/01/1970
Milers de ciutadans ja són a la Diagonal per exigir que els presidents de l'ANC i Òmnium Cultural surtin de la presó | Dissabte, nova manifestació contra la decisió de l'Audiència Nacional
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el referèndum
 20:42 
 20:40 
 20:30 La presidenta del Parlament, que acumula tres querelles, confia que el govern espanyol "no permetrà cap error més d'aquesta magnitud". Demana que les mobilitzacions siguin "serenes i pacífiques, sense caure en provocacions".
 
 20:21 Carme Forcadell, presidenta del Parlament: "No ens aturarem fins que els Jordis estiguin a casa. No esteu sols".
 20:20 VÍDEOS Catalunya s'il·lumina per reclamar la llibertat de Cuixart i Sànchez. Milers de persones es mobilitzen silenciosament per rebutjar l'empresonament dels líders d'Òmnium Cultural i l'ANC.
 20:17 "No esteu sols", afegeixen els ciutadans congregats a Barcelona.
 20:17 Manresa omple de nou. La concentració de suport als presos polítics Jordi Cuixart i Jordi Sànchez aplega més de 2.500 persones a la plaça Major de la capital del Bages. Informa Pere Fontanals. 
 20:17 
 20:12 "Llibertat detinguts", criden els manifestants.
 20:16 
 20:09 
 20:05 Els manifestants criden "presos polítics llibertat", i en veure l’helicòpter de la policia espanyola protesten: "Fora les forces d'ocupació".
 20:04 Elisenda Alamany, coordinadora de comunicació de Catalunya en Comú: "Sense llibertat no hi ha diàleg. La sobirania de Catalunya no es toca. Ens trobaran totes les forces sobiranistes defensant l'autogovern".
 20:03 Marta Rovira, secretària general d'ERC i portaveu parlamentària de Junts pel Sí: "Nosaltres estenem la mà al diàleg, però patim persecució política. Només ens queda un camí: hem de construir la República catalana lliure i digna".
 20:02 
 20:02 La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, titlla de "vergonya" l'empresonament de Cuixart i Sànchez i aposta per seguir oferint diàleg al govern espanyol malgrat reconèixer que ha quedat "tocat".
 20:02 
 19:57 Primer suport multitudinari del carrer a la llibertat de Sànchez i Cuixart. Milers de ciutadans ja són a la Diagonal per exigir que els presidents de l'ANC i Òmnium Cultural surtin de la presó. Dissabte, nova manifestació contra la decisió de l'Audiència Nacional espanyola.
 19:57 
 19:48 May garanteix a Rajoy que no reconeixerà la independència de Catalunya. La primera ministra britànica truca el president del govern espanyol i li deixa clar que, segons el Regne Unit, el referèndum de l'1-O no va ser legal.
 19:32 

Concentració a Manresa Foto: Pere Fontanals


Unes 3.000 persones es concentren a Manresa a la manifestació de suport als dirigents sobiranistes Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, empresonats ahir per l'Audiència Nacional. 
 19:15 

Manifestació de suport a Sànchez i Cuixart a Tarragona Foto: Jonathan Oca


Tot a punt perquè comenci la concentració va Tarragona per rebutjar l'empresonament de Cuixart i Sànchez. Milers de persones omplen la Imperial Tarraco.
 19:15 L'ANC i Òmnium redoblaran les mobilitzacions per assolir la independència. Les entitats afirmen que l'empresonament de Sànchez i Cuixart no les aturarà i "caldrà fer un pas endavant, seran accions directes on la ciutadania prengui la iniciativa". Informa Roger Tugas. 
 18:57 La Fiscalia vol ampliar la denúncia contra Trapero a l'1-O. El ministeri públic té en compte que la magistrada Lamela de l'Audiència Nacional espanyola només ha valorat els fets del 20 de setembre.
 18:53 Un exdiplomàtic britànic situa la independència de Catalunya entre els «interessos» del seu país. Charles Drace-Francis afirma en un article al Financial Times que una península Ibèrica sense l'hegemonia de Madrid és un "interès permanent" de la Gran Bretanya.
 18:44 CRÒNICA Així van ser les últimes hores de llibertat de Jordi Cuixart; per Joan Serra Carné. El president d'Òmnium va dinar amb l'advocada i els seus col·laboradors en un hotel proper a l'Audiència Nacional en un ambient "distès" abans de comparèixer davant de la jutge. Es va emocionar recordant Muriel Casals i va visionar gags del "Polònia" abans de repassar els missatges que calia transmetre si no era empresonat.
 18:43 D'on venen les espelmes per a la manifestació d'aquest vespre a Barcelona? Ho explica Ivan Sanz. 
 18:39 Comença la roda de premsa amb Marcel Mauri i Agustí Alcoberro, portaveus d'Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana, 24 hores després dels empresonaments dels presidents de les entitats.
 18:27 Crida de l'ANC a dur un llaç groc en suport a Sànchez i Cuixart. Les entitats sobiranistes han convocat aquesta tarda a les 20h una concentració a Barcelona.
 18:03 La resposta dels diputats d'ERC al Congrés davant l'empresonament de Sànchez i Cuixart. Els republicans abandonen els escons i hi deixen fotografies reclamant la llibertat dels dirigents sobiranistes.
 18:02 Surt de l'hospital l'home de Lleida que va patir un infart durant les càrregues policials de l'1-O.
 17:42 "La Bruixa d'Or" diu ara que també se'n va de Catalunya. Xavier Gabriel diu que s'ha vist obligat a fer-ho pel "boicot" d'un sector d'independentistes i les "falsedats" que s'han fet sobre ell.
 17:23 El Senat dissenya un ple extraordinari la setmana vinent per autoritzar el 155. La cambra alta programa el calendari en funció de la resposta que faci Puigdemont a Rajoy aquest dijous.
 17:11 L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i els agents econòmics temen els efectes de la incertesa política a mitjà termini. Fan una crida al diàleg i a rebaixar la tensió perquè alguns sectors ja estan patint les conseqüències.
 17:11 El Sinn Féin reclama a l'Estat que «accepti urgentment» l'oferta catalana de mediació internacional. El portaveu d'Exteriors del partit expressa la seva "profunda preocupació" per l'empresonament de Sànchez i Cuixart.
 17:08 La CUP anuncia que la República es proclamarà «els propers dies»; informa Sara González.
 17:01 Convoquen una concentració silenciosa a Reus contra l'empresonament de Cuixart i Sànchez per aquells que no hagin anat Barcelona. Tindrà lloc aquest vespre, a les 20 h., davant de les seus d'Òmnium Baix Camp i de l'ANC Reus.
 16:44 «Massiva» manifestació aquest dissabte contra l'empresonament de Sànchez i Cuixart. La Taula per la Democràcia convoca una marxa sense recorregut definit i no descarta repetir una nova aturada de país, tot i que està a l'espera dels esdeveniments.
 16:37 La CUP confirma les converses amb Junts pel Sí per «proclamar la república, aplicar la llei de transitorietat i iniciar el procés constituent».
 16:35 L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral (PSC), demana la dimissió de Rajoy per l'empresonament de Sànchez i Cuixart. Considera que si el president espanyol segueix al capdavant de l'executiu de l'Estat "no serà possible una sortida sensata i dialogada al conflicte" que s'està vivint.
 16:29 DOCUMENT Iceta demana a Puigdemont que convoqui reunions amb els presidents dels grups parlamentaris. El primer secretari dels socialistes lamenta no poder traslladar al president les opinions sobre la resposta del Govern al requeriment del govern espanyol.
 16:26 Així es burla una regidora del PP de Sant Feliu de Llobregat de l'empresonament de Sànchez i Cuixart.
 16:19 VÍDEO «Sempre hem treballat amb lleialtat al Govern»: el discurs de Trapero després de tornar de Madrid. El major dels Mossos d'Esquadra reafirma el compromís del cos amb l'executiu català i les decisions judicials. "No són moments fàcils però continuarem", declara davant dels agents que l'han ovacionat.
 16:16 ENTREVISTA Agustí Alcoberro: «Puigdemont ha de proclamar d'una vegada per totes la República»; per Jordi Bes. El vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana assumeix les funcions de Jordi Sànchez i defensa que "sempre hi haurà algú disposat" a substituir els detinguts. Dona suport a organitzar una aturada general en protesta pels empresonaments després de "l'èxit espectacular" de la del 3-O .
 16:06 Estibadors protesten contra l'empresonament de Sànchez i Cuixart davant del «Piolín».
 16:03 L'Ajuntament de Girona, Òmnium i l'ANC presenten denúncia contra l'Estat pels empresonaments.
 16:03 Els ferris que allotgen els policies espanyols al port de Barcelona allarguen la seva estada fins al 2 de novembre. Inicialment tenien permís fins al 5 d'octubre, però l'han anat prorrogant.
 16:02 El ple de Breda (la Selva) demana que s'aixequi la suspensió de la declaració d'independència.
 15:38 Jordi Sànchez i Jordi Cuixart fan una crida a la «serenitat» i la «calma» des de la presó. "Que la gent es mobilitzi si ho vol fer amb civisme, tranquil·litat, pacíficament com sempre ho ha fet Òmnium i l'ANC", demanen a través dels seus advocats. Les defenses presentaran un recurs en els pròxims dies on impugnaran la competència de la jutgessa.
 15:23 VÍDEO «Freedom for Catalan political prisoners», concentració al Parlament Europeu per denunciar l'empresonament de Sànchez i Cuixart; per Delmi Álvarez.
Entrades anteriors »
01/01/1970
La primera ministra britànica truca el president del govern espanyol i li deixa clar que, segons el Regne Unit, el referèndum de l'1-O no va ser legal
01/01/1970
El ministeri públic té en compte que la magistrada Lamela de l'Audiència Nacional espanyola només ha valorat els fets del 20 de setembre