Laia Estrada (CUP): «Els Jocs Mediterranis no són una prioritat»

Entrevistem l'alcaldable de la CUP en motiu de les eleccions municipals del 24 de maig

, Tarragona | 12/05/2015 a les 07:30h
Especial: Entrevistes als candidats de les eleccions municipals de Tarragona 2015
Arxivat a: Política, CUP Tarragona, Laia Estrada, eleccions municipals 2015, eleccions Tarragona
Aquesta notícia es va publicar originalment el 12/05/2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Laia Estrada, alcaldable de la CUP per Tarragona, davant el pàrquing de Jaume I una de les «grans runes». Foto: Marina Pérez


Laia Estrada és l’alcaldable de la CUP de Tarragona (Candidatura Unitat Popular). Amb una llista plena d'independents expressa les grans expectatives i il·lusió amb les que afronten aquestes eleccions municipals 2015. El partit ha agafat molta força tant en l'àmbit municipal com en el territorial, sobretot gràcies a la seva incidència al Parlament des de l'any 2012. Tot i les previsions, l’agrupació política ha iniciat la campanya amb «optimisme» i esperen incrementar els 1.099 vots que van aconseguir al 2011, ja que consideren que han fet «molta feina durant aquests quatre anys».

En una entrevista a TarragonaDiari.cat al costat del pàrquing de Jaume I, explica que no tenen intenció de pactar amb ningú i parla de l’Ajuntament com una institució que «ha d’afavorir les lluites socials». Amb la intenció de capgirar tota la política duta a terme fins ara, segons Estrada, «perpetuadora de l’status quo», volen un govern a favor dels ciutadans, molt lluny dels grans projectes faraònics i que cobreixi «les necessitats reals de la població». Per això no dubta a l'hora d'afirmar que no tirarien endavant els Jocs del Mediterrani, ja que «la població ha de decidir en què s'ha d'endeutar l'Ajuntament de Tarragona».​

—  Quines novetats presenta la candidatura respecte fa quatre anys?
—  Principalment la incorporació de noves persones, sobretot arran de la campanya del 2012. A partir d’aquí ens vam començar a fer més grans gràcies al treball d’aglutinament. El projecte essencial es manté, però el context social i econòmic és excepcional. Això ha facilitat que el missatge de la CUP hagi pogut connectar amb un major sector de la població. A més la feina que s’ha fet des del Parlament també ha ajudat a visualitzar el projecte polític de la CUP.  

— Així doncs, creieu que teniu més possibilitats d’entrar a l’Ajuntament ara que no pas fa quatre anys, l'any 2011?
—  Indubtablement. La veritat és que nosaltres encetem la campanya amb optimisme en aquest sentit. El 2011 els companys que encapçalaven la CUP i que estaven en aquest projecte van aconseguir mil vots. De fet, eren les aspiracions amb les quals s’anava en aquells comissis, era una primera posada en escena. L’any 2012 hi va haver un increment de vots i es va arribar gairebé als dos mil vots sense que es fes una gran campanya, és a dir, una feina al darrere com la que hem pogut realitzar els tres anys posteriors. Per tant aquests nombres acompanyats per tot el que s’ha fet al carrer i al Parlament ens fa pensar que aquest cop recollirem els fruits.

— Teniu grans expectatives d’entrar a l’Ajuntament, però en cas que no fos així seria un fracàs? 
—  No, en cap cas. Aquests quatre anys hem fet més oposició des de fora que des de dins i ho seguiríem fent. Exemples d’això és la campanya Grans Runes de Tarragona que arran d’ella s’han començat a moure coses, potser és casualitat però no creiem gaire en les casualitats. Un altre són les denúncies que hem posat als jutjats, davant la fiscalia, a partir d'informacions que treien en premsa i consideràvem que eren irregulars.

— La vostra llista està plena d’independents, només 13 persones formen part de la CUP, a què es deu aquest fet?
—  Realment és el que volia l’assemblea. Entenem que la CUP ha de ser una eina per a les lluites socials de la ciutat, per això creiem que configurar una llista amb el màxim de persones independents que provenen de diferents àmbits socials de la ciutat lliga amb aquesta idea. De fet no hem agafat aleatòriament per omplir, sinó que, hem mirat el que volíem que traslladés la candidatura i a partir d’aquí vam proposar a les persones que pensem que són més adequades pel projecte.

— Com valoreu el Govern de Josep Fèlix Ballesteros?
—  Des de la CUP encaixem aquest govern dins la política convencional, dins d'una línia continuista i existencialista. Fins i tot de govern de la misèria. Per nosaltres les seves decisions tenen l’objectiu de mantenir l’status quo. A més s’ha de dir que és un Govern que es fa gràcies a la connivència de la resta de polítics que hi ha a l’Ajuntament.

— Què n’espereu de l’Ajuntament? 
— L’Ajuntament, les institucions en general, han de ser una eina a favor de les lluites de carrer, elements que ajudin a la transformació social. Tot i que creiem que totes aquestes institucions tenen un paper limitat dins del nostre objectiu de transformar la realitat, nosaltres hi participem perquè creiem que, a més d’ajudar a les lluites de carrer, és des dels municipis on es posen unes bases de transformació social i nacional. Des del consistori es poden fer moltes coses com canviar el model de ciutat, fer polítiques mediambientals, gestionar la mobilitat, la participació i la transparència, tot el que no s’està fent fins ara.

— Si governéssiu, quina capacitat d’actuació creieu que tindríeu? 
— Som molt conscients que seria limitada perquè les institucions estan pensades per perpetuar el model de societat que tenim, per tant les transformacions han de venir de fora. La política es transforma al carrer i irromp a les institucions, un exemple d’això és el moviment sobiranista. La societat es va organitzar i va crear la necessitat de donar una cobertura a aquesta demanda popular. Per això voldríem avançar en polítiques mediambientals, de participació i transparència, millorar el que és la mobilitat de la ciutat, vetllar pels espais naturals que tenim i la qualitat de l’aire entre altres coses.

— La CUP aposta per una independència «per canviar-ho tot», com es veuria reflectit això des de l’Ajuntament de Tarragona? 
—  A diferència del que pensen alguns sectors amb els quals havíem parlat per anar junts a les municipals, a la CUP creiem que és des dels municipis on s’ha de posar la base de l'alliberament nacional i des d’on s’ha de donar suport a una possible Declaració Unilateral d'Independència (DUI). Per això una de les primeres coses que hauria de fer Tarragona és adherir-se a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Tot i això s’ha de destacar que nosaltres defensem una independència que va més enllà de la redefinició de les fronteres. L’entenem com una eina per canviar les coses, capgirar la realitat, que permeti generar una societat més justa, on els serveis públics s’entenguin d’una manera més agosarada i on es reparteixi la riquesa d’una forma més equilibrada.

— Barcelona comença a plantejar-se elevar el salari mínim de la ciutat perquè allí la vida és més cara. Creieu que amb 648,60€ es pot viure a Tarragona?
— Es pot malviure i en determinades situacions és impossible. Actualment aquí a Tarragona, i a la resta del territori, hi ha famílies que viuen amb menys diners encara. El problema no és només el salari mínim interprofessional, que també. Aquesta reforma hauria d’anar acompanyada de plans locals d’habitatge, que garantissin un habitatge digne per a tothom, de plans contra la pobresa, que garantissin que a ningú li faltés una alimentació digna a la ciutat i de plans de creació d’ocupació. No n’hi hauria prou amb elevar aquest salari, seria una petita reforma. El problema és el model econòmic en què ens trobem.

— La ciutadania demana participació i transparència. Fins a quin punt es pot facilitar la participació i ser transparent en política? 
— Es pot facilitar fins al punt que es vulgui. Això és una decisió política, un exemple són els pressupostos participatius, que no és una mesura tan extravagant. El mateix PSOE l’ha aplicat arreu de l’Estat espanyol, per exemple a Còrdova que és un municipi molt més gran que Tarragona. És una qüestió totalment de voluntat. Hi ha infinitat d’estudis i processos que ens permetrien millorar permanentment les eines de participació. 

— Us veieu pactant amb algun partit? 
— No, tenim totalment clar que entrem per transformar. Si ho volguéssim fer, ens hauríem avingut prèviament. De fet vam fer la Crida Popular Municipalista amb l’objectiu de crear una candidatura unitària i vam aconseguir sumar sectors de l’esquerra independentista i anticapitalista. Després va haver-hi tot el fenomen de Guanyem al qual no ens vam poder sumar perquè implicava que renunciéssim a l’eix nacional i que anéssim de la mà de grups que han participat en la perpetuació del sistema, per tant, no compartíem el projecte polític.

—Quins són els eixos principals de la campanya i com es traduirien en un futurible govern? 
—Tenim vuit eixos principals: La ruptura democràtica i alliberament nacional, el feminisme i alliberament sexual, el medi ambient i territori, la cultura popular i lleure, la radicalitat democràtica i drets socials, l’ocupació i economia social i solidària i el model de ciutat i mobilitat. A partir d’aquí hi ha tres principis inherents que són la participació, la transparència i la transversalitat, en el sentit que tot està connectat i es retroalimenta. Del programa podria destacar la municipalització dels serveis que permetria estalviar recursos, una major transparència i fiscalització dels pressuposts. També hi ha la creació d’un pla d’habitatge veraç, no com l’actual que no ha tingut efectes pràctics. A més apostem per la creació d’una conselleria lingüística per garantir la correcta utilització del català i de cohesió social, a més de promocionar una cultura popular present a tota la ciutat sense diferenciació. Això lliga en revertir la bretxa, cada cop més present, que hi ha entre el centre de la ciutat i Llevant i Ponent i Sant Salvador.

— La propera legislatura és la dels Jocs Mediterranis. En el cas que governéssiu els tiraríeu endavant?
— No, ja fa temps que demanem que no es facin. Ara mateix la ciutat té altres prioritats. Sobta molt que fins ara no s’hagin pronunciat les veus crítiques d’alguns partits polítics sobre aquest tema. Si ens hem d’endeutar s'ha de consultar a la ciutadania sobre què ho vol fer. Abans d’organitzar una competició d’alt rendiment s’ha de potenciar l’esport base. Una gran paradoxa d’aquests jocs és l’anella olímpica, que s’ha de situar a l’escola Ponent on els alumnes estan barracons.

 

També us pot interessar

 

COMENTARIS

ja, no m'extranya
Ganxet botiflerot, 12/05/2015 a les 14:14
+21
-7
Aqeust xicots de la Cup, opten per esports "mes revolucionaris", com l'aixecament de birres, les bitlles catalanes (son patriotes), la barra fixa (de bar),l'encistellament de burilles de porro als cendres, i així... gent seriosa i amb projectes de futur solvents i consolidats, com si diguessim.
ANTISISTEMA
JOSEPP, 12/05/2015 a les 15:07
+18
-4
Una antisistema, pero... que ella i el seu entorn viuen del sistema.
A mes una candidata te que respondre lo que li pregunten ,jo ja son tres vegades que li pregunto, amb quina retenció li surt al sou de 1.280 €?. Si es amb los 2% que fora lo normal (los primers sis mesos), felicitats, pero... si li apliques un 30%,(que es lo que m'han dit), llavors ets una "galtes", ja que damunt et tornaran diners. En fi, que poc a poc us aneu colocan, tens a qui semblat i que tu i jo coneixem, (no t'equivoquis al pensar qui es), menbre de un sindicat pero... que del anterior lo van fotre fora i tot lo dia va amb papers a la ma (pero en blanc, clar).
PERO...NO CONTESTA NINGÚ
JOSEPP, 12/05/2015 a les 17:27
+4
-3
Molt donar punts negatius, pero... ancara espero la resposta, aixo s'hen diu asambleistas a lo "TALIBA".
A veure
Sinònim, 13/05/2015 a les 01:49
+2
-0
aixo dels calés: es fa igual als ajuntaments que al Parlament, aquí tens un link

A SINONIM
JOSEPP, 13/05/2015 a les 10:25
+0
-1
Me dona la impresio que ets de la CUP, per que no m'has contestat lo preguntat, lo link que m'has donat no respon la pregunta, jo vull que me diguin quin porcentatge s'apliquen per que els hi quedin los 1.280 € nets. Pero bueno aixo ja es normal, la CUP sempre surt per la tangen, mai respon lo preguntat, si no fixet una mica.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Les formigues voladores estaven esperant la pluja per sortir | @Oanimeaffannate
01/01/1970
A diversos municipis del Camp de Tarragona s'ha pogut veure una gran quantitat d'aquests insectes
La candidatura de NMC que es va presentar en les eleccions municipals del 2015 | NMC
01/01/1970
El president del partit cambrilenc ha destacat que el tema s'havia de tractar durant la Comissió Executiva, convocada per la setmana que ve
Jordi Cuixart i Jordi Sànchez durant la protesta per l'entrada de la Guàrdia Civil al Departament d'Economia | Adrià Costa
01/01/1970
Els independentistes presenten al plenari de la setmana vinent una moció per rebutjar l'empresonament dels presidents d'Òmnium i de l'ANC
Pedro Sánchez i Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu a la Moncloa | Europa Press
01/01/1970
El PSOE i Ciutadans volen celebrar els comicis el mes de gener, en el període mínim que estableix la llei, mentre que el PP es planteja allargar els terminis
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb les conseqüències de l'1 d'octubre
 18:01 L'Ajuntament d'Argentona ha anunciat que retirarà els seus fons del Banc Sabadell i CaixaBank. El consistori ha iniciat els tràmits per retirar 2,25 milions d'euros del Banc Sabadell i 555.000 euros de CaixaBank. Transferirà aquestes quantitats als comptes que té a Triodos Bank, entitat de banca ètica amb la qual opera des de l'abril del 2016.
 18:03 L'Ajuntament d'Argentona anuncia que retirarà 2,8 milions d'euros dels seus comptes a Banc Sabadell i Caixabank. L'administració local els transferirà a una entitat de banca ètica.
 17:54 CANAL MADRID Discrepàncies pel ritme del 155: la data de les eleccions tensiona el bloc unionista; anàlisi de Roger Pi de Cabanyes. 
 17:07 ÀUDIO Filtren la segona declaració de Trapero: «L'atestat de la Guàrdia Civil sobre l'1-O és en gran part fals». El major dels Mossos d'Esquadra defensa davant l'Audiència Nacional espanyola que el cos va "canviar els horaris dels agents per tenir el màxim de gent".
 16:55 El Ple de Santa Maria de Palautordera declara Enric Millo persona no grata i exigeix l'alliberament de Sànchez i Cuixart. Consideren el delegat del Govern d'Espanya a Catalunya, com a un dels principals responsables de l'actuació violenta i desproporcionada dels cossos policials espanyols el passat 1 d'octubre. Per Jordi Purtí. 
 16:13 ÚLTIMA HORA L'Audiència Nacional investiga les trucades entre Trapero, Sànchez i Cuixart. La jutge Carmen Lamela ordena identificar els números del major dels Mossos, la intendent Teresa Laplana i els presidents de les entitats sobiranistes.
 16:01 CCOO de Catalunya demana evitar "boicots" per no perjudicar l’economia i l’ocupació. El sindicat fa una "crida a la responsabilitat" a les institucions i als agents econòmics i socials per evitar "portar el conflicte al món del treball".
 16:00 El PP responsabilitza l'alcalde de Sant Joan de Vilatorrada de les càrregues policials de l'1-O al municipi. Josep Lluís Javaloyes demana la dimissió de Gil Ariso per ser "el màxim responsable dels fets succeïts l'1 octubre als col·legis del municipi".
 16:00 L'ACM defensa l'escola catalana davant les afirmacions d'adoctrinament del PP i C’s. El món local reivindica que "el municipalisme seguirà construint una escola de qualitat" i rebutja qualsevol acusació "d'aquells que no poden acceptar la solidesa del sistema educatiu català".
 15:33 ERC i PSC trenquen el pacte de govern a Vacarisses després de l'aval del PSOE a l'aplicació del 155 a Catalunya. Les dues regidores socialistes han comunicat a l'alcalde, el republicà Toni Massana, que abandonen el govern, que ara queda en minoria.
 15:05 Banc Sabadell és l'empresa que més cau a l'Ibex-35 en un dia estable a la borsa. L'entitat que va iniciar els trasllats de seus cau un 2,01% a les 12.30 en una jornada de retirada d'efectius convocada per l'ANC i Òmnium en què La Caixa també perd un 0,82%. Per Roger Tugas.
 15:02 ÚLTIMA HORA La Guàrdia Civil marxa del CTTI després d'un registre per localitzar correus dels Mossos sobre l'1-O. El jutge ha ordenat que recopilin informació sobre la "inacció" dels Mossos durant el referèndum.
 15:02 El PSC avisa que «no donarà un xec en blanc al PSOE» per a l'aplicació del 155. “Si el PSOE està parlant amb el PP, s’haurà de veure quin acord pren el Consell de Ministres, i a partir d’aquí, quin suport li dona el PSOE i què acorda el PSC”, afirma Romero.
 14:52 El govern espanyol torpedina la comissió que investiga la violència policial de l'1-O. Íñigo Méndez de Vigo, portaveu de l'executiu estatal, anuncia que recorreran la decisió de la Generalitat al Tribunal Constitucional.
 14:38 La Guàrdia Civil interroga responsables de mitjans de comunicació per l’1-O. El director d'"El Punt Avui" assegura que els agents s'han interessat per saber com es va contractar la campanya del referèndum i l'editor del digital "directe!cat" es nega a declarar.
 14:25 LA VEU DE NACIÓ «El cop d'estat», l'article del subdirector de NacióDigital, Ferran Casas. 
 14:07 El govern espanyol evita concretar la data de les eleccions a Catalunya. El ministre Méndez de Vigo prioritza "restaurar la legalitat" i" aconseguir la neutralitat de l'administració autonòmica".
 14:06 Rajoy: «Hem arribat a aquesta situació perquè han volgut que arribéssim a aquesta situació». El president espanyol evita, des de Brussel·les, confirmar que al gener hi haurà convocatòria electoral o que s'intervindrà TV3.
 13:58 El PDECat convocarà una assemblea per decidir si trenca l'acord amb el PSC a Terrassa. El portaveu del grup municipal assegura que estan "ofegats" per les decisions del PSOE i dels socialistes catalans envers Catalunya. Miquel Sàmper remarca que la subsistència del pacte de govern a la ciutat depèn, en bona part, de la posició que adopti l'alcalde.
 13:48 L'AMI convoca una reunió extraordinària de l'executiva per aquest dissabte. Preveu fer un anàlisi de la situació política i es posarà sobre la taula la idoneïtat de convocar noves accions pels pròxims dies.
 13:47 El director dels Mossos: «No deixarem que ningú qüestioni la nostra professionalitat». Pere Soler assegura que la policia catalana no renunciarà als seus "valors" en l'obertura del curs a l'Institut de Seguretat Pública. Per Isaac Meler.
 13:41 Les càrregues policials de l'1-O deixen 1.066 ferits: 23 d'ells més grans de 79 anys i dos menors d'11. El Departament de Salut publica un informe amb les dades de ferits entre els dies 1 i 4 d'octubre.
 13:39 Un 80% de les pimes catalanes no es plantegen portar la seu social fora del país. Segons una enquesta de la Pimec, un 65% de les petites i mitjanes empreses del país assegura que el debat polític no afecta la seva activitat econòmica. Informa Oriol March.
 13:38 El Parlament fixarà dilluns el ple per aixecar la suspensió de la independència. Junts pel Sí i la CUP es plantegen que tingui format monogràfic o bé de debat de política general.
 13:35 Junqueras assegura que el Govern està preparat econòmicament per a la independència. El vicepresident del Govern afirma que té lligat com pagar les nòmines públiques, els serveis públics, la supervivència econòmica de Catalunya i aconseguir crèdit per a la Generalitat.
 13:33 Barcelona en Comú impedeix que l'Ajuntament de Barcelona declari Felip VI "persona non grata". El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, defensa que aquest posicionament ara és "inoportú".
 12:52 Sànchez acusa l'Audiència Nacional de fer una «interpretació extravagant» de la llei. L'escrit de la seva defensa carrega contra la fiscalia i demana substituir la presó per la retirada del passaport o la compareixença periòdica al jutjat.
 12:13 Torredembarra declara persones no grates Felip VI, Mariano Rajoy i Juan Ignacio Zoido. El plenari celebrat aquest dijous ha aprovat una moció de la CUP on s'acordava demanar la dimissió del president del govern espanyol i d'altres responsables polítics de l'1-O. Per Jonathan Oca
 12:01 La Federació Espanyola expedienta el Reus per desplegar una senyera gegant. Expedient de caràcter extraordinari perquè pot incórrer en una conducta “de violència, racisme, xenofòbia o intolerància.
 12:00 Un 80% de les pimes catalanes no es plantegen portar la seu social fora del país. Segons una enquesta de la Pimec, un 65% de les petites i mitjanes empreses del país assegura que el debat polític no afecta la seva activitat econòmica.
 11:59 Mayor Zaragoza i la Comissió pel Diàleg es mobilitzen per «evitar el precipici». L'exdirector general de la Unesco participarà en un acte al paranimf de la UB en què es demanarà una sortida negociada al conflicte i "fugir de posicions extremes".
 11:59 El Senat validarà divendres vinent l'aplicació del 155. La mesa cambra alta iniciarà els tràmits dissabte mateix i la proposta del govern espanyol la debatran en un comissió formada per 27 parlamentaris en què el PP hi té majoria absoluta.
 11:27 La CUP afirma que declarar la República catalana és «l'única possibilitat» de defensar-se dels atacs de l'Estat.
 11:25 L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, pressiona el PSC perquè es desmarqui de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.
 10:38 ÚLTIMA HORA El PP i el PSOE pacten convocar eleccions a Catalunya el gener. El Consell de Ministres es reunirà aquest dissabte de forma extraordinària per aprovar les mesures derivades del 155.
 10:32 VÍDEO El PSOE ja confirma que s'intervindrà TV3. La secretària d'igualtat del partit Carmen Calvo considera que la Generalitat, els mitjans de comunicació i les forces de seguretat "han de ser neutrals".
 09:53 El CTTI espera l'arribada de la Guàrdia Civil per buscar correus de l’1-O. Els treballadors esperen a l'interior però els agents, que han de buscar informació sobre la "inacció" dels Mossos durant el referèndum, encara no han arribat.
 09:50 Ada Colau reclama al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que renunciï a la via unilateral perquè redueix els consensos. "No donarem suport a una declaració unilateral d'independència, assumeixi la forma que assumeixi", adverteix.
 09:49 Ada Colau retreu a Iceta que dugui una xapa a favor del diàleg i vegi "inevitable" l'aplicació del 155. "Si està pel diàleg, no pot estar pel 155", defensa.
 09:49 L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, considera que el pacte amb el PSC a l'Ajuntament "funciona molt bé", però creu que no es pot concebre l'aplicació de l'article 155, cosa que podria portar a trencar l'acord de govern de BComú amb els socialistes, segons ha dit als Matins de TV3.
 09:22 Junqueras aposta per declarar la independència «el més aviat possible». El vicepresident del Govern rebutja convocar unes eleccions autonòmiques: "Crec que no és la millor manera d'avançar".
 09:15 El diputat de la CUP al Parlament Benet Salellas defensa: "La república catalana és l'única possibilitat de defensar-nos dels atacs de l'estat espanyol". Ho ha dit als Matins de TV3.
 08:59 Oriol Junqueras assegura que el trasllat de seus socials d'empreses fora de Catalunya "no té impacte" sobre la recaptació de l'IVA, l'IRPF ni l'impost de societats. A més, defensa que la decisió de les companyies és "temporal".
 08:55 Oriol Junqueras, sobre el nou registre de la Guàrdia Civil al CTTI per buscar correus de l'1-O: "És diàleg a tota màquina".
 08:51 ÚLTIMA HORA La Guàrdia Civil es persona al CTTI per buscar correus de l'1-O.
 08:49 Oriol Junqueras rebutja convocar unes eleccions autonòmiques. "Crec que no és la millor manera d'avançar", argumenta.
 08:49 Oriol Junqueras afirma que, si depèn d'ell, la declaració d'independència es farà "de la millor manera i en el temps més curt possible".
 08:48 El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, no descarta que acabi empresonat: "No ho he descartat mai". Ho ha dit en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio.
 
 08:36 L'independentisme pressiona l'Estat amb cues per retirar diners dels bancs. ANC i Òmnium demanen als ciutadans que treguin efectius de les cinc principals entitats financeres i que, en el cas del Banc Sabadell i La Caixa, especifiquin el rebuig a la decisió del canvi de seu.
 08:32 ​Fernando Martínez-Maillo considera "una barbaritat" la crida de l'ANC i Òmnium a retirar diners dels caixers, i afirma que "potser és per pagar la fiança del senyor Mas". Segons ell, "aquestes organitzacions han demostrat la seva actitud anticonstitucional".
Entrades anteriors »
Un dels balls de la Fira de la Transhumància, a Santa Margarida i els Monjos. | Aj.Santa Margarida i els Monjos
01/01/1970
NacióDigital recomana la Fira de la Transhumància, el Festival Protesta, la Festa del Modernisme de la Colònia Güell, el Filmets de Badalona, i l'UtopiaMarkets Il·lustració