Montse Nadal: «No hi ha res millor per fer entrar la gana que un bon vermut»

La professora de la Facultat d'Enologia de Tarragona s'ha sumat al jurat professional dels Premis Vinari dels vermuts catalans

| 20/04/2015 a les 08:59h
Arxivat a: General, DO Tarragona, Premis Vinari dels vermuts catalans, sommelier, Montse Nadal, jurat, URV
Aquesta notícia es va publicar originalment el 20/04/2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Montse Nadal, coordinadora dels estudis de sommelieria i viticultura a la URV. Foto: sabordefamilia.com


Montse Nadal és professora de viticultura a la Facultat d’Enologia de Tarragona (URV). Fa més de deu anys que ensenya l’ofici de sommelier i educa els nous professionals del sector.

Nadal és experta en anàlisi sensorial de vins i derivats, així que sempre està a punt de col·laborar en els panells de tast de les Denominacions d’Origen de vins. A més, és la presidenta del concurs de vins de la DO Tarragona des de l’any 2000. Així doncs, s’afegeix al panell de tast dels Premis Vinari dels Vermuts Catalans amb molt de gust.

—El vermut és...?
—Una beguda interessant, el millor per fer entrar la gana, ideal per a combinar amb unes olives. 

—Quins records et porta?
—Molts! La tradició a Tarragona, els estius de vacances al Priorat, el vermut elaborat a Falset pel meu professor Doñate (enòleg de la cooperativa durant 40 anys), el vermut Yzaguirre present a les festes de Santa Tecla de Tarragona. Podria continuar una bona estona aquesta llista de records.

—Els sommeliers i els enòlegs no són de vermuts...?
—En les nostres comarques de Tarragona sí que ho són. Als altres llocs, crec que també és bastant conegut gràcies a la publicitat i el màrqueting de Martini. I avui dia ha pres una gran empenta.

—Com t’agrada fer el vermut?
—Amb gel i tros petit de llimona, ben acompanyat amb una tapa d’olives arbequines. També m’agrada amb alguna anxova saladeta, i compartir una bona estona.

També us pot interessar

 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
El supermercat Mercadona del barri de Torreforta | Google Maps
01/01/1970
El foc ha començat al motor d'un congelador i una persona ha resultat intoxicada lleu per inhalació de fum
Una nena amb un gos | Pixabay
01/01/1970
La majoria d'animals tenen fòbia a la nit de Sant Joan
01/01/1970
Augmenta el nivell de reserves a la Costa Daurada i de l'Ebre, especialment de clients estrangers, per la inestabilitat geopolítica en destinacions com el nord d'Àfrica i Turquia

Ada Colau, amb Jaume Collboni i Alfred Bosch | ACN
01/01/1970
BComú repunta en intenció de vot coincidint amb l'equador del mandat i els republicans es posen a només 1,2 punts, segons el baròmetre municipal | El turisme ja és el problema més greu que els barcelonins perceben a la ciutat
Una foguera de Sant Joan | Adrià Costa
01/01/1970
La festivitat va néixer per celebrar el solstici d'estiu i purificar persones i camps, però el cristianisme va acabar fent-se-la seva tot relligant el nom del sant amb el de Jesús | L'intent del clergat d'abolir les fogueres va topar amb l'arrelament de la tradició, que s'ha conservat i que també se celebra en altres països europeus
El vídeo d'un conductor negre sent tirotejat per un policia, a Cuatro | Cuatro
01/01/1970
«Portem anys amb uns programes informatius -Telecinco, Antena 3, Cuatro- que són purs mostraris de successos escabrosos, d'imatges morboses»