Les obres a la Ronda Ponent s'endarrereixen

Els treballs han de reduir dos carrils per a vehicles i integrar carrils bici | Problemes de disponibilitat pressupostària fan que les tasques es retardin fins d’aquí unes setmanes

La cruïlla de la Ronda Ponent amb la carretera de Terrassa
La cruïlla de la Ronda Ponent amb la carretera de Terrassa | Albert Segura
Redacció
22 de gener del 2017
Els treballs que han de permetre reformular la Ronda Ponent de Sabadell es retardaran més del que s’havia previst inicialment. Les obres haurien d’haver començat a inici d’any, però problemes amb la disponibilitat pressupostària han fet que s’hagin de retardar unes setmanes.
 
Així ho assegura el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, que apunta que en les properes setmanes es farà públic l’anunci d’inici d’obres. “El repte era que a l’inici d’any comencessin els treballs, però hi ha dificultats de disponibilitat pressupostària i del tancament de 2016 que impedeixen tenir l’obra en marxa”, explica.
 
Aquests treballs tenen aprovada una partida de 209.688,77 euros, I han de permetre segregar el carril bicicleta de la Ronda Ponent. Aquesta és la primera fase del projecte, que preveu construir un vial segregat i millorar les voreres de la via. 
 
La segona fase permetrà fer una rotonda a la cruïlla de la N-150, la Ronda Ponent i la Rambla Ibèria i la tercera dotar la Rambla Ibèria amb dos carrils per sentit, voreres més àmplies i un carril pels ciclistes.
 
Tot plegat es fa per ajustar la Ronda Ponent a la capacitat real que ha de tenir a nivell de trànsit, i amb la mirada posada en cedir més protagonisme a la persona, el vianant i el ciclista en detriment del cotxe a Sabadell.