El PSC de Cerdanyola accelera les converses per governar

La formació carrega contra la acció de govern de l'alcalde Carles Escolà (CxC) | Els socialistes han donat aquest pas després que els regidors d'ERC hagin abandonat el pacte de govern

Els regidors del PSC de Cerdanyola, aquest dijous en roda de premsa
Els regidors del PSC de Cerdanyola, aquest dijous en roda de premsa | PSC
Redacció
20 de gener del 2017
L'Agrupació Local del PSC de Cerdanyola ha intensificat les converses per configurar una alternativa de govern a l'actual executiu de Compromís per Cerdanyola (CxC). Fan el pas després de la sortida d'ERC del govern municipal, que ha deixat l'executiu amb només 5 regidors del total de 25 que hi ha al ple.

El portaveu el Grup Municipal del PSC, Víctor Francos, ha reconegut que els socialistes ja van començar a dialogar amb els partits de l'oposició a finals del mes de desembre passat, en veure "l'enorme dificultat de l'alcalde, Carles Escolà, per mantenir l'estabilitat del govern". Francos recorda les paraules del grup socialista a l'inici de la legislatura: "Vam advertir que tot acabaria com finalment ha acabat. Un govern sense projecte i sense diàleg no pot tirar endavant, com així ha passat. El problema no és que ERC hagi sortit ara del govern, el problema és que no hi ha hagut govern en cap moment", assenyala.

Segons Francos, de les converses que s'han mantingut fins ara, "tothom està d'acord en la necessitat de fer un govern estable, amb un projecte comú, i fer-ho ràpidament". El govern de Carles Escolà ha incomplert, segons la força, tots els compromisos que va adquirir amb la ciutadania.

La proposta socialista

El PSC ofereix una proposta a la resta de partits polítics amb la voluntat, asseguren, que sigui "atractiva i engrescadora", i amb un pla d'inversions realista que tingui el consens suficient per tirar-lo endavant. Els socialistes han governat gran part de la democràcia a Cerdanyola, amb Celestino Sánchez (1977-1997) i Cristina Real (1997-2003) i Carme Carmona (2011-2015).

Mai han format part d'un govern a la ciutat sense disposar de l'alcaldia, i per aquest motiu aquesta és una de les cartes que caldrà veure com es juga amb la resta de forces. En les eleccions municipals de 2015 el PSC va ser la força més votada a Cerdanyola, amb l'obtenció de 5 regidors al ple.