El fred es manté viu... però amb menys intensitat

Un cavall ebbent en un abeurador amb l'aigua congelada a Esterri d'Àneu
Un cavall ebbent en un abeurador amb l'aigua congelada a Esterri d'Àneu | ACN
Redacció
20 de gener del 2017
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, aquest divendres tindrem cel cobert o molt ennuvolat al litoral, al prelitoral i a la meitat est. A la resta del territori estarà mig ennuvolat, amb predomini dels núvols alts i mitjans al Pirineu i al Prepirineu.

S'esperen precipitacions febles a l'extrem sud i al quadrant nord-est, mentre que al litoral no se'n descarten d'aïllades fins a migdia i en són possibles a partir de llavors; sobretot al final del dia. De matinada la cota de neu se situarà al voltant dels 400 metres, tot i que al llarg del dia pujarà fins als 900 metres. Les precipitacions acumulades seran minses, puntualment poc abundants o abundants a l'interior del quadrant nord-est; a més, en alguns punts d'aquest sector es podran acumular més de 5 cm de neu per sobre dels 700 metres, mentre que al nord del Ripollès es podran acumular més de 15 cm per sobre dels 1200 metres.

La temperatura mínima serà similar o lleugerament més alta, i se situarà entre -9 i -4 ºC al Prepirineu occidental i al Pirineu, entre -5 i 0 ºC a ponent, entre -3 i 2 ºC al Prepirineu oriental i a la resta de la depressió Central, entre -1 ºC l prelitoral, i entre 2 i 7 ºC al litoral. Hi haurà glaçades entre moderades i fortes al Pirineu occidental i febles o localment moderades a la resta de l'interior. La màxima pujarà lleugerament, i oscil·larà entre 2 i 7 ºC al Pirineu, entre 5 i 10 ºC al Prepirineu, a la depressió Central i al prelitoral, i entre 8 i 13 ºC al litoral.