Montcada, Ripollet, Cerdanyola i Barberà impulsen un projecte d'economia social i solidària

El primer pas és elaborar una diagnosi del territori per analitzar les oportunitats i possibilitats

Els alcaldes i alcaldesses dels quatre municipis, firmant l'acord
Els alcaldes i alcaldesses dels quatre municipis, firmant l'acord | Ajuntament de Ripollet
Redacció
18 de gener del 2017
Actualitzat a les 14:12h
Els ajuntaments de Montcada i Reixac, Ripollet, Cerdanyola i Barberà del Vallès treballaran de forma conjunta per impulsar l'economia social i solidària i han donat un primer pas amb la signatura del conveni per tirar endavant el projecte ESStem Treballant. El primer pas serà elaborar una diagnosi del territori, per analitzar les oportunitats i possibilitats de tirar endavant iniciatives d'aquestes característiques a la zona. L'acció compta amb una subvenció de 18.000 euros de la Diputació de Barcelona. 

"La signatura d'aquest conveni és un exemple del treball mancomunat que volem impulsar els municipis, per tal d'optimitzar recursos i oferir serveis de qualitat", ha explicat l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, qui ha explicat que es continuarà sol·licitant a la Diputació de Barcelona més subvencions en aquest àmbit, en pròximes convocatòries.

El projecte integral i mancomunat, que a nivell local gestiona el departament municipal de Promoció Econòmica i Ocupació, tracta d'impulsar una economia social i solidària, promoure un canvi de cultura per començar a desenvolupar accions de difusió, comunicació i sensibilització en el territori sobre l'economia social.

La diagnosi prèvia que començarà ara pretén conèixer el teixit cooperatiu els municipis, saber quines empreses, cooperatives, fundacions i associacions desenvolupen aquest sistema, detectar les necessitats d'ocupació, consum i habitatge de la població i saber quins espais i equipaments, tant públics com privats, hi ha en desús i estudiar la viabilitat de cedir-los per a aquelles iniciatives amb finalitat social.