L'oposició boicoteja la comissió de territori i planta a Serracant

El PSC, CiU, C's i el PP no han assistit a la comissió informativa de territori que havia de presidir el segon tinent d'alcalde, Maties Serracant | Les formacions polítiques expressen la seva disconformitat envers el retorn del regidor de La Crida investigat per la cessió de Cal Balsach

Maties Serracant, segon tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme
Maties Serracant, segon tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme | Albert Segura
Redacció
17 de gener del 2017
Actualitzat a les 20:27h
Els Grups Municipals de l'oposició a Sabadell no han assistit a la comissió informativa de territori que aquest dimarts havia de presidir el segon tinent d'alcalde, Maties Serracant. Es tracta de la primera trobada que el regidor de La Crida presideix des de que el passat mes de desembre va anunciar que tornava a assumir les seves competències a l'executiu local. Tot plegat després d'haver-hi renunciat el maig de 2016 en estar investigat per la cessió de Cal Balsach al casal popular el Tallaret. 

Amb aquesta decisió els grups polítics a l'oposició volen fer palès el seu rebuig a una mesura que des del seu punt de vista "demostra la incoherència del govern amb el que sempre ha defensat i amb el que ha estat un criteri i un compromís programàtic del govern: no tenir persones imputades per causes relacionades amb la gestió pública".

En aquest sentit adverteixen que Maties Serracant ha esta citat com a investigat el proper mes de juny davant el Jutjat d'Instrucció número 2 de Sabadell "per la comissió de presumptes delictes de prevaricació, tràfic d'influències i de coaccions a un funcionari". 

Aquesta situació processal del regidor Serracant va provocar que el mes de maig, seguint el codi ètic de la seva formació política, renunciés a les seves responsabilitats al capdavant de l'area d'Urbanisme. "Al mes de desembre, quan Serracant ja havia estat citat formalment com a investigat abans imputat davant el jutjat, l'alcalde de Sabadell Juli Fernandez, va retornar al regidor les seves competències".

Els Grups Municipals de l'oposició indiquen que no volen ser "còmplices" d'una mesura que suposa "un engany del govern a la ciutadania" ja que segons diuen "demostra un incompliment flagrant dels compromisos en matèria de pràctiques polítiques i de regeneració democràtica".