Creu Roja acull persones sense sostre durant l'onada de fred

L'entitat ofereix una desena de llits a les seves instal·lacions, sopar calent i altres serveis | Es posa en marxa aquest dimarts i s'allargarà fins dijous

Membres de la Creu Roja de Sabadell parlant amb un sense sostre
Membres de la Creu Roja de Sabadell parlant amb un sense sostre | Lluiís Vilaró
Redacció
17 de gener del 2017
Actualitzat a les 15:12h
Creu Roja Sabadell habilitarà un centre d'acollida temporal a les seves instal·lacions amb una desena de llits per oferir un espai de refugi a les persones sense sostre durant l'onada de fred. La mesura, que es duu a terme en col·laboració amb Càritas, els Serveis Socials de l'Ajuntament i la Policia Local, s'ha posat en marxa aquest dimarts i s'allargarà fins dijous. S'emmarca en el dispositiu Operació Fred que impulsa el consistori. 

El centre d'acollida disposarà de llits, equipaments i serveis de dutxes. Als usuaris se'ls oferirà roba neta, sopar calent, un kit de descans i esmorzar. En aquest sentit s'ha habilitat un espai a Càritas per acollir els usuaris ja a partir de les 17:00 hores. Allà hi podran estar fins les 20:00 hores, utilitzar el serveis de dutxa i rober i berenar. Posteriorment, podran accedir a Creu Roja per sopar, passar la nit i esmorzar.

En cas necessari, l’Ajuntament reforçarà l’Operació Fred amb altres recursos propis, com la derivació a diferents pensions i allotjaments i al Centre d’Emergències.

Aquest disposiu compta amb la col·laboració de l'Hotel Urpí i l'Establiment Pa Natural.

Recorregut per la ciutat

A més, per tal de localitzar persones sense sostre que no hagin anat al centre d’acollida, Creu Roja farà un recorregut per la ciutat per oferir a aquestes persones la possibilitat d’anar-hi. Si no ho accepten, se’ls facilitarà una manta i sopar calent. De fet, en les darreres setmanes, i sense necessitat que s’hagi activat el protocol propi de l’Operació Fred, la Unitat Mòbil d’Emergència Social (UMES) ja ha sortit en diverses ocasions per facilitar una manta i sopar a les persones sense sostre i oferir-los la possibilitat d’allotjar-se al Centre d’Emergències de la ciutat.

Roba d'abric

Per altra banda, l'Assemblea local de la Creu Roja a Sabadell ha fet una crida demanant a la ciutadania donació de roba d’abric, per a fer front a al fred i als mesos d’hivern. Es demana sobretot roba d’home com jaquetes, abrics, anoracs, pantalons i jerseis, però també es recolliran peces de dona.

La roba que es reculli es destinarà a reforçar l’estoc del rober de l'entitat, que es lliura a persones en situació de pobresa o amb pocs recursos econòmics, i a la trentena d’usuaris del servei de dutxes socials. Les persones que es beneficien del servei que s’ofereix cada dijous, a més de fomentar la higiene personal reben roba neta.