Unitat pel Canvi vol més «previsió» i «recursos» davant el col·lapse del Taulí

La formació demana a la Generalitat que intervingui per assegurar una bona atenció sanitària a la ciutadania | Planteja que s'ampliïn els horaris dels CAP's i que s'incrementi la partida econòmica i també el personal pel centre hospitalari

Redacció
17 de gener del 2017
Actualitzat a les 10:27h
Entrada a les urgències de l'Hospital Parc Taulí
Entrada a les urgències de l'Hospital Parc Taulí | Albert Segura
Unitat pel Canvi, un dels socis de govern a la ciutat de Sabadell, ha emès un comunicat en què demana a la Generalitat més "previsió" per evitar que tornin a produir-se episodis de "col·lapse" com el que va afectar la setmana passada el servei d'urgències de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell. La formació planteja que s'ampliïn els horaris d'atenció dels Centres d'Atenció Primària i que es destinin més recursos econòmics i materials al centre sanitari. 

La formació considera que la situació denunciada pel Comitè d’Empresa, és fruit "de la sistemàtica precarització de la sanitat pública d’ençà de l’inici de les retallades". En aquesta línia, Josep López, membre d'Unitat pel Canvi, ha manifestat que mentre no es duu a terme la remodelació i ampliació del servei d'urgències previst, "la Generalitat ha de garantir donar una bona atenció sanitària pública a la ciutadania, prenent les mesures d’urgència i estructurals que siguin necessàries".

Així, afegeix que davant l'onada de fred prevista per aquesta setmana "la Generalitat ha de preveure que els casos de grip augmentaran amb el consegüent col·lapse de les urgències hospitalàries" i afegeix que des del departament de Salut "s’haurien de prendre les accions que calguin per evitar que es repeteixi la situació de la setmana passada".

Pel que fa a solucions estructurals, des d’UpC es demana “ampliar els horaris dels Centres d'Atenció Primària i d'Urgències” per donar alternatives al Taulí a la ciutadania, així com “augmentar els recursos econòmics, materials i de personal del Taulí" que recorden és l’hospital de referència per a 400.000 persones dels nou municipis del Vallès Occidental Est. 

Reunions amb direcció i treballadors

El regidor de Salut de l’Ajuntament de Sabadell i membre d’UpC, Ramon Vidal, s’ha trobat també amb la direcció mèdica del servei d'urgències, així com amb la direcció de la Corporació Sanitària per valorar l’estat de les urgències al Taulí.

A banda, aquest dilluns Vidal també es va reunir amb representants del servei d'urgències i també del d'ambulàncies per tractar aquestes i d’altres qüestions.