Sant Quirze fomenta l’autocompostatge amb un projecte pioner

Un total de 300 llars disposaran d’un compostador gratuït per iniciar-se en el tractament de la fracció orgànica

Imatge del compostador gratuït que Sant Quirze donarà a les llars del municipi.
Imatge del compostador gratuït que Sant Quirze donarà a les llars del municipi. | Ajuntament de Sant Quirze
Redacció
17 de gener del 2017
L’Ajuntament de Sant Quirze posarà en marxa un projecte de foment de l’autocompostatge als habitatges del municipi. Es tracta d’una proposta pionera que, gràcies a una subvenció de l’Agència Catalana de Residus, permetrà 300 llars iniciar-se en la creació de compost i, per tant, en la millora de la recollida selectiva de la fracció orgànica de residus municipals (FORM). 

Amb aquest objectiu, l’Ajuntament facilitarà a la població un total de 300 compostadors i, segons una selecció en funció de determinats criteris, s’adjudicaran als sol·licitants. Properament s’informarà sobre el termini de presentació de sol·licituds i els criteris requerits. El projecte inclou també la formació dels participants en relació a la generació de compost a casa i el funcionament i necessitats dels compostadors.
 
S’estima que durant el projecte s’autocompostaran 32 tones de matèria orgànica, el que comportarà una reducció del total de la FORM recollida selectivament al municipi.
La subvenció de l’Agència Catalana de Residus ha estat de 28.878 euros, el que suposa el 75% del projecte, que suma un pressupost total de 31.818 euros, sense IVA.