Sant Cugat activa mesures preventives davant l’avís de baixes temperatures

S’han engegat els protocols d’actuació pel que fa a l’atenció dels col·lectius més vulnerables i s’està llançant sal als carrers per evitar el glaç

Imatge de la nevada de 2010 a Sant Cugat
Imatge de la nevada de 2010 a Sant Cugat | Norma Vidal
Redacció
16 de gener del 2017
Actualitzat a les 15:12h
L'Ajuntament de Sant Cugat ha posat en marxa un conjunt de mesures preventives per minimitzar els riscos davant l'onada de fred prevista pels propers dies. El consistori ha activat el personal de la brigada, cossos de seguretat, voluntaris i els serveis socials i també ha recordat que el municipi disposa de 23 contenidors de sal a les zones més altes. 

Preventivament, s’han engegat protocols d’actuació pel que fa l’atenció dels col·lectius més vulnerables. Els Serveis Socials i els Centres d’Atenció Primària s’han coordinat per fer trucades a aquestes persones. L’objectiu és detectar eventuals incidències i necessitats que poguessin sorgir com per exemple necessitats puntuals d’allotjament.

L’Ajuntament també es posarà en contacte amb els centres educatius, els centres ocupacionals, les residències i els centres de salut per informar-los de la situació prevista pels propers dies. Així mateix, Protecció Civil, Creu Roja i el Grup d’Intervenció de l’ADF també estan preparats per a qualsevol emergència.

23 contenidors amb sal repartits a les parts altes del municipi

Paral·lelament, des del passat mes de desembre es va col·locar 23 contenidors de sal (per a gel) als districtes de les Planes i la Floresta i els nuclis de Can Cortés, Can Barata, Sol i Aire i Mas Fortuny. L’Ajuntament disposa d’aproximadament 160 tones de sal emmagatzemada per si cal reomplir aquests contenidors. 

Davant les baixes temperatures que s’estan registrant, la brigada municipal ja fa dies que llença sal pels carrers de la part alta del municipi per on passa l’autobús de línia i en els accessos a les escoles. A més, va reomplint els contenidors perquè els ciutadans poden agafar la sal en cas que la necessitin si hi ha gel al seu carrer.