La contundent resposta de Xavier Sala i Martín a l'amenaça del Banc Sabadell de marxar en cas d'independència

L'economista considera que les paraules de Josep Oliu són un "gran favor" a l'independentisme

Redacció
14 de gener del 2017
Actualitzat a les 9:38h
Xavier Sala i Martín, en una imatge d'arxiu
Xavier Sala i Martín, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
Josep Oliu va assegurar aquest divendres que el Banc Sabadell prioritzaria tenir la seu a la Unió Europea en cas d'independència. El president d'entitat bancària, d'aquesta manera, es posicionava en el debat sobre el procés i suggeria que podria marxar en cas de secessió unilateral.

Una de les respostes més contundents l'ha protagonitzat l'economista Xavier Sala i Martín, professor de la Universitat de Colúmbia i professor visitant de la Pompeu Fabra. A través de Twitter ha assegurat que Oliu, en el fons, ha "fet un gran favor argumental" a l'independentisme.

Sala i Martín, en una cadena de tuits, considera que les paraules del president del Banc Sabadell desactiven l'amenaça d'un cataclisme econòmic amb "corralito" inclòs. "Si els bancs catalans passen a ser espanyols, quedarà clar que tindran accés a finançar-se al BCE i, per tant l'argument del 'corralito' i el cataclisme financer perden tota la credibilitat del món", assenyala l'economista. Això sí, treu ferro a la possibilitat del canvi de seu social recordant que "la major part del negoci és a Catalunya i cap banc intel·ligent pot renunciar-hi fàcilment".