Grífols adquireix el 49% de la nord-americana Access Biologicals per 51 milions de dòlars

La multinacional catalana tindrà una opció de compra del 51% restant el 2022

Redacció
12 de gener del 2017
Actualitzat a les 11:00h
Grífols ha anunciat l’adquisició del 49% de la companyia nord-americana Access Biologicals, amb seu a San Diego (Califòrnia), segons ha informat la multinacional catalana en un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). L’acord inclou una opció de compra del 51% restant del capital d’aquí cinc anys, al 2022.

Fundada el 2006, Access Biologicals és una companyia líder en la fabricació de productes biològics, com els sèrums específics i reactius plasmàtics, que són utilitzats per companyies biotecnològiques i farmacèutiques per al diagnòstic in-vitro, cultiu cel·lular i investigació i desenvolupament en el camp del diagnòstic.

La companyia té integrat tot el procés productiu i compta amb un centre de donació de plasma llicenciat per l’FDA a Inidianapolis i amb una planta de fabricació a Vista, a l’estat de Califòrnia. A més, Access Biologicals ha subscrit un contracte de subministrament per vendre productes biològics de Grífols per a ús no humà. Els ingressos derivats d’aquest contracte s’integraran a la divisió Raw Materials, que passa a denominar-se Bio Supplies des d’aquest mes de gener.

Aquesta divisió representa l’1,3% de la facturació de Grífols, engloba els ingressos no recurrents generats per la companyia incloent, entre d’altres conceptes, els treballs a tercers de Grífols Engineering, els ingressos derivats dels acords de fabricació subscrits amb Kedrion i els relatius als royalties.