Els canvis en les activitats de Nadal a Sabadell convencen

L'Ajuntament fa una valoració positiva de les propostes centrades al voltant del passat tèxtil de la ciutat | Les activitats del Passeig, la Fira Reial o la introducció del fanalet han estat de les més apreciades

L'arbre de Nadal del Passeig
L'arbre de Nadal del Passeig | Juanma Peláez
Redacció
11 de gener del 2017
Actualitzat a les 16:35h
Els canvis que l'Ajuntament de Sabadell ha dut a terme a les activitats de Nadal han convençut, sobretot pel que fa a les activitats adreçades als més menuts. La desaparició de la pista de patinatge del Passeig de la Plaça Major no ha estat de les decisions més aplaudides, si bé les alternatives plantejades basades en jocs per a la canalla i de caràcter gratuït han tingut molt bona acceptació.

La idea s'ha plantejat en base a crear un relat vinculant el passat de la ciutat amb les activitats proposades, de manera que es pugui elaborar un imaginari propi que es pugui expandir any rere any. Així, propostes com la de crear fanalets a les escoles i als tallers per a rebre els Reis d'Orient o la creació d'un espai de jocs han estat dues de les propostes que més bona acceptació han tingut.
 

Un fanalet a la Cavaldada dels Reis d'Orient a Sabadell. Foto: Juanma Peláez



Fira Reial i Cavalcada

La Fira Reial instal·lada els dies 3 i 4 de gener a Fira Sabadell dóna continuïtat a la proposta de l'any passat, aquest cop amb la possibilitat que petits i grans hagin pogut interactuar amb els patges reials, els carters o els carboners. Si bé és cert que el disseny de la Cavalcada ha convençut, no ha agradat de la mateixa manera la poca presència de música en el passeig dels Reis d'Orient, que el públic ha valorat com inferior a anys anteriors.

En un comunicat, emès aquest dimecres, l'Ajuntament també se sent satisfet per l'acceptació que ha tingut la presència de fanalets en el recorregut, fet que es pretén que es repeteixi l'any que ve. Pel que fa als espais habilitats per a persones amb mobilitat reduïda, han tingut un ús desigual, si bé també es repetirà la seva reserva l'any que ve.
 

La plaça de Sant Roc il·luminada. Foto: Juanma Peláez

Altres activitats

El consistori també es mostra satisfet pel resultat del canvi d'ubicació de la Fira de Santa Llúcia, instal·lada aquest any a la plaça Sant Roc, així com la introducció de fanalets gegants que han vestit la façana de l'Ajuntament a la plaça Doctor Robert. A més, uns 2.000 infants han fet cagar el tió gegant que va visitar els principals eixos comercials de la ciutat, i més de 500 infants han vist el cinema d’animació a la Puck Cinema Caravana.

També milers de nens i nens han lliurat la carta dels Reis d’Orient a l’Ambaixador i als Patges Reials, i han tingut prou èxit la Fira d’Artesans de Nadal de Sabadell (FANSA), les foodtrucks del Van-van, el Flea Market o la primera edició de l’autocinema Drive-in.
 

Fanalets a l'Ajuntament de Sabadell. Foto: Albert Segura