Montcada acusa obertament Adif i Foment de l'atropellament a les vies del tren

Han convocat una manifestació per aquest dimarts | Provoca retards de 30 minuts a Rodalies

La circulació de trens s'ha vist afectada
La circulació de trens s'ha vist afectada | Policia Local de Montcada
Redacció
09 de gener del 2017
Actualitzat a les 17:27h
Un home ha mort aquest migdia a Montcada i Reixac en ser atropellat per un tren quan creuava les vies. Es tracta d'un home de 75 anys i veí de Mataró. Aquest és un nou cas que ha encès l'alcaldessa de la ciutat, Laura Campos, que no s'ha mossegat la llengua a l'hora de culpar d'aquesta nova mort a Adif i el ministeri espanyol de Foment pel reiterat incompliment de la promesa de soterrament de les vies al pas per la ciutat.

"El Ministeri de Foment i l’Adif són els culpables directes del nou atropellament mortal a les vies de tren que malauradament ha succeït aquest migdia a Montcada i Reixac", ha expressat Campos. L'atropellament s'ha produït a les 14.56 hores a l'alçada del carrer Pasqual, per on hi discorre la línia 2 de Rodalies.

"Estem cansats i indignats del menyspreu sistemàtic envers Montcada i Reixac que ens dóna l’Estat, des del mes de juny estem intentant reprendre les negociacions amb Madrid sobre el soterrament de l’R2 i no es donen resposta; nosaltres hi insistim i de fet, aquest mateix matí, hem tornat a demanar una entrevista amb Foment”, ha indicat Campos. L’Ajuntament i la Plataforma Tracte Just-Soterrament Total han convocat una concentració per a demà dimarts, 10 de gener, a les 18.30 h, davant del pas a nivell del carrer Pasqual.

Amb aquesta mort, ja en són 167 les víctimes mortals a causa d’atropellaments a les vies ferroviàries registrades a Montcada i Reixac des dels orígens del trem a la ciutat. A l’abril de l’any passat, l’exministra de Foment, Ana Pastor, es va comprometre amb Montcada i Reixac a incloure una partida pressupostària per al projecte en els comptes generals de l’estat del 2017 i va qualificar com a prioritària aquesta intervenció, però no s’ha donat cap pas endavant.

L’endemà del nomenament del nou ministre de Foment, Íñigo de la Serna, l’alcaldessa el va enviar una carta per reclamar l’execució del projecte, però encara no s’ha rebut resposta.

Segon atropellament en un dia

Avui hi ha hagut dos atropellaments mortals a les vies del tren de Catalunya. A banda del de Montcada, i segons ha informat Renfe en un comunicat, a les 14.00 hores el tren que havia sortit de Blanes a les 12.47 hores en direcció a l'Hospitalet de Llobregat ha atropellat una persona a l'estació de Sant Adrià-Clot, per la qual cosa es troba interrompuda la circulació de tren entre Sant Adrià i Clot-Aragó, mentre que la resta de les línies R1 i RG1 registren retards que poden superar els 30 minuts.