Reis amb fanalets... però sense pluja

Les cavalcades estaran marcades per temps estable i fred | A Ponent continuaran les boires amb màximes que no passaran dels 5 ºC

Redacció
05 de gener del 2017

Els paraigües, protagonistes a les cavalcades Foto: Eudald Rota/Quimera Solucions Visuals


Els dies previs a l'arribada dels Reis d'Orient han estat marcats pels fanalets independentistes de Vic. Tanmateix, el 5 a la tarda els protagonistes seran els nens i uns familiars que, com sempre, estaran molt pendents del temps. En aquesta ocasió no hauran de patir per la pluja però hauran d'abrigar la mainada ja que el vespre serà força fred, especialment allà on es mantingui la boira i on bufi la tramuntana.

L'anticicló es manté ferm sobre Catalunya. Això significa que continuaran les boires a l'interior –especialment a les comarques de Ponent i de la vall de l'Ebre-, la inversió tèrmica i els migdies suaus allà on brilli el sol. En aquest sentit les màximes poden arribar als 15 ºC allà on no hi hagi boira mentre que on no s'aixequi no passaran dels 5 ºC.

La gran novetat meteorològica és que els Reis portaran tramuntana. Allà on bufi, especialment a l'Empordà i a les cotes altes del Pirineu, la sensació de fred serà més acusada i farà la guitza a les cavalcades. A la resta del país, el vespre serà fred però amb temperatures relativament benignes per l'època de l'any.
 

Cavalcada de Reis a Sabadell. Foto: Juanma Peláez