Les carrosses dels Reis Mags ja són a Sabadell

A partir de les 17.30 hores es podran visitar al recinte de Fira Sabadell | Aquest any compten amb elements relacionats amb l'imaginari històric sabadellenc | Hi haurà tres carrosses noves, molts fanalets, molta més dansa i hi participaran més de 500 voluntaris

Les carrosses dels Reis Mags ja són a Fira Sabadell
Les carrosses dels Reis Mags ja són a Fira Sabadell | Juanma Peláez
Redacció
03 de gener del 2017
Actualitzat a les 23:42h
Aquest dimarts obre portes la Fira Reial de Sabadell, una ocasió per a petits i grans de veure les carrosses que dijous es passejaran per la ciutat amb els Reis Mags abans de repartir els regals. Aquest any, les carrosses giren al voltant de l'imaginari històric sabadellenc i el passat tèxtil de la ciutat.

Es tracta d’unes jornades de portes obertes, en torns de mitja hora en què les famílies podran veure com queden guarnides les carrosses i, a més, aniran trobant personatges caracteritzats com patges, carters o carboners que recrearan la feina que implica preparar l’arribada a la ciutat dels Reis d’Orient.

La Fira Reial obrirà portes a les 17.30 hores i es podrà visitar avui cimarts i dimecres.
 

L'Ambaixador Reial, amb l'alcalde, juñi Fernàndez, a Fira Sabadell. Foto: Juanma Peláez



Rebuda dels Reis Mags

El dijous 5 de gener, a les 17.30 h, és previst que els Reis d’Orient arribin a Sabadell, concretament a la plaça de la Nova Creu. En aquell moment començarà la teatralització del conte Nit de Reis a Sabadell. Tant els reis com l’ambaixador prendran part en l’espectacle. Acte seguit, l’alcalde lliurarà les claus de la ciutat al tres reis.
 

Les carrosses dels Reis Mags ja són a Fira Sabadell. Foto: Juanma Peláez



La Cavalcada

Aquest any la Cavalcada anirà de sud a nord. Sortirà a les 6 de la tarda de la rda. de Pau Vila cantonada amb la ctra. de Barcelona i pujarà per l’av. de Barberà, la Rambla, la pl. del Dr. Robert, el pg. de la Plaça Major, el pg. de Manresa, la via de Massagué, l’av. de l’Onze de Setembre, la pl. de la Creu Alta, la ctra. de Prats de Lluçanès, el c. de Francesc Layret, l’av. de la Concòrdia i l’av. de Matadepera. Acabarà cap a les 9 del vespre a l’av.de Can Deu.

Hi participaran més de 500 persones. Algunes aniran dalt de les carrosses i la majoria formarà part de les comparses a peu. També hi haurà una calessa amb l’ambaixador, 6 carrosses reials , 1 vehicle amb l’estel, 3 camions de més de 12 m portadors de regals i dels tradicionals caramels, 25 motocicletes tipus escúter i 20 vehicles tipus Seat 600, a més d’un vehicle de bombers d’ADF i camió de bombers.
 

Les carrosses dels Reis Mags ja són a Fira Sabadell. Foto: Juanma Peláez



De les sis carrosses, tres són completament noves, dissenyades en col·laboració amb l’Escola Illa. Incorporen elements significatius del passat tèxtil. El 2016 s’ha dedicat específicament a crear el nou concepte de comparses, la composició, el vestuari i la caracterització, tenint en compte els materials i elements dels quals ja es disposa, però també dissenyant-ne i fabricant-ne de nous.

La dansa formarà part important de les comparses i seguicis, amb 186 participants provinents majoritàriament d’escoles de dansa i de patinatge de la ciutat. També s’incorporen moviments coreogràfics unificats a totes les comparses, com també dansa en comparses específiques. Una altra novetat és l’elaboració d’un vestuari específic per al gruix de les noves comparses a peu, d’acord amb el nou disseny de carrosses i millores en el vestuari ja existent.
 

Les carrosses dels Reis Mags ja són a Fira Sabadell. Foto: Juanma Peláez



Composició

La comparsa que encapçalarà la Cavalcada la integraran un grup que representen els obrers, els quals ajudaran els reis durant tota la nit, acabant de recollir les darreres pipes dels infants, les últimes cartes amb els desitjos i, sobretot, repartiran principalment els regals –i el carbó– per totes les cases colze a colze amb els patges de ses majestats.

La segona comparsa és la de l’ambaixador, que anirà acompanyat pels torxers. I, finalment, la tercera comparsa serà la de l’estel, que portarà el cos de dansa més gran de tota la Cavalcada, així com al davant hi haurà un grup de patinadores que circularan com si fossin estels fugaços.

El cos principal de la Cavalcada el compondran les 3 carrosses reials, 3 carrosses d’acompanyament i 3 carrosses de regals i caramels. Pel que fa a les comparses reials, les acompanyaran un grup de fanalers i abanderats.
 

Les carrosses dels Reis Mags ja són a Fira Sabadell. Foto: Juanma Peláez



Participants

Participen a la Cavalcada les entitats teatrals següents: Joventut de la Faràndula, Centre Sant Vicenç, Ciervo, Encert i el grup de teatre de l’AV de la Creu de Barberà. Pel que fa a la dansa: Bots Dansa, Escola Mònica Escribà, El Gimnàs, Dansa-Kmystudio, Driss Dansa i Estudio de Danza Mar Luque, a més del Club de Patinatge Artístic de Sabadell, amb un total de 186 voluntaris. Finalment, també hi prenen part la Germandat de Sant Antoni Abat “Colla Vella” i la Joventut de Sant Antoni Abat Colla Nova, el Club dels 600 de Sabadell, Vespa Club, Cicloamics, Bruixes del Nord, Diables de la Creu Alta, Forques de Can Deu, Sentinelles d'Arkemis, Sabadell Comerç Centre, ADF-Sabadell, el Parc de Bombers i el Servei de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

Enguany patrocinen la Cavalcada Cafès Pont, CIPO, Establiments Viena, Foment del Reciclatge - Grup Everest, La Moderna, Smatsa i TUS.
 

Les carrosses dels Reis Mags ja són a Fira Sabadell. Foto: Juanma Peláez



Espais per a discapacitats

Per primer cop a la Cavalcada hi haurà 3 espais per a persones amb cadira de rodes. Concretament seran a l’av. de Barberà cantonada amb la pl. de Barcelona, al pg. de Manresa i a la pl. de la Concòrdia.
 

Les carrosses dels Reis Mags ja són a Fira Sabadell. Foto: Juanma Peláez