​Un total de 177 persones es beneficien dels Plans d’Ocupació i Treball durant 2016

341 persones usuàries del Vapor Llonch en situació d’atur han pres part en algun dels programes de treball i formació

Cloenda dels Plans d'Ocupació i Treball
Cloenda dels Plans d'Ocupació i Treball | Ajuntament de Sabadell
Redacció
02 de gener del 2017
Un total de 177 persones han participat aquest any en els Plans d’Ocupació de la Diputació de Barcelona i en el Pla de Treball als Barris, concretament els de la zona Sud i de l’àrea del Ripoll. Aquest grup forma part de les 341 persones usuàries del Vapor Llonch en situació d’atur que el 2016 han pres part en algun dels programes de treball i formació, en les seves diferents modalitats.

El col·lectiu dels plans de la Diputació i el de treball als barris va celebrar el 29 de desembre, l’acte de cloenda en el transcurs del qual els participants van rebre el certificat acreditatiu de l’aprofitament de l’activitat.

Per una banda, han participat 34 persones al Pla Local d’Ocupació de la Diputació de Barcelona. I pel que fa als Plans de Treball als Barris, 72 han format part del pla dels barris del Sud i 71 han participat al dels barris del Ripoll. En total, 177 persones.

El regidor de Treball i Empresa de l’ajuntament de Sabadell, Eduard Navarro, ha manifestat que “l’essència d’aquests programes és que les persones participants en puguin treure el màxim profit de cara al seu futur professional. És tan important que les persones beneficiàries hagin gaudit d’un contracte laboral com haver adquirit els coneixements i les habilitats que els poden facilitar la inserció posterior en el mercat de treball”.

Plans d’Ocupació i Treball

Els principals objectius que persegueixen els plans locals d'ocupació de la Diputació de Barcelona són contribuir a rebaixar les taxes d'atur als municipis de la província, millorar i fomentar l'ocupació i l'ocupabilitat de les persones i contribuir al desenvolupament econòmic dels territoris de la demarcació.

D’altra banda, El Pla de Treball als Barris, està format per un conjunt de projectes integrats de regeneració urbana que té en compte tots els seus components: urbanístics, d’habitatge, ocupacionals, formatius, socials, culturals, ambientals, convivencials i de millora de les condicions de vida en general de les persones que habiten al barri i el territori objecte d’actuació.

A cada convocatòria es poden fer programes per intervenir sobre la ciutadania d’aquests barris segons les seves necessitats, amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de les persones amb baixa qualificació professional i afavorir la contractació de les persones que visquin als barris i poblacions que tinguin una major taxa d’atur.