Montcada i Reixac vol incentivar l'activitat emprenedora

L'Ajuntament ha signat un conveni amb MicroBank

Acte de la signatura
Acte de la signatura | Ajuntament de Montcada
Redacció
02 de gener del 2017
L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, la directora de Negoci de MicroBank, Núria Danés, i el director de l’oficina 293 de CaixaBank, Jesús Calvo, han firmat un conveni de col·laboració per facilitar el finançament de projectes empresarials mitjançant microcrèdits. Amb la signatura d’aquest acord, s’estableix una línia de finançament de fins a 1 milió d’euros. Els beneficiaris seran persones físiques i microempreses amb menys de deu treballadors i una facturació anual inferior als dos milions d’euros.

Els sol·licitants podran optar a microcrèdits fins a un import màxim de 25.000 euros (amb un límit del 95% de la inversió). Els projectes hauran de comptar amb un pla d’empresa i l’informe favorable de viabilitat elaborat per l’Ajuntament de Montcada i Reixac. El criteri de concessió de microcrèdits per part de MicroBank atén fonamentalment a la confiança en la persona o l’equip que sol·licita el préstec i a la viabilitat del projecte, podent-hi accedir persones sense garanties ni avals.

En virtut d’aquest conveni, l’Ajuntament de Montcada i Reixac es compromet a detectar les necessitats de finançament, dirigides a promoure l’autoocupació, i a l’establiment, consolidació o ampliació de microempreses i negocis d’autònoms, així com a facilitar serveis de suport i assessorament empresarial, analitzar la viabilitat del projecte i dirigir a les persones físiques o jurídiques assessorades per la institució municipal a MicroBank perquè aquesta l’analitzi, i si s’escau aprovi, les sol·licituds de finançament.