Les pistes de gel es redueixen al Vallès

A tota la comarca se n’han instal·lat a Cerdanyola, Sant Cugat i Rubí | Sabadell ha optat per retirar la seva després de tres anys seguits de disposar-ne al centre

06 de desembre del 2016
Actualitzat a les 12:06h
Imatge de la pista de patinatge sobre gel de Sabadell d'ara fa dos anys
Imatge de la pista de patinatge sobre gel de Sabadell d'ara fa dos anys | Juanma Peláez
Les pistes de gel tenen tants defensors com detractors. Aquestes instal·lacions es troben en un punt a mig camí de l’oci per a molta gent que aprofita les festes de Nadal per calçar-se els patins i aquells que hi estan en contra pels efectes contaminants que té. Això ha fet que alguns municipis hagin optat per retirar-les de la seva oferta nadalenca, i que d’altres se’n beneficiïn.
 
Sabadell és un dels municipis que han seguit els passos de Barcelona i aquest any no ha instal·lat la pista de gel. El Passeig de la Plaça Major s’ha quedat orfe d’aquesta instal·lació, que ha vist com s’hi han col·locat altres propostes d’oci per als dies de festa.
 
El govern municipal defensa la decisió responent a criteris ideològics, d’acord amb un principi de respecte al medi ambient. Per aquest motiu, la pista ja no es va instal·lar amb les mateixes condicions l’any passat, quan es va substituir el gel per plaques plàstiques que imitaven l’efecte, sense que el resultat, però, fos el mateix.
 
De fet, en municipis on el fred és viu una instal·lació respon a una activitat que lliga prou bé. En municipis metropolitans, però, on la temperatura en les darreres festes de Nadal ha estat elevada, els detractors d’aquestes ofertes posen de manifest l’innecessari cost energètic i contaminant que suposa. Terrassa també va tenir una pista l'any 2009, fruit de l'acord dels comerciants del Vapor Gran i Parc Central Segle XXI, però no es va repetir l'experiència. 
 
En canvi, qui repeteix experiència és Cerdanyola, Sant Cugat i Rubí. Aquests tres municipis mantenen la visió de pol d’atracció que ofereix la pista, de manera que han optat per col·locar-la en punts cèntrics. A Cerdanyola s’ha col·locat al Parc Xarau, on hi ha la fira de Nadal, a Sant Cugat al carrer Josefina Mascareñas i a Rubí a la Plaça Nova Estació