​Joventut de la Faràndula vol superar els 6.600 espectadors en el centenari de Els Pastorets

L'entitat oferirà un cicle que girarà a l'entorn d'aquest aniversari | Inclourà una funció especial dedicada a la figura de Josep Maria Folch i Torres | El dia de Nadal per la nit estrenarà la comèdia "Mentiders" al Teatre Principal

Els Pastorets són l'obra per excel·lència de Joventut de la Faràndula.
Els Pastorets són l'obra per excel·lència de Joventut de la Faràndula. | Joventut de la Faràndula
Norma Vidal
06 de desembre del 2016
Joventut de la Faràndula ofereix aquest Nadal un cicle de Els Pastorets molt especial. L'entitat ha programat un total de vuit funcions coincidint amb l'any del centenari de l'estrena de l'obra de Josep Maria Folch i Torres, entre les quals una dedicada a la figura de l'autor el dia 24 de desembre al vespre. L'objectiu és commemorar aquesta data i oferir un espectacle de “gran format” que permeti superar la xifra de 6.600 espectadors de 2015. A banda, el 23 de desembre el teatre de La Faràndula acollirà una funció conjunta de Joventut de la Faràndula i el teatre Sant Vicenç en què participaran un centenar d'actors i actrius històrics de les dues entitats. 

El cicle d'aquest 2016 està marcat per la celebració del centenari de l'estrena de l'obra. En aquest sentit el dia 24 de desembre al vespre, l'entitat oferirà una representació molt particular que servirà per recordar la figura de Josep Maria Folch i Torres. Aquest acte es duu a terme en col·laboració amb Òmnium Cultural i la Fundació Reeixida i comptarà amb l'assistència de Carme Forcadell. “Fem funció el dia exacte en què fa 100 anys que l'obra es va poder veure per primer cop al Teatre Romea i ho volem aprofitar”, explica Salva Peig, director de Joventut de la Faràndula.

Peig assegura que l'entitat segueix treballant per “consolidar” aquest espectacle a Sabadell i explica que cada any s'introdueixen novetats per fer d'aquest un espectacle de “gran format”. Així mateix diu que confia que es pugui mantenir o superar el volum d'espectadors de 2015, quan van veure l'espectacle 6.600 persones.

Entre les millores previstes destaquen les noves màscares dels dimonis que representen els set pecats capitals en forma d'animal i que segueixen l'estètica de Satanàs i Llucifer:“Ja les estem provant”, comenta Peig que assenyala que són “molt espectaculars i realistes”. A banda, s'introdueixen canvis en els decorats per portar un muntatge “potent i atractiu” a l'escenari.

Peig també ha explicat que els nens i nenes de l'escola de teatre de Joventut de la Faràndula oferiran una representació de Els Pastorets el proper mes de febrer a LaSala Miguel Hernàndez. La representació la duen a terme actors de 6 a 15 anys i té una durada de dues hores i mitja.

Nadal amb teatre

Tal i com ja es va dur a terme l'any passat, l'entitat torna a apostar per oferir un muntatge teatral la nit del dia 25 de desembre. En aquesta ocasió s'ha programat l'espectacle Mentiders, que dirigeix Albert González. “Es tracta d'un divertit muntatge en què dos policies han de comunicar una notícia a un matrimoni gran i enlloc de dir al veritat van explicant mitges veritats i ells sols s'emboliquen”, afirma Peig.