Gabriel Rufián i Lourdes Ciuró, membres electes per Sabadell

Han participat en l'acte fet aquest divendres al Racó del Campanar

Foto dels membres electes a Sabadell
Foto dels membres electes a Sabadell | Albert Segura
Redacció
02 de desembre del 2016
Actualitzat a la 13:32h
Els diputats Gabriel Rufián (ERC) i Lourdes Ciuró (PDECat) han participat aquest divendres en l'acte de membres de l'Assemblea d'Electes de Catalunya. Es tracta d'una iniciativa que presenten conjuntament Esquerra Republicana de Catalunya, Crida per Sabadell, Partit Demòcrata Català, i Sabadell per la Independència-Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Sabadell en suport a l’Assemblea d’Electes de Catalunya, i que a la ciutat compta amb la presència d'altres representants com l'alcalde, Juli Fernàndez (ERC), i els regidors Maties Serracant (Crida) o Carles Rossinyol (PDCat).
 
Els membres participants en l'acte han llegit un manifest que reproduïm a continuació:

"El nostre compromís amb la ciutadania i amb el mandat democràtic que n’emana, amb l’obligació de garantir la democràcia, com a principi bàsic i fonamental de la nostra societat, defensant la no judicialització de la política, la llibertat d’expressió i el dret del poble a decidir el seu futur.

Confiem que el procés iniciat, que té com a fita important fer el referèndum el setembre del 2017, es podrà dur a terme de manera democràtica i normalitzada, des de les institucions que representen els ciutadans d’aquest país: el Govern de la Generalitat, el Parlament de Catalunya i els ajuntaments. Però també entenem, pel que hem expressat en el primer punt i davant la constant negativa de l’Estat espanyol a dialogar i a respectar la voluntat dels catalans, que tenim l’obligació i el deure d’estar amatents i organitzats davant possibles entrebancs o impediments que l’Estat espanyol pugui interposar per impedir directament o indirecta l’exercici d’aquest referèndum. 

Per tot això, manifestem el nostre suport a la iniciativa de crear l’Assemblea d’Electes de Catalunya, entenent que és un instrument de prevenció necessari per garantir l’exercici democràtic del dret a decidir i per acomplir amb el mandat democràtic sorgit de les urnes. I és per això que, com a representants electes, anunciem la nostra incorporació a l’Assemblea d’Electes de Catalunya i ratifiquem novament el compromís adquirit en accedir als nostres càrrecs. 

Com a representants de les entitats manifestem el nostre suport a l’Assemblea d’Electes de Catalunya i, per això, som avui aquí en aquest acte conjunt. I destaquem justament que es fa de manera conjunta i comuna, ja que l’Assemblea d’Electes no és un ens partidista sinó una expressió democràtica i del compromís personal per fer avançar el mandat democràtic. Per això, manifestem que som i serem al costat dels nostres representants electes i del seu compromís inequívoc amb la democràcia. 
 
Finalment fem una crida a la resta de companys electes així com al conjunt de la ciutadania, independentistes o no, a sumar-se en la defensa d’allò que ens és més legítim i definitori: el respecte a la sobirania del poble i a la seva capacitat de decisió.
 
Sabadell 2 de desembre de 2016
 
Els sotasignants:
Carles Rossinyol i Vidal (PDECat)
Gabriel Fernàndez i Díaz (ERC)
Gabriel Rufián i Romero (ERC)
Glòria Rubio i Casas (CRIDA)
Josep Beltran i Taixà (PDECat)
Juli Fernàndez i Olivares (ERC)
Lourdes Ciuró i Buldó (PDECat)
Maties Serracant  i Camps (CRIDA)
Míriam Ferràndiz i Saus (CRIDA)
Montserrat Chacon i Rocamora (ERC)
Silvia Renom i Martínez (PDECat)
Xavier Guerrero i Cano (ERC)
Òmnium Sabadell
Sabadell per la Independència-ANC"