Victòria partisana a la semifinal de la Copa Argent (20-42)

Un moment del partit | Cristina Santiago
Oriol Ferran
23 de novembre del 2016
Actualitzat a les 15:16h
Les Partisanes van donar aquest cap de setmana la sorpresa després de guanyar al camp del Martorell-Anoia per 20-42 a la semifinal de la Copa Argent de rugbi femení. Després d’acabar quartes al seu grup, la unió dels equips de Santa Coloma i Sabadell, s’enfrontaven a les terceres classificades de l’altre grup, la unió (molt freqüent en el rugbi femení) entre els equips de Martorell i Anoia. Tot i no començar el partit com a favorites, les Partisanes van aconseguir una clara victòria que les classifica per disputar la final de la Copa Argent contra les Carboneres de Terrassa.

Les Partisanes van sortir un mica nervioses a l’inici del partit, tot i així van aconseguir, quan només es portaven 5 minuts de partit, transformar un cop de càstig i així posar-se per davant al marcador. Les locals van donar la volta al marcador dos minuts més tard amb un assaig no convertit, però l’alegria els va durar poc i en vint minuts les Partisanes van assajar fins a 4 vegades mitjançant Laura Bautista, Nayarit Díez, Marta Cabanillas i Montse Martín. Així, i amb un cop de càstig transformat per la xutadora Nayarit Díez, les Partisanes es posaven 8-27 al marcador. Just abans d’arribar al descans, Sara Suarez finalitzava una gran jugada amb assaig que deixava a les partisanes amb un avantatge de 24 punts a la mitja part.

A la represa, les locals van sortir amb ganes de retallar la diferència al marcador. Als 10 minuts ho van aconseguir amb un assaig que no es va convertir després de moure la pilota de banda a banda del camp fins a trobar el forat a la defensa partisana. Tot i que Nayarit Díez va anotar un altre cop de càstig, als pocs minuts les noies de Martorell van tornar a assajar retallant la distància al marcador fins a 20-35. Tot i haver començat la segona part confiades en la renda aconseguida als primers 40 minuts, les Partisanes van poder tornar a entrar al partit i Nayarit Díez va aconseguir un assaig transformat que va deixar el definitiu 20-42.

Míriam de la Rubia, entrenadora de les Partisanes, estava molt feliç al final del partit sobretot per “haver posat en pràctica durant el partit tot el que hem entrenat a les últimes setmanes”. De la Rubia afegia que “ens falta millorar moltes coses, sobretot en tècnica, però aquest és el camí que hem de seguir”.

La final d’aquesta Copa Argent es disputarà el diumenge dia 4 de desembre contra les Carboneres de Terrassa. El partit es jugarà a Les Oliveres de Santa Coloma de Gramenet a les 12 del matí i significarà el primer derbi del Vallès en categoria femenina. Fins a la data, tots els derbis (jugats tots en categoria masculina) s’han decantat pel bàndol egarenc.