Victòria del Sabadell RC contra Osona Crancs que els permet somiar (22-7)

Un moment del partit | Sabadell RC
Oriol Ferran
23 de novembre del 2016
Actualitzat a les 14:41h
En la seva tercera temporada en competició, el Sabadell Rugbi Club està demostrant que són un ferm candidat a aconseguir l’ascens a la Primera Divisió Catalana de Rugbi. Si en jornades anteriors van caure Ripoll, Alella i el SEL Vilanova, aquesta setmana va ser un equip molt més experimentat, el Rugbi Osona Crancs, els que van perdre davant dels de Sabadell per 22-7.

Des de l’inici del partit, els jugadors dels dos equips sabien que les possibilitats d’ascens passaven per derrotar al rival i això va fer que cap dels dos conjunts volgués arriscar massa als primers compassos de joc per no haver d’anar a remolc. L’intercanvi de cops va durar fins al minut 15, quan els osonencs van aprofitar una sèrie d’errors dels de Sabadell per anotar el primer assaig, transformar-lo i així posar un avantatge de 0-7 al marcador. Malauradament, aquesta primera marca arribava quan el Sabadell millor estava jugant. A diferència d’altres partits (sobretot de la temporada passada) els locals no van abaixar el cap i van seguir amb el mateix estil i ritme de joc que tan bé els està funcionant aquest any.

A partir que els osonencs van anotar el seu assaig, els jugadors de Fran Gonzalez  van oferir el millor joc de la temporada. Un magnífic treball de la davantera, junt amb una línia de  tresquarts que movia la pilota molt ràpid, va fer que el ritme de partit augmentés molt. En qüestió de 5 minuts els sabadellencs van assajar dos cops, les dues marques després d’una jugada de maul. El primer assaig va ser de Martxel Aramendi i el segon de Josu Quintana. Abans d’acabar la primera part, Aramendi va tronar a assajar després d’una melé deixant el marcador amb un 19-7 al descans.

Tot i haver marxat  al descans amb una bona distància, els de Sabadell no es van confiar i van seguir treballant. Duent a terme una defensa molt seriosa i sòlida, els locals van aconseguir que els de Vic, tot i intentar-ho per tots els mitjans, no aconseguissin anotar ni un sol punt en els segons 40 minuts de partit. Al minut 71, després que un dels jugadors d’Osona fos expulsat per abús verbal (segons l’acta del partit) Martxel Aramendi va anotar el xut de càstig posant un 22-7 al marcador que ja no es mouria. En el moment en què es va xiular el final del partit, els jugadors del Sabadell RC van esclatar d’alegria conscients del que havien aconseguit.

Fran González, entrenador del Sabadell RC, es mostrava molt content al final del partit afirmant que “no fa ni un any vam perdre contra aquest mateix equip per 17-43 i avui hem fet un dels partits més seriosos que recordo”. González posava aigua al vi dient que “no podem dir que ja som de primera, ens queden dos partits i s’han de guanyar si volem mantenir el somni”. L’entrenador local afegia però que “ja tindrem temps per celebrar-ho!”.

Un dels dos partits que queden és l’ajornat de la jornada anterior contra Gòtics B que segurament s’haurà de jugar el cap de setmana del 3 i 4 de desembre. L’altre es disputarà aquest mateix cap de setmana (dissabte 26 a les 14h) contra el filial del Castelldefels.

L’enfrontament que es disputarà al camp dels del Baix Llobregat pot suposar l’ascens virtual pels sabadellencs.