Una trentena d'artistes retran homenatge a Joan Oliver

L'acte es farà al Teatre Municipal de La Faràndula | Quico Pi de la Serra, el Cor Vakombà, Roc Casagran i Toni Xuclà, entre els artistes

Roc Casagran, a la presentació de l'acte
Roc Casagran, a la presentació de l'acte | Juanma Peláez
Redacció
18 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:01h
La ciutat de Sabadell no s'ha volgut quedar de braços plegats en l'any que es commemora el 30 aniversari de la mort del poeta Joan Oliver, Pere Quart. Tant és així que després d0una sèrie d'actes i commemoracions, el proper dimecres 30 de novembre el Teatre Municipal de La Faràndula acollirà l'acte central d'homenatge a l'il·lustre sabadellenc, una cita que reunirà artistes de renom d'aquí i de tot el país.

Amb el títol Al capdavall som bàrbars, el conduirà l’actor sabadellenc Josep Julien, i  desgranarà les grans etapes de la vida del poeta a partir de càpsules teatrals, poètiques i musicals. Entre els artistes que hi prendran part hi destaquen Quico Pi de la Serra, el cor Vakombà, El Petit de Cal Eril, Feliu Ventura, Meritxell Gené, Carlota Olcina, Bernat Quintana, Toni Xuclà, Gemma Humet, Txell Sust, Guillamino, Lu Rois, Inadaptats, Joana Vilapuig, Marc Balaguer, Al Galliner, Teatre Sant Vicenç, Enric Casasses, Blanca Llum, Martí Sales, Núria Martínez Vernis, Josep Pedrals, Roc Casagran, Pau Llonch, Ignasi Riera i Sílvia Oliver, filla del poeta.

L’homenatge tindrà lloc l’endemà de l’aniversari de Joan Oliver, que va néixer a Sabadell el 29 de novembre de 1899. El títol de l’espectacle neix d’uns versos que Pere Quart dedica al poeta Joan Maragall, fill de mare sabadellenca. Els versos, amb un punt d’humor, els ha llegit avui Roc Casagran i fan així: “Don Joan, excusi la franquesa; / però no oblidi / que vostè i jo venim de Sabadell, / poble d’estar per casa. / Al capdavall som bàrbars”.

Les entrades es poden comprar al preu de 10 € a la taquilla del Teatre Principal de Sabadell el dimecres i dijous, a la tarda de 6 a 8, i el divendres i dissabte, d’11 a 1 i de 6 a 8, o bé al web de Sabadell Cultura.