Derrota de les Partisanes per acabar la primera fase (10-27)

Un moment del partit
Un moment del partit | Cristina Santiago
Oriol Ferran
14 de novembre del 2016
Aquest passat cap de setmana es celebrava al Municipal de la Roureda el partit que tancava la primera fase del Campionat de Catalunya de Rugbi. El partit amb el qual es finalitzava aquest primer tram de la temporada enfrontava a Sabadell a les Partisanes (unió dels sèniors femenins de Santa Coloma i Sabadell) amb el CEU de Barcelona. La victòria va ser per l’equip visitant que va tirar d’experiència en un partit molt igualat, sobretot a la primera part. Al final 10-27 al marcador en la tercera derrota de les Partisanes aquesta temporada.

Al partit es presentaven els dos equips amb la necessitat de guanyar. Tant les Partisanes com el conjunt barceloní arribaven empatades a punts i es disputaven la tercera i quarta posició a la classificació del grup. El fet de quedar més amunt a la taula significava un aparellament a la fase d’eliminatòries (a priori) més fàcil.

El partit va començar força malament pels interessos de les locals, que als pocs minuts de joc van veure com les barcelonines aconseguien un assaig. Tot i haver començat de la pitjor manera possible, les locals es van saber sobreposar i a través d’una molt bona pressió defensiva i clarividència en atac van poder assajar en mans de Laura Bautista. La xutadora habitual, Nayarit Díez, va transformar el xut addicional i posava a les Partisanes per davant (7-5). Tot i mantenir un molt bon nivell defensiu, les barcelonines va poder assajar al límit de la primera part, que amb la transformació del xut posava un ajustat 7-12 al marcador.

A la segona part les visitants van sortir més fortes i amb ganes de tancar el partit. Així, només començar la represa van aconseguir assajar fins a dues vegades. Les partisanes però, no van abaixar el cap i van seguir amb una bona solidesa defensiva només tacada per algun petit error. Als últims minuts, ja amb els dos equips baixos de forces, les visitants van assajar una vegada més. Al final de tot, ja amb el temps esgotat, Nayarit Díez va transformar un cop de càstig posant el definitiu 10-27 al marcador.

Un dels entrenadors de les Partisanes, Rubén Montes, es mostrava orgullós de la feina que havien fet les noies i assegurava que “ha sigut un partit molt intens, però les jugadores han donat la cara”. Montes valorava la solidesa defensiva i la confiança en el placatge com dues mostres de com l’equip progressa cada setmana.

Amb la primera fase ja finalitzada, ara toca començar les eliminatòries. Les Partisanes, a l’haver acabat quartes al grup B, s’enfrontaran contra les terceres del grup A, el Martorell-Anoia. Els dos equips disputaran la semifinal de la copa d’argent i el guanyador jugarà contra l’equip vencedor de l’altre semifinal que es disputa entre el CEU i les Carboneres de Terrassa.

El partit de les Partisanes es disputarà a Martorell el pròxim dissabte dia 19 a les 16h.