El PSC creu que l'estratègia del govern de Sabadell no és vàlida per la Unió Europea

Redacció
14 de novembre del 2016
El PSC de Sabadell considera que la línia estratègica que planteja el govern de Sabadell no és vàlida per la Unió Europea. Així ho manifesta després que hagi tombat la proposta de desenvolupament urbà sostenible presentada pel govern de la ciutat.
 
En un comunicat, la formació especifica que la resolució de la Secretaria de Estado de Presupuestos y Gasto ha acorda no seleccionar la sol·licitud del govern de Sabadell per no obtenir suficient puntuació en el procés de selecció tècnic. En aquesta líniea, els socialistes recorden que la Estratègia DUSI, de Desenvolupament Urbà Sostenible, va ser qualificat pel govern de Sabadell com “l'estratègia de ciutat pels propers 10-15 anys”.
 
Aquestes subvencions estan cofinançades pel programa Operatiu FEDER de Creixement Sostenible 2014-2010, de la Unió Europea. A finals de l’any 2015 el govern de la ciutat va fer pública la seva voluntat de concórrer a aquesta convocatòria, fet pel qual al desembre va fer un document estratègic en el que establia les prioritats i les línies estratègiques del govern de Sabadell per desenvolupar aquest programa.

En aquesta línia, segons el comunicat, va quantificar en 20 milions d’euros el total d’inversió que rebria la ciutat de Sabadell gràcies a aquest projecte. En ser un projecte cofinançat pels fons FEDER, d’aquests 20 milions d’euros l’Ajuntament de Sabadell n’havia d’aportar la meitat, és a dir, 10 milions d’euros, segons els socialistes.
  
Ara, però, la Secretaria de Estado de Presupuestos y Gastos ha publicat la relació de projectes seleccionats, entre els que no es troba el presentat pel govern de Sabadell. Segons la resolució (BOE 239, de 3 d’octubre de 2016) la proposta del govern de Sabadell no ha estat seleccionada per no disposar de suficient puntuació. "Lamentem que la ciutat perdi novament una altra  oportunitat per situarse com a referent a la nostra comarca i al nostre país i lamentem que el govern no sàpiga connectar amb les veritables necessitats de Sabadell", assenyala el portaveu del grup municipal, Josep Ayuso.
 
“Ens consta el bon treball tècnic que s’ha fet des dels diferents departaments de l’Ajuntament de Sabadell, però s’ha demostrat que les línies  polítiques de l’estratègia proposada pel govern de Sabadell no és vàlida per la Unió Europea", afegeix. "Si l’EDUSI era el full de ruta estratègic de la ciutat de Sabadell pels propers 10 anys, es demostra que no és una bona proposta per la ciutat quan ni tan sols ha estat seleccionada en aquesta convocatòria per no obtenir puntuació suficient”, conclou.