Sabadell rebrà els Reis Mags com mai

La ciutat ha creat un conte de Nadal amb elements de referència local | Els nens crearan un fanalet a les escoles per il·luminar el camí de la cavalcada

El kit que s'entregarà als menuts de Sabadell
El kit que s'entregarà als menuts de Sabadell | Albert Segura
09 de novembre del 2016
Actualitzat a les 15:21h
 
Sabadell vol donar un gir a la cavalcada dels Reis Mags, un canvi, però, que no deixarà de banda l’esperit romàntic de la nit més màgica de l’any i que fomentarà la participació dels més petits de casa. L’Ajuntament ha impulsat la creació d’un conte i un fanalet que servirà per donar la benvinguda a Ses Majestats.
 
“Hi haurà tres Reis Mags”, ha dit la regidora de Cultura, Montse Chacon, en la presentació de les novetats, duta a terme al Vapor Píssit. Això sí, els petits els rebran com mai abans a la ciutat, i per escalfar motors s’ha creat un conte, titulat Nit de Reis a Sabadell, a càrrec de l’escriptor David Vila i Ros, i amb il·lustracions del Col·lectiu Bafarada.
 
“L’objectiu és desenvolupar l’imaginari del Nadal a Sabadell”, ha dit Chacon, “articulant-ho a partir d’un conte i amb la participació dels nens”, ha afegit el regidor d’Educació, Joan Berlanga. Per això s’ha articulat el conte, que a l’hora permet “revitalitzar la llengua pròpia de Sabadell”, ha afegit Vila. Per això s’hi inclouen paraules tan nostrades com “estrep”.
 
L’altra iniciativa és la creació d’un fanalet. Es repartiran uns 6.000 kits a les escoles de la ciutat, on els nens de d’educació infantil, de 3 a 5 anys, perquè els muntin i els decorin. “L’ha dissenyat un grup d’alumnes de l’ESDI, és molt fàcil de fabricar i de muntar, i compta amb una pantalla de paper i un llum led”, explica Mireia Puig, dissenyadora del producte.
 
L’objectiu és que els més menuts, i els que no tant, puguin rebre els Reis Mags amb aquests llums, fet pel qual també se’n lliuraran a través de les diverses activitats que l‘Ajuntament prepara per a la canalla pel Nadal i que es faran públiques la setmana vinent.