Segona victòria de les Partisanes davant del Manresa (19-26)

El resultat fa que les noies no es despengin de la part alta de la classificació

Un moment del partit
Un moment del partit | Eva Grau
Oriol Ferran
08 de novembre del 2016
Actualitzat a la 13:38h
Aquest passat cap de setmana, la unió d’equips entre els sèniors femenins del Sabadell RC i del Santa Coloma RC van aconseguir la segona victòria de la temporada davant el Manresa RC  per 19-26. Després de dues derrotes contundents contra la UE Santboiana i el Reus Rugby, les Partisanes necessitaven una victòria per no despenjar-se de la part alta de la classificació.

Les noies  van començar el partit contra les últimes classificades de la lliga amb ganes de posar en pràctica tots els conceptes treballats als entrenaments. Va ser així com, quan només es portaven vuit minuts de joc, Roser Martínez va aconseguir el primer assaig de les Partisanes que, amb la transformació de Nayarit Díez, posava el 0-7 al marcador. A partir d’aquell moment les noies es van dedicar a fer el seu joc i pressionar molt a les del Bages, cosa que feia que la sortida de pilota local no fos gens fluida. Les Partisanes van dominar tota la primera part, però la falta d’encert als metres finals va fer que no poguessin tornar a assajar fins al final de la primera part. Míriam Fernandez i altre cop Roser Martínez van plantar la pilota a la zona de marca rival en dos ocasions pràcticament consecutives. Nayarit Díez va transformar un dels dos xuts addicionals posant un clar 0-19 al marcador en arribar al descans.

A la segona part les noies van sortir força relaxades i confiant amb l’avantatge que portaven de la primera part. D’aquesta manera, les locals van aconseguir assajar als pocs minuts de la represa situant (amb la transformació addicional) el marcador en 7-19. Les Partisanes però, van saber reaccionar i pocs minuts més tard, Roser Martínez aconseguia el seu tercer assaig després d’una bona jugada col·lectiva que donava a les visitants el punt de bonificació ofensiu.

Amb la transformació del xut les Partisanes es van posar amb 19 punts d’avantatge, que les locals no van poder recuperar. Si que van retallar bastant la distància, ja que en el tram final del partit les manresanes van poder anotar fins a dos cops (només un xut transformat) que va posar els nervis al cos de les visitants. Tot i així, als minuts finals, la unió entre sabadellenques i colomenques es va dedicar a defensar i van mantenir el 19-26 fins al xiulet final.

Un dels entrenadors de les Partisanes, Rubén Montes, es mostrava molt feliç pel partit que havien fet les noies i assegurava que “a la primera part les noies han estat molt concentrades i organitzades i als últims minuts s’ha vist el desgast físic que s’ha fet durant el partit”. Montes afegia que “es van veient detalls del que es treballa als entrenaments, i això és el més positiu de tot”.

La pròxima setmana les Partisanes disputen l’última jornada de la fase de grups contra el CEU Rugbi de Barcelona al camp municipal de la Roureda a les quatre de la tarda. Aquest partit serà clau per determinar quin dels dos equips acaba en tercera posició. Ara mateix els dos equips estan empatats a 10 punts a la classificació amb les barcelonines per davant gràcies a la diferència de punts. Un cop finalitzada aquesta primera fase es realitzaran aparellaments amb equips de l’altre grup per enfrontar-se en una sèrie d’eliminatòries. Per aquest motiu és molt important quedar el més amunt possible a la classificació i d’aquesta manera aconseguir, a priori, un aparellaments més assequible.