Conesa adverteix a Comín que la sanitat no es gestiona «a cop de titular»

L'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès s'ha mostrat favorable a la possible compra de l'Hospital General de Catalunya però ha demanat "consens i planificació" | El Ple d'aquest municipi debat una moció que insta la Generalitat a llogar espais buits d'aquest centre i a apostar pel capital professional que té

Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, amb regidors del consistori
Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, amb regidors del consistori | Norma Vidal
Norma Vidal
24 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 19:55h
L'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa (PDECat), s'ha mostrat molesta amb la "forma" en què el conseller de Salut, Toni Comín va anunciar divendres que la Generalitat ha fet una oferta al Grup Quirón Salut, propietari de l'Hospital General de Catalunya, per comprar el centre per 50 milions d'euros. Conesa adverteix a Comín que la sanitat no es pot gestionar "a cop de titular" i demana al conseller més "planificació i consens". 

L'alcaldessa ha explicat que la proposta del conseller ha posat en alerta els agents implicats i ha generat "molta incertesa" perquè no ha comptat amb el debat i la participació necessaris. "No es pot gestionar el sistema sanitari sense la complicitat del territori ni dels alcaldes", ha remarcat Conesa que ha afegit que els alcaldes dels municipis implicats ja han demanat una reunió urgent amb el conseller de Salut a través del Consell Comarcal. 

En aquesta línia ha assegurat que en les darreres setmanes no ha mantingut cap conversa amb Comín sobre aquest tema, i ha explicat que l'únic que en sabia era que existia aquesta possibilitat. "Va comentar-m'ho quan va assumir el càrrec però em va demanar discreció i no n'havíem tornat a parlar", apunta. 

Amb tot, l'alcaldessa s'ha mostrat a favor que aquest centre esdevingui de titularitat pública, ja que considera que els 150.000 habitants de l'àrea d'influència de Sant Cugat del Vallès necessiten un centre públic de referència. No obstant, ha lamentat "les incògnites" que es deriven de l'anunci del conseller.

"Ens agradaria saber els termes i les condicions de l'oferta i com quedaria la situació dels treballadors, voldríem saber quins càlculs han fet per xifrar la compra en 50 milions d’euros i què s'inclou", ha comentat Conesa que també s'ha preguntat en quina situació queda ara la sortida de l’Hospital de la xarxa publica que suposa la fi de les derivacions i segons el Comitè d'Empresa la pèrdua de 147 llocs de treball.

Precisament aquest vespre el Ple municipal de Sant Cugat del Vallès aprovarà una moció conjunta del PDECat i Ciutadans que demana que la Generalitat deixi sense efecte la sortida de l'Hospital General de Catalunya de la xarxa pública. El text també obre la porta a què el Govern valori la possibilitat de llogar ales buides del centre i posar en valor el capital professional que hi treballa.