​Comín manté el pols amb Quirón Salud i Conesa per la compra de l'Hospital General de Catalunya

Des de la direcció del centre reiteren que no han mantingut “cap tipus de comunicació formal” amb el Departament de Salut | "Els hospitals no són dels municipis, sinó de la xarxa pública, i tots ho hem d’anar assumint”, contesta el conseller a l'alcaldessa de Sant Cugat

24 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 15:45h

Toni Comín, en una imatge d'arxiu. Foto: ACN


El conseller de Salut, Toni Comín, ha assegurat aquest dilluns al matí que "ha celebrat trobades amb alts directius del grup" per tractar la compra de l'Hospital General de Catalunya (HGC), propietat de Fresenius Helius però encara en mans de Quirón Salud. "D'aquestes trobades, s'ha consensuat fer arribar un document a la clínica amb una proposta i hi estem treballant", ha explicat. D’aquesta manera, el Departament de Salut respon el comunicat que el mateix hospital ha publicat, en què reitera que "no existeix cap tipus de comunicació formal, ni oferta en ferm”.

Comín també ha confirmat que ha parlat "de manera sostinguda en els últimes setmanes" amb Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, municipi on està ubicat l'hospital. "Els hospitals no són dels municipis, sinó de la xarxa pública catalana. És important que tots ho anem assumint i que en reflexionem”, ha etzibat el conseller, en clara referència a Conesa, que compareix aquesta tarda en roda de premsa, on es preveu que doni explicacions sobre l'oferta de compra del centre hospitalari.
 
L'interès de Salut, com ha recordat el conseller, és comprar l’HGC per resoldre l’únic compromís, el d'obrir un nou centre hospitalari per a la regió sanitària del Vallès, que la conselleria arrossega des del 2005. El conseller ha detallat que Rubí i Cerdanyola del Vallès necessitaven un hospital públic de 40.000 metres quadrats cadascun i que l'Hospital Universitari General de Catalunya, amb 80.000 metres quadrats, podria satisfer aquesta mancança. Sobre l'oferta d’entre 50 i 55 milions d’euros que proposa Salut, el conseller ha assegurat que "la xifra és el menys rellevant". "Ens hem de moure en l’equilibri entre l'objectivitat del preu de l’hospital i un cert marge de negociació", ha asseverat.
 
L'Hospital Clínic, als terrenys de l’Escola Industrial
 
Comín també ha explicat que amb Mercè Conesa, com a presidenta de la Diputació, han parlat repetidament de la reubicació de l'Hospital Clínic als terrenys de l'Escola Industrial. "És una necessitat inqüestionable perquè l'edifici s’ha quedat petit i, si es vol conservar la seva ubicació a l'Esquerra de l'Eixample de Barcelona, és l'únic lloc on el podríem reubicar". El conseller no ha volgut respondre si en algun cas això tindria a veure amb la desprivatització de l'Hospital Sagrat Cor de Barcelona que ha estat sobre la taula els darrers dies.