El PP vol una senyalització especial pels passos de vianants conflictius

El regidor portaveu del PP, Esteban Gesa, ha anunciat que el partit presentarà una moció en aquesta direcció al proper Ple municipal

Redacció
24 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 9:20h
El regidor portaveu del PP, Esteban Gesa, ha anunciat que la formació presentarà una moció al proper Ple perquè se senyalitzin de forma especial els passos de vianants "més conflictius". La proposta arriba coincidint amb la posada en marxa a Sant Cugat del Vallès d'un semàfor que s'ha instal·lat a terra i que avisa els ciutadans que estan despistats mirant el mòbil mentre caminen. 

“A Espanya la meitat de morts en un accident dins de vies urbanes és per atropellament i a Catalunya ens trobem per sobre de la mitja nacional que és de 1,7 atropellaments per cada mil habitants", indica Gesa. En aquests sentit adverteix que s’ha comprovat que les distraccions provocades per l’ús indegut de la telefonia mòbil i de les xarxes socials està provocant un important increment d’accidents en el quals es veuen involucrats vianants que no presten la deguda atenció al caminar per la via pública. De fet, afegeix que estudis recents han determinat que el 67% dels vianants utilitza el mòbil i les xarxes socials mentre caminen.

“A Sabadell molts dels passos de vianants estan situats a llocs estratègics, prop de centres escolars, equipaments esportius, zones comercials o casals d’avis i més d’un 50% dels accidents es produeixen precisament en aquests llocs que teòricament han de ser els més segurs per travessar la calçada", comenta el popular.

Per tot plegat afirma que una de les finalitat del consistori ha de ser la de reduir els atropellaments, sumant-se a iniciatives que incrementin la seguretat als passos de vianants "senyalitzant de forma especial els passos de vianants més conflictius amb advertències sobre el perill de travessar la via pública a la vegada que es fa ús dels dispositius electrònics”