Castanyes, activisme i filmets, entre les cinc propostes per al cap de setmana

Art, activisme i terrorisme al Konvent; la Fira de la Castanya de Viladrau; el Filmets de Badalona; el Tocats de lletra a Manresa; i el IV Festival Protesta a Vic

Les castanyes, protagonistes a Viladrau
Les castanyes, protagonistes a Viladrau | Adrià Costa
22 d'octubre del 2016
Actualitzat el 23 d'octubre a les 0:41h
Catalunya s'omple cada cap de setmana d'un ventall molt divers d'activitats culturals i d'entreteniment. D'entre tota l'oferta, aquestes són les cinc propostes que us recomanem des de la redacció de NacióDigital per gaudir al màxim del temps de lleure, oci i cultura.

Art, activisme i terrorisme
Konvent. Cal Rosal (Berguedà). Del 22 d’octubre al 4 de desembre

Espai de formació, creació, creixement i destrucció. El Konvent de Cal Rosal camina per si sol i s'atreveix amb qualsevol cosa, fins i tot amb els tabús. En aquesta ocasió, l'espai berguedà torna a sorprendre amb una exposició viva i mantinguda durant setmanes, amb l'activisme com a columna vertebral i l'art com a llenguatge. En aquest camí, Konvent es torna a embrutar les mans aquest cap de setmana i durant els propers dies, debatent sobre el terrorisme en moltes de les seves faccions. "Sempre diem que amb l'art pots canviar les coses i amb el terrorisme també", diu el director, Pep Espelt.

22a Fira de la Castanya
Viladrau. Del 21 al 23 d'octubre

La Fira uneix tradició i innovació, amb l'objectiu d'esdevenir una Fira de la Castanya única, sorprenent i diversa on es doni cabuda als vessants culturals, lúdics, socials, econòmics i ambientals al voltant de la castanya, de la tardor i del territori. L'esdeveniment aposta per realitzar activitats culturals pròpies i singulars, amb la voluntat de recuperar la memòria històrica d'un dels productes més singulars del paisatge de tardor del nostre país.

Filmets: Badalona Film Festival
Badalona. Del 21 al 30 d'octubre de 2016

La 42a edició de Filmets Badalona Film Festival torna a la càrrega amb una tria dels millors curts del moment, tots sota l'aixopluc d'un festival que ja és un dels imprescindibles de la programació cultural del país. Filmets és un programa produït per la Televisió de Badalona, especialitzat en curtmetratges. En antena des de l'any 2000, és un espai que recull tota l'actualitat del curtmetratge del panorama internacional i nacional: entrevistes, curts, videos, reportatges de diferents festivals, agència de les activitats cinematogràfiques més interessants, recomanacions, mercats i pàgines web, entre d'altres.


Tocats de lletra
Manresa. Dissabte 22 i diumenge 23 d'octubre.

Algunes mostres de la millor poesia del moment se citen aquest cap de setmana a Manresa, en el marc del Tocats de Lletra. Recitals com Com una recança antiga, amb Roger Casamajor i una selecció de Cesare Pavese, acompanyat del músic Lluís Cartes (Dissabte 22 a les 12h a la Plana de l’Om); el vermut literari de Joan Duran (dissabte 22 a les 13h a la Llibreria Papasseit); Si hagués d’encabir la mar dins un marc, amb Ivan Šamija, Luka Mavretić, Mireia Calafell i Jaume Subirana (dissabte 22 a les 18h a l’Espai Òmnium); el projecte Deshabitades, que reuneix les poetes Míriam Cano, Teresa Colom, Àngels Gregori i Sònia Moll en un projecte multidisciplinari entorn als espais buits i deserts (Museu Comarcal de Manresa a les vuit del vespre); o Carles Morell i Santi Careta (diumenge 23 d'octubre a les set de la tarda a l'Espai Rubiralta).

Cloenda del IV Festival Protesta
Teatre l'Atlàntida de Vic. Dissabte 22 d'octubre

El Teatre l'Atlàntida de Vic acull, per primera vegada, la festa final i l'entrega de premis del Festival Protesta. La cloenda, programada aquest dissabte 22 d'octubre a les 6 de la tarda, arribarà amb un format més festiu que en les darreres edicions i comptarà amb les actuacions de la pianista Lu Rois, Marga Mbande, Funkystep & The Sey Sisters i Txe Arana. S'entregaran els premis del jurat al millor curtmetratge de ficció i al millor curtmetratge documental i el premi del públic, després de fer el recompte de les votacions dels assistents a tots els actes dels 10 dies previs de festival. La final també inclourà un speech corner del jurat: Quim Crusellas, Clara Roquet, Marc Martínez, Natza Farré, Jordi Borràs i Txell Bragulat.