Comín proposa que la Generalitat compri l'Hospital General de Catalunya

El conseller de Salut explica que l'adquisició tindria un cost de 50 milions d'euros i que cobriria les necessitats de Rubí i Cerdanyola del Vallès

L'Hospital Universitari General de Catalunya
L'Hospital Universitari General de Catalunya | Hospital Universitari General de Catalunya
Redacció
21 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 14:35h
El conseller de Salut, Antoni Comín, ha anunciat la seva proposta perquè la Generalitat compri l'Hospital Universitari General de Catalunya, situat a Sant Cugat (Vallès Occidental). Comín ha explicat en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio que el cost de l'adquisició seria de 50 milions d'euros i cobriria les necessitats de Rubí i Cerdanyola del Vallès.

El conseller ha detallat que el centre hospitalari, propietat del grup Quirón Salud, fins ara tenia un contracte amb el departament que encapçala per la prestació d'"activitat complementària" de caràcter "complicat" com la radioteràpia o l'hemodinàmia. Tot i això, ha matisat que aquesta contractació no era del tot necessària perquè la poden fer altres hospitals de la zona que "no estan al màxim rendiment". De fet, ha recordat que el pla inicial era traslladar aquestes activitats a la Mútua de Terrassa i a l'Hospital de Terrassa.

Tanmateix, Comín ha apostat per un "canvi de guió" perquè l'adquisició del centre hospitalari suposaria "tancar la xarxa hospitalaria catalana". El conseller ha detallat que Rubí i Cerdanyola del Vallès necessitaven un hospital públic de 40.000 metres quadrats cadascuna i que l'Hospital Universitari General de Catalunya, amb 80.000 metres quadrats, podria satisfer aquesta mancança.

"Els treballadors poden estar tranquils" 

El conseller també ha aprofitat per assegurar que els treballadors del centre hospitalari "poden estar tranquils" i que la compra suposaria que "més de 1.000 persones" passin de treballar per una empresa a fer-ho pel departament. "Els treballadors hi guanyen perquè passen del conveni privat al públic i, per tant, milloren les seves condicions", ha insistit. Per ara, la compra passa per una "negociació delicada". "De moment només ho hem posat damunt la taula de l'empresa", ha afirmat Comín, que també ha explicat que encara no hi ha resposta de l'empresa malgrat que ha assegurat que l'està estudiant "amb interès".