Sabadell no tindrà pista de patinatge per Nadal

El govern municipal treballa amb una campanya “diferent” sense perdre l’esperit nadalenc | La Fira de Santa Llúcia podria canviar d’emplaçament | La campanya arrencarà el 26 de novembre

Redacció
19 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 17:10h
El Passeig perd la pista de patinatge
El Passeig perd la pista de patinatge | Juanma Peláez
La ciutat de Sabadell no disposarà de cap pista de patinatge aquest Nadal. Segons ha pogut saber NacióSabadell, el govern municipal ha decidit prescindir d’aquest element que en els darrers anys s’ha utilitzat per dinamitzar comercialment el centre de la ciutat. Tot plegat forma part d’un canvi en el model de campanya, que no perdrà, però, l’esperit nadalenc.
 
La pista de patinatge ha lluït al centre de la ciutat les darreres tres campanyes de Nadal. Els dos primers anys la pista era de gel, mentre que l’any passat el govern municipal va optar per un nou model basat en la utilització de plàstic sintètic, fet que reduïa tant l’impacte contaminant en no haver de mantenir el gel en superfície, així com el soroll que produïen els motors utilitzats.
 
Segons ha pogut saber NacióSabadell, el govern local treballa ara amb la planificació d’una campanya nadalenca diferent, amb canvis que afectaran no només  la pista de patinatge, també l’enllumenat o la ubicació de la Fira de Santa Llúcia. D’entrada, la presència de la pista suposa reduir la seguretat en l’entorn dels accessos de l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), ocupant un espai que està destinat a ser ocupat pels serveis d'emergències en cas de necesitat.
 
A més, la voluntat política de l’executiu local seria contrari al model que passa per utilitzar la pista de patinatge per dinamitzar comercialment la campanya. Se segueixen, així, els passos de l’Ajuntament de Barcelona, que l’any passat va decidir no instal·lar la pista de gel a la Plaça de Catalunya. En aquella ocasió, la iniciativa es va traslladar, i amb èxit, al recinte firal La Farga, de l’Hospitalet de Llobregat.
 
Canvis d’ubicacions i enllumenat
 
En aquest replantejament, es vol fer un canvi que podria afectar també la Fira de Santa Llúcia. En aquest cas, per dimensió i espai es podria ubicar al Passeig de la Plaça Major com en els darrers anys. Tot i això, s'obre la porta a què es pugui desplaçar a altres emplaçaments del centre, un extrem que encara és en estudi.
 
Els llums de Nadal també experimentaran canvis, sempre preservant la funció festiva que tenen, però per poder arribar a més zones de la ciutat amb el mateix pressupost. Amb tot, se seguirà amb el mateix model d’ajuts per a la seva instal·lació, que l’any passat va ser de 110.000 euros.
 
Inici de la campanya
 
La campanya de Nadal donarà el tret de sortida el dissabte 26 de novembre. En les properes setmanes, l’Ajuntament es reunirà amb les entitats de comerciants per acabar de definir el nou model resultant dels canvis aplicats.