El comerç de Sabadell anuncia esmenes a la taxa de residus

Els botiguers consideren abusiu un increment del 25% de cop en l’import a pagar | Asseguren que estudiaran les possibilitats per denunciar la situació i que l’Ajuntament faci marxa enrere

Redacció
19 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 11:28h
El comerç de Sabadell s’oposa frontalment a l’increment d’un 25% en la taxa de residus que hauran de pagar a partir del 2017, d’acord amb l’aprovació inicial de les ordenances fiscals per a l’any vinent. Per aquest motiu, avancen que estudien presentar esmenes amb la finalitat que el govern municipal faci marxa enrere, tot i que no tenen esperances que ho faci.
 
El govern justifica l’increment per igualar la taxa de residus amb la dels altres municipis de la zona, i tot i que admeten que a Sabadell és inferior a la d’altres localitats del Vallès, denuncien la dura pujada. “És una animalada, no es pot fer un increment del 25% lineal per a tota l’ocupació, s’hauria de fer paulatinament, i a més hi ha qui genera més escombraries que altres”, explica el president de Sabadell Comerç Centre, Josep Maria Porta.
 
En aquest sentit, avança que des de la Cambra de Sabadell s’estudiarà presentar esmenes, i descarta fer-ho des de les organitzacions comercials perquè seria una pèrdua de temps: “Ens donaria massa feina i no ens acabarien fer cas”, diu resignadament Porta.
 
L’argument del govern als comerciants apunta que a Sabadell els comerciants generen la meitat dels residus, i que actualment només en paguen el 30%. Amb tot, els comerciants consideren que l’Ajuntament hauria de desenvolupar una campanya per incentivar el reciclatge dels ciutadans, fet que ajudaria a rebaixar l’impost.